Halo: The Master Chief Collection? Miks mitte!

0
99

Viimasel ajal on väga palju pahameelt vanemate mängude HD lihvi saanud “uus”versioonide suunal. “Vana lehma kuivaks lüpsmine”, “inimestelt raha pumpamine”, “miks seda vaja on?”, “tehke parem uusi mänge” jne… on vaid mõned väljendid, millega oma pahameelt väljendatakse. On ka neid inimesi, kes väga ootavad, et saaks parema graafika (ja tihti ka füüsika) saanud vanemale meistriteosele näpud taha ajada. Mina näen selliseid asju alati positiivses toonis. Enamasti tulevad sellised projektid millegi suurema kõrvalt ja ei ole mängustuudio ainuke fookus. Keegi ei sunni kedagi neid mänge ostma, seega ei saa nagu “raha pumpamises” ka kedagi süüdistada. Võidavad kindlasti need, kes ei ole varem antud mänge mänginud ja saavad seda nüüd teha tiba paremas võtmes, sest üldjuhul tulevad HD versioonid juba kõigi lisapakkidega. Isiklikult ootan pikisilmi Metro Redux saabumist, kuna ei ole neid mänge veel proovida saanud.

Engadget on aga komistanud informatsiooni otsa, et töös on HD lihvi saanud 1-4 osa Halo saagast, täpsemalt The Master Chief Collection. Allika sõnul on Microsofti eesmärk värskendada mängurite mälu ennem Halo 5: Guardians ilmumist järgmisel aasta lõpus. Halo: ODST, Halo: Reach ja Halo wars fännid peavad aga pettuma, teie jaoks kahjuks midagi plaanis ei ole. Microsoft ise aga midagi ametlikult kinnitanud ei ole.

Master Chief läbi aegade

Microsoft on juba varem välja tulnud avaldusega, et Halo mängud võiks välja tulla tihemini kui iga kolme aastat tagant ja on üritanud läbi kolmandate stuudiote seda soovi ka teoks teha. Ka teemaks olev kollektsioon ei ole 343 industries sulest, nemad töötavad usinalt Halo 5 kallal, vaid hoopis hetkel veel tundmatu stuudio looming. Suure tõenäosusega on selleks Saber Interactive, kes tegi ka Halo: Combat Evolved uusversiooni ja töötab hetkel avalikustamata Xbox One projekti kallal. The Master Chief Collection väljatulek on tegelikult igas mõttes positiivne – see mahub kolmeaastase intervalli vahepeale (Halo 4 ilmus ~1,5 aastat tagasi) ja täidab sellega taaskord Microsofti soovi, see aitab uustulnukatel ennem Halo 5 ilmumist ennast mänguga kurssi viia ja annab vanadele tegijatele uue võimaluse ühte maailma juhtivamatest mänguseeriatest uuesti nautida.

Kas ma ostaksin The Master Chief Collectioni? Massiivse halo fännina on vastus jah, Halo 2 oli üks parimaid selle seeria mänge ja olen nõus uuesti maksma, et seda mistriteost nautida.

Mida arvad sina, kas on vajalik lasta välja lihvitud versioone vanadest mängudest? Kas oleksid nõus neid uuesti ostma?

 

Video Halo 1-4 osadest, sisaldab spoilereid:

Allikas: Engadget