Little Big Planet 3

3
366

Aastaid tagasi tegin esimest korda tutvust Sony Computer Entertainmenti poolt välja töötatud sarjaga Little Big Planet. Mäletan, et tol hetkel ei jätnud mäng mulle väga sügavaid elamusi. Oli mingi riidest tegelane, kellele sai soenguid teha ja uusi kleite selga panna, mängu osa oli lihtne ning kiiresti läbi tehtav. Kuna sarja kolmas osa on samas ka esimest korda saadaval mõlema generatsiooni konsoolide peal, siis otsustasin võrdluseks mängida läbi seekord mäng nii Playstation 4 kui ka Playstation 3e peal.

littlebigplanet-image-3

Mängu peategelaseks on väike pruun tegelane nimega Sackboy (Tegelikult ei pea ta üldsegi pruun olema).Tegelase materjali ja kostüüme saab mängija igal hetkel soovikohaselt vahetada. Mängu alguses on sulle ette antud kaks kostüümi mille vahel valida,kuida arvatavasti mängu lõpuks oled sa kogunud piisavalt kuldseid kivikesi, et isegi Jeti kostüümi ostmine ei käi üle jõu. Samuti saab väljendada ka karakteri tuju, reguleerides pruuni riidest tegelase näoilmeid (Ta oskab lehvitada ka!) Halva tuju korral oskab su Sackboy sind väga hästi jäljendada. Kui võrrelda Sackboy välimust uue ja vana generatsiooni konsooli peal, siis on erinevus vägagi märgatav. Playstation 4 graafika toob välja iga riidetekstuuri pisidetaili nii, et mängides tundub nagu vaataks kõrgekvaliteedilist joonisfilmi samas kui vana Playstationi peal on tegelane tunduvalt robustsem ja natukene vähem armsam. Eriti siis kui sul on punamütsikese kostüüm seljas.

Ja siis algabki pruuni riidest tegelase seiklus. Esimene kohtumine toimub dr.House´i häälega tegelasega, kellel on pea asemel lambipirn ja kelle nimi on Newton. Kõige andetum leiutaja maailmas – nii ütlevad teised Newtoni kohta. Tegelikult ei ole Newton paha. Natukene ainult sellepärast, et ta kangutas liiga palju ühe vana teepurgi kaant ning lasi välja selle mängu pahad tegelased – titaanid. Kolm titaani on varastanud “loovuse” paigas nimega Bunkum ning tahavad seda lõplikult hävitada. Titaanide  tagasi purki ajamiseks on ainult üks võimalus: Sackboy peab äratama Bunkumi vanad kangelased: OddSocki, Toggle´i ja Swoopi.

LBP3-E3screen020_1402365278
Kõige andetum leiutaja maailmas, Newton.

Lisaks platvormimängule omasele hüppamisoskusele, on Sackboyl veel abivahendeid, millega oma sõpru päästa. Igas uues maailmas saab omale mõne vahva abivahendi:

  • Pumpinaator – Aitab puhuda ja imeda
  • Plinkball – Aitab saada sinna kuhu muidu ei ulata ning samuti töötab ka relvana teatud juhtudel,
  • Hookhat- Annab kiivrilaadse mütsi, mis aitab rippuda erinevate juhtmete küljes.
  • Boostboots  – Aitavad hüpata kõvasti kõrgemale kui kombeks.
vid1b-1416397041037_320w
Marlon Random ja Sacboy.

Little Big Planet 3e mängus leiame ka palju kõrvaltegelasi, kes aitavad sind päästeretkel, müüvad sulle uusi kostüüme või pakuvad kõrvalisi ülesandeid abi paludes. Üks värvikamaid tegelasi on kindlasti esimese maailma juhendaja Marlon Random. Kõlab kuidagi tuttavalt või mis ? Väike filminegatiividest Elvise soenguga ja plekist peaga telestaar ei jäta kedagi külmaks. Eriti kui antud tasemete interjöör pärineb puhtalt kuuekümnendatest aastatest. Garanteerin, et mr. Sandmani laul kummitab veel nädalaid pärast selle mängu mängimist.

Lisaks põhiülesannetele saab teha ka erinevaid lisaülesandeid. Näiteks leidub teises maailmas suur ja karvane tegelane Oleg, kellele on karude tantsitamis probleem ning Gustavo, kes on õnnetu kui sa temaga koos tennisepallidest autot ei ehita ja rallit ei sõida. Ei tohiks mainimata jätta ka agressiivset hamburgerit, kes teeb sinust duplikaate, et neid hiigelsuurele roosale jänesele toita.

Lisaks Sackboy´le saad sa mängida ka kolme teise päästetud kangelasega. OddSock on välimuselt ja olemuselt nagu riidest koer, kelle keel ei taha kuidagi suus püsida. Ta oskab hüpata kõrgemale kui teised ning seinu puudutades ka korralikult driftida. Toggle on väike ja suur. Tähendab ta oskab kuju muuta. Suuruse vahetamine tuleb kasuks asjade lõhkumisel, hüppamisel ning suurte robotkoerte eest põgenemisel. Viimaseks kangelaseks on Swoop. Kuna Swoop on lind, siis ta oskab lennata, kuid ainult lendamisega laserite eest ära ei põgene. Selleks on Swoopil eripärane liuglemine, mis juhib teda sujuvalt ühest punktist teise ilma pause tegemata. Peale iga karakteri päästmist saab ka neid mängu sees kohe järele proovida. Iga tegelane peab vähemalt korra vastu astuma Newtonile, kes on titaanide poolt üle võetud.

lbp3characters2
Kangelased koos.

Lisaks päästemissioonile seikluste planeedil saab lahendada ka lihtsamaid ülesandeid mõistatuste planeedil. Nende ülesannete lahendamine on ehk huvitavam nooremale mängijale, kellel rohkem püsivust risttahukaid õigesse asendisse paigutada. Samuti on eraldi ka Little Big Planeti maa ja kuu. Kuu peale saab täiesti ise oma maailma ehitama hakata kasutades mängu jooksul kogutud materjale ja kleebiseid. Samuti saab käia teiste mängijate poolt meisterdatud kohtades, kus ootavad erinevad ülesanded. Kahjuks kõikidel kordadel sattusin küll vigase koha otsa.

Kuigi Super Mario sari on platvormimängude redeli tõstnud väga kõrgele, siis minu jaoks ei jäänud Little Big Planet 3 sellele mitte kuidagi alla. Usun, et väike Sackboy rõõmustab tulevikus ka edaspidi palju väikesi ja suuri mängijaid ning teeb ka teistele sama palju rõõmu kui mulle oma punamütsikese kostüümis ringi karates. Kindlasti üks positiivsemaid mänge, mida ma viimasel ajal mänginud olen.

Lugejate hinne6 Votes
9.5
Head
Ilus pilt ja hea liikuvus
Parajalt peadmurdvad ülesanded
Märkimisväärne soundtracki valik
Vead
Võimalus, et kukud läbi maailma
9
MEIE HINNE

Comments are closed.