2048

0
331

2, 4, 8, 16, 32 … 2048 on mäng sinu nutifonis mis haarab sind kaasa kohvipausidel tööjuures, kodustel puhkehetkedel ja praktiliselt hõlmab kogu su väikese vaba aja. Teisisõnu öeldes on tegu vägagi adiktiivse mänguga mis on piisavalt omanäoline, et panna mängijat vihastama ja uuesti pingutama sundida.

2048 näol on tegu „pusle“ mänguga, mis tegelikult puslest vägagi kaugele jääb. Vaja on kokku liita samasugused numbrid 4×4 ruudulisel mängulaual (Galaxy S4 seadmel kasutades), alates numbrist 2 kuni 2048 ehk siis lahti seletatuna peab mängija liitma kokku kaks „klotsi“ millel on sama väärtus – näiteks 2 ja 2 mis teevad kokku 4, seejärel 4 ja 4 mis moodustavad arvu 8, peale seda 8 ja 8 jne. Lugedes võib tunduda isegi imelihtsana kogu see mäng, aga uskuge mind, see on kõike muud kui imelihtne.
Korraliku võistlusmomendi annab mängule ka kõrgemate skooride taga ajamine, kas siis eneseületamiseks või sõpradega võistlemiseks.

2048-2

Mängu on kopeeritud ja imiteeritud mitme erineva rakenduse tootja poolt ja selle pärast ei pruugi ka tulla üllatusena, et mängu enda idee on tulnud hoopis sellisest app’ist iPhone’i jaoks nagu 1024! mille ka Gabriele (2048 mängu looja) oma githubi lehel välja on toonud. Seega tegu lihtsalt populaarsema uuestisünni või moderniseerimisega 2048 näol.

Kellel aga puudub nutiseade või ei soovi lihtsalt oma telefoni sellist mängu laadida, on võimalus ka seda mängida oma veebibrauseris aadressil http://gabrielecirulli.github.io/2048/. Samal lehel toodud üles ka mängu alla sikutamiseks mõeldud lingid nii iOS’i kui ka Androidi jaoks.