Defense Grid 2

0
185

Defence Grid 2 puhul meenub ilmselt kohe eelmine mäng, Defense Grid: The Awakening. Ja loomulikult mõne aasta tagune Kickstarteri projekt mängu loomiseks. Tookord otsustas Hidden Path siiski Kickstarteri projektist loobuda ja leidis sponsorid mängu arendamiseks mujalt.

Nagu Defense Grid 2 eelkäija puhul, on ka seekord tegemist Tower Defense tüüpi mänguga. Mängu kampaania osas on missioone kokku 20 + 1 õppemissioon. Ning ühe huvitava uuendusena on lisatud ka co-op võimalus mis lubab sõbral haarata puldi ja mängida sinuga koos samal ekraanil. Lisaks sellele on mängul ka multiplayer osa, kus saab teiste mängijatega võistelda kumb parem on. Tõsi hetkel võib Xbox One konsoolil vastaste leidmine, kellega koos mängida, veidi aega võtta. Kuid siin tuleb appi matchmaking süsteem, mis lubab sel ajal kui süsteem sulle sobivaid vastaseid otsib, sul samal ajal rahulikult üksikmängu osa mängida. Väga positiivne funktsioon, mida võiksid ka teised arendajad kasutada oma mängude juures. Ja kui poole sinu üksikmängu ajal leitakse vastane, siis ei tasu muretseda selle üle, et sa pead pärast sama missiooni otsast peale alustama. Arendaja on ettenägelikult lisanud võimaluse oma üksikmängu jätkata täpselt sealt kus see sul eelmine kord pooleli jäi. Taaskord väga abiks funktsioon.

Mängul on ka oma lugu, mis tutvustab sulle uusi maailmu ja tegelasi mängus. Kahjuks ei ole tegemist just kõige parema looga, mistõttu kohati võib see isegi tüütuks osutuda. Aga ega tower defense fännide jaoks see lugu eriti oluline polegi. Eesmärgiks on ikka oma kaitsetorne ehitada, et vaenlase rünnaku lainetele vastu pidada. Nagu sellistes mängudes leiab ka Defense Grid 2’s erinevaid kaitsetorne mida kasutada ja uuendada järgmisele tasemele. Lisaks sellele on võimalik valida oma kaitsetornidele erinevaid omadusi. Näiteks saad määrata et su torn tulistab kõige tugevamaid vastaseid, või neid kellel on kaitsekilp, või et torni ümber tapetud vaenlastelt saab rohkem raha.

Vastavalt mängu arenedes lisandub erinevaid kaitsetorne ja lisafunktsioone. Loomulikult läheb mäng ka järjest raskemaks. Näiteks peale viiendat levelit toimus minu jaoks raskuastmes tohutu hüpe. Kui eelmised missioonid sai kerge vaevaga tehtud, nii et ükski tulnukas ei suutnud ühtegi energia core ära varastada, siis järsku avastasin ma end olukorrast kus mul tekkis tõsiseid raskusi missiooni kasvõi kuidagimoodi ära lõpetada. Peale mõnda aega pusimist andsin alla ja lülitasin end kergemale raskusastmele ümber. Ja siin sain ma veel suurem üllatuse osaliseks. Ei olnud ka selle kergema tasemega asi mitte nii kerge, tuli ka seal vaeva näha et end järgmise missioonini läbi vedada. Tavaliselt on kergemad tasemed piisavalt kerged et ilma erilise vaevata mäng läbi mängida. Paar missiooni hiljem aga muutusid missioonid jälle kergemaks. Tea kas arendajatel läks missioonide järjekord segi või milles asi.

image (15)

Lisaks häiris mind mängu juures see, et mängu kiirendamine on küll olemas, aga samal ajal pausi mis võimaldaks sul kaarti vaadata ja otsustada millist strateegiat kasutada, sellist võimalust aga pole. Ainuke võimalus midagi sellist organiseerida on minna mängu seadetesse ja muuta seal mängu kiiruseid.

Xbox One versioonis komistasin paaril korral ka ühe tüütu bugi otsa. Nimelt õnnestus tulnukaid paaril korral niimoodi ära tappa, et energia core jäi nurga taha kinni. Ei õnnestunud uutel tulnukatel neid sealt üles korjata, ja ei liikunud need ka tuldud teed mööda tagasi. Mistõttu missiooni lõpetada pole võimalik ja sa pead tervet missiooni otsast peale alustama. Samas PC versioonis peal pole ma seda bugi täheldanud.

DG2-Magma-Co-op-01

Üldiselt on tegemist hea mänguga mida soovitaks kõigile kogenud tower defense fännidele. Kui sulle aga ei ole kunagi meeldinud tower defense mängud, siis Defense Grid 2 ei suuda su meelt muuta.

Info lapsevanematele: Mäng on märgistatud PEGI 12+ reitinguga. Et kuigi mõne taseme juures võib mäng lapsele liiga keeruliseks osutuda, sobib mäng siiski mängimiseks ka alla 12 aasta vanustele lastele. Arendab lastel strateegilist mõtlemist. Sobib ka koos lapsega mängimiseks, kuna mäng toetab samal ekraanil koos mängimise võimalust.

Platvorm(id): PC, PlayStation 4, Xbox One
Ilmus: 23 september 2014
Arendaja: Hidden Path Entertainment
Levitaja: 505 Games
Ülevaade tehtud: Xbox One konsoolil

HEA
Lubab sul pooleli jäänud mängu jätkata sealt kus pooleli jäi.
Matchmaking süsteem, mis lubab mitmikmängu partnerit otsides samal ajal üksikmängu osa mängida.
Mängu kiirusi saad ise määrata.
HALB
Hilisemates missioonides võib mäng osutuda tüütult raskeks.
Puudub pausi võimalus mis lubaks sul rahulikult mõelda millist strateegiat kasutada.
7.5