Defiance – revolutsioon meelelahutuse maailmas.

0
189

Mis on Defiance?

Defiance on midagi sellist mida ulmesõbrad on juba ammu igatsenud – TV seriaal ning videomäng ühes. Siiani oleme näinud seriaale ja filme mis on tehtud mängude põhjal ning vastupidi, kuid kunagi varem ei ole neid algusest peale koos loodud. Defiance universum koosneb samanimelisest videomängust (PC/Xbox 360/PS3) ja TV seriaalist (SyFy Channel) ning ühes toimuv mõjutab reaalselt ka teise sündmusi. Mäng nägi ilmavalgust 2 aprillil, seriaal paar nädalat hiljem ning hoolimata sellest, et on võimalik ühte nautida ilma teiseta, saab täieliku elamuse mõlemat kogedes. Tegevus toimub deformeerunud maal, kus nüüd elavad inimestega koos ka mitmed erinevad tulnukate liigid, ühtse nimetuse all Votan. Kuna nende endi päikesesüsteem muutus elamiskõlbmatuks, otsustasid tulnukad otsida omale uue elukoha. Jõudes maale avastasid nad siit aga inimesed, kelle olemasolust eelnevalt deadlikud ei oldud. Algasid pikad läbirääkimised integratsiooni osas, mis viisid erinevate konfliktideni ja lõpuks ka üleplaneedilise sõjani. Sõjas maale visatud terraformeritest aga pääsesid valla tulnukate kaasa toodud taimestik ja loomad/linnud, kes uue Maa kohe omaks võtsid ning selle endale sobivaks muutsid. Hiljem saavutati rahu ja inimesed ning Votan’id elavad külg-külje kõrval nüüdseks juba pool maa ning pool tulnukate päritolu taimestiku ja loomalstikuga kaetud planeedil. Inimeste loodud valitsused kukkusid ja asemele tuli ühine valitsus, mil hõlmab tervet planeeti.

Defiance The Game

Nagu eelnevalt mainitud, on mäng väljas PC, PS3 ja Xbox 360 peale, cross play’d küll ei ole kuid igal platvormil leiab hunnikus inimesi kelle vastu ning kellega koos madistada. Kuid kuidas saab paar nädalat ennem ilmunud mäng mõjutada seriaalis toimuma hakkavat? Tegemist on MMORPG-ga (Massive Multiplayer Online Role Playing Game), mille tegevus toimub reaalajas. Samas on mäng vägagi erinev tüüpilisest MMO-st millega kõik harjunud on. Näiteks erinevalt teistest sama zanri mängudest ei oma Defiance tegelasklasse, seevastu on hoopis võimalik valida millise liigi esindajana mängida tahad. Liigi valimine ei limiteeri milliseid võimeid, oskusi, riietust ja relvi sa kasutada saad, vaid mängib rolli ainult selles, millise riietuse ja relvadega sa mängu alustad. Samuti on mäng eelkõige shooter, RPG elemendid on pigem teisejärgulised. Mängulooja on lubanud tuandeid relvi ja riietusi, mille vahel valida, lisaks lai vali sõidukeid. Samuti leiab ka sellest mängust dünaamilised missioonid, mis teevad mängu lõppematuks.

Kuigi teoreetiliselt on võimalik kogu mäng läbi mängida ka üksinda, on osad aspektid mängus loodud just kuni 50 mängijaga koos mängimiseks. Mängija astub Ark Hunteri rolli, kes (nagu ka kõik teised samas maailmas tegutsevad mängijad) on aardekütt. Aardeid saab leida orbiidilt aeg ajalt langevatest kosmoselaeva vrakkidest, mis sisaldavad endas hindamatut tulnukate tehnoloogiat mida kõik omale ihaldavad. Ka kosmoselaevade langemised (Ark Falls) on dünaamilised ja juhtuvad täiesti suvalistel aegadel. Jõuamegi tagasi üksi vs. mitmekesi mängimiseni. Kuna ka arvuti loodud tulnukad ja muud vaenlased tahavad aardeid endale saada siis on osasid laevavrakke võimatu omastada üksi mängides, vaid on vaja kaaslasi kellega koos saaks aarde endale võidelda.

Defiance TV Series

Defiance-tv-seeria-tegelased Defiance TV seriaal jookseb SyFy eetris teisipäeviti ja keskendub sõjaveteranist ja aaretekütist Jeb  Nolan’ile (Grant Bowler), kes pärast sõja lõppu naaseb oma kodulinna St. Louis, avastades selle asemel  väikese põgenike laagri nimega Defiance, mis on asuatud tema kodulinna varemetele. Otsustades, et  tema teeneid vajatakse, võtab ta vastu Sherifi ametikoha, et kaitsta Defiance’i elanikke ohtude eest,  mida kujutvad endast nii linna kirju sisekliima kui ka väljaspoolt tulevad tundmatud külalised.  Kaaslaseks on tal kunagi orvuna leitud ja omaks võetud tulnukast kasutütar Irisa (Stephanie  Leonidas).

Kuna seriaalist on väljas vaid 3 osa ja mängu kogemust vaid tunnike selja taga siis rohkem kui eelnev jutt kahjuks rääkida ei oska. Kui pikemalt mängu nauditud kirjutan ehk eraldi ülevaate mis keskendub ainult mängule. Kindlasti heitke pilk ka meedia rubriiki kuhu panen kohe päeva videona üles ka IGN-i “One Hour With Defiance”, kus mäng võetakse käsile koos mängulooja endaga, kes oskab mängust (ja seriaalist) juba tunduvalt rohkem rääkida kui mina. Nautige!