GTA V – See on EPIC!

6
365

tumblr_static_gta_v_logo_transparentTuleb tunnistada, et mängule, mis on väljas olnud üks aasta, üks kuu ja kaheksa päeva oli esialgu küllaltki veider ülevaadet kirjutada. Seejärel hakkas mulle tasapisi meenuma, miks mulle Grand Theft Auto V niivõrd meeldis, eelmise generatsiooni konsoolide peal. Mängu põhisüžees muutuseid ei ole ning kogu stoori pole olemuselt juurde midagi saanud. Olenemata sellest on nüüd võimalus, seda kogeda täiesti uues võtmes…

Helista 1-999-759-3255

Võib öelda, et GTA V uuesti avaldamisel Xbox One’ile, Playstation 4’le ja PC’l (mäng jõuab arvutikasutajateni 27. jaanuaril 2015) on seni olnud kaks suurimat staari. Alustan sellest, mida kõik teadsid – mängu detailsus, graafika ja üleüldine väljanägemine on lihtsalt võrratu. Peegeldused sõidukite pealt ning märjal asfaldilt on tippklass ja mõningatel hetkedel isegi võrreldav uue generatsiooni konsoolide võidusõidumängudega. Samuti hakkab kohe silma ka draw distance’i suurendatus – mängus lihtsalt näeb võrratult kaugele ning eelmise generatsiooni konsoolide pealt kolijad märkavad seda kindlasti koheselt. Kogu asja teeb hämmastavaks see, et tegemist pole pelgalt parandatud tekstuuridega vaid täielikult interaktiivsete muudatustega. Näiteks uuendatud plahvatuste dünaamika on tunduvalt realistlikum ja selle ulatus paremini tuntav ning mõõdetav. Maapinnale sadav vihm moodustab, olenevalt selle intensiivsusest, suuremaid ja väiksemaid lompe tänavatel. Need lombid on tuntavad väga selgelt ka sõidukite juhitavuses, seega kui satute parajasti vihmase ilmaga missiooni tegema, kus vaja kiiresti punktist A, punkti B jõuda siis arvestage sellega – siin mängus ei ole võimalik Vin Dieseli moodi 70’ aasta Dodge Chargeriga kurve võtta ja parajasti pumppüssiga üle õla pätte tulistada – lombid segavad.

gtav-ps4-detailjpg-444556_1280w
Siin mängus ei ole võimalik Vin Dieseli moodi 70’ aasta Dodge Chargeriga kurve võtta ja parajasti pumppüssiga üle õla pätte tulistada – lombid segavad.

Nagu eelnevalt mainitud jõuab mäng PC kasutajateni 27. jaanuaril 2015 aastal. Võib veel ainult ette kujutada kui hea hakkab see mäng välja nägema arvuti peal. Seega kui veel ei ole, siis hankige endale kindlasti PC, mis saab seda täiel rinnal jooksutada.

Samuti on Rockstars ära kasutanud võimalust paremat ressurssi, läbi suurendatud liikluse (Maanteedele tekivad ummikud ja üleüldine liiklustihendus on parandatud), parandatud on elusloodust läbi mitmekesisema loomariigi ning tänavatel jalutavad lisaks koertele ka kassid.

Mäng jookseb kenasti 1080p peal ja 30 kaadrit sekundis, Rockstar on ka kinnitanud, et PC variant mängust toetab ka 4K ekraane. On mõningaid teadaolevaid juhtumeid, kus kaadrisagedus langeb, kuid isiklikult minu Xbox One’i peal seda ei juhtunud.

Maze War 1973
Kui graafilisuse ja detailsuse paranemist oli oodata ja oli pigem kohustuslik, siis uue generatsiooni peale liikumise suurim uudis, hakkas pinnale ujuma kõlakate näol mõned kuud enne ametliku mängu avaldamist. Lõpliku kinnituse kõmule, et GTA V saab mängida läbi peategelase silmade (first person view), novembri alguses. Sel hetkel ei osanud ma sellest veel suurt lugu pidada, kuna oli keeruline ette kujutada, kuidas ja mis mõõtmes nad selle lahendavad. Tulemus on see, et ma ei leia paremat sõna asjale kui – EPIC! See on võimalus, mis annab mängule täiesti uue mõõtme, mängida läbi stoori Franklini, Michaeli ja Trevori silmade. Ma pean soovitama, esiteks lülitage sisse first person vaade, teiseks otsige mõni kiire auto ja minge kesklinna. Kolmandaks, võtke sisse täiskiirus ja hüpake autost välja. Heli, mis tuleb riiete (ja naha) lohisemisest mööda asfalti, segane pilt, mis vaheldub pilvelõhkuja-asfalt-äärekivi-pilvelõhkuja-asfalt-äärekivi, võttis minust küll hetkeks reaalsusejudinad läbi. See on võrratu! See on nii hea, et ma ei suuda Teile hetkel välja tuua rohkem spetsiifilisi olukordasid, kus see on parim – kõik on parim. Kaklemine, relvad, autoga sõitmine (nõuab alguses vähe harjumist), drive-by’d, reaktiiv(või ükskõik millise)lennukiga lendamine, helikopterid, kiirpaadid, skuutrid ja isegi jalgrattad – mitte miski ei tekita tunnet, et oleks kuidagi ebaloomulik või halvasti välja tulnud mängutegijatel. First person vaade annab, nagu ütlesin, eepilise mõõtme sellele mängule ja muudab GTA V kuidagi eriti suureks. Samuti jätab mäng meelde Teie eelistused, seega kui Teile meeldib näiteks autoga sõita kolmanda isiku vaates ja tulistada esimese, siis arvestage, et Te ei pea klõpsutama pidevalt nuppu, valige, mis Teile millal sobib ja mäng alaku!

GTA V tuleb üle kõikide allalaaditavate lisadega – missioonid, relvad, autod ja nende jupid ning muusika raadios. See on kõik oluline osa GTA maailmast, kus hakkad Sa üksi või sõpradega mängima.

2716398-rsg_gtav_ng_screenshot_112
First person vaade annab, nagu ütlesin, eepilise mõõtme sellele mängule ja muudab GTA V kuidagi eriti suureks.

Labas rytas…
…kõlas mu kõrvaklappides, enne kui leedukale katuselt snaiper kuuli kerre kihutas. Nii algas minu lemmik mängu osa, uuema generatsiooni konsoolil – multiplayer. Serverisse mahutatud nüüdsest korraga 30-mängijat, kellest igaüks otsib kampa, kes neid omaks võtaks. Need, kes juba kuuluvad mõnda paatkonda, sõidavad ringi koolibussi, pikapi või muu leitud sõiduvahendiga ja koguvad pearahasid, samal ajal loomulikult katab kogu meeskonda hävituslennukiga linnakohal, piloot. Olemuselt ei ole multiplayer’is rohkem uuendusi kui mängus endas, olemas samuti kõik see ilus graafilisus ning esimese isiku vaade. Võimalus uusi (suuremaid) võidusõite ja missioone on seni luua, eluasemeid võimalik soetada kaks, sõidukite ehitamine ja mängija kostümeerimine on samuti alles, lihtsalt suuremas ulatuses. Mängija saab üle tuua läbi Social Club konto, seega need, kes valivad, kas liikuda üle uuematele konsoolidele – võite seda kartmata oma mängijat kaotada teha! Multiplayer on piisavalt massiivne ning paljuski oleneb seltskonnast, kellega ühte serverisse satud, et igav ei tohiks seal hakata kunagi! Labas vakaras…

RSG_GTAV_NG_Screenshot_129
Nii algas minu lemmik mängu osa, uuema generatsiooni konsoolil – multiplayer.

Lõpetuseks
Grand Theft Auto V on mängu kui sellise mõttes ideaalne ja täitab perfektselt endale püstitatud eesmärki. Jah, see on äärmiselt vägivaldne, ropp, vulgaarne ja tihtipeale seksistlik, kuid see mängu seeria on olnud seda alates 1997. aastast ning Ta ei püüagi ega varjagi seda. Võttes arvesse, et tegemist on avatud maailma mänguga, kust tuleb lahendada missioone ja kõrval missioone ning teha lugematu arv kõrvaltegevusi on mul äärmiselt keeruline leida, et Rockstar Games oleks saanud seda kuidagi paremini teha. Kui Xbox 360’el ja Playstation 3’el mängides sai viriseda mõninga kaadrisageduse languse, serveri probleemide, paindlikkuse vms. marginaalse üle, siis „remasterdatud“ uuema generatsiooni GTA V’e üle, ei leia ma hetkel mitte ühtegi negatiivset punkti.

 

 

progames_logo

Ootame ka Sinu arvamust!

Hinda allpool mängu ja kommenteeri, miks just nii vastasid! Loosime välja 2X ühe kuu Xbox Live Gold koodi!

 

Mänguga toetas Progames.ee

Lugejate hinne43 Votes
7.5
Head
Graafika
First Person Mode
Multiplayer
10

6 KOMMENTAARID

Comments are closed.