Mida toob E3?

0
124

E3Juba järgmise nädala algul, 10-12 juunil toimub Los Angeleses järjekordne E3 Expo mis on meie kui mängurite jaoks aasta oodatuim ja suurim sündmus. Ja mitte ainult meie, vaid ka mängu- ja riistavaratootjate jaoks üks aasta tähtsaimaid aegu, mil tutvustatakse maailmale oma uut toodangut, üritades sealjuures iga hinna eest üle trumbata oma konkurente. Mida toob selle aasta E3? Üritan kirja panna mõned tähtsaimad ja suurimad projektid mida ise väga ootan ja mis ei tohiks külmaks jätta ühtegi tõsist mängurit. Võtamegi ette mänguplatvormide suurkolmiku Microsofti, Nintendo ja Sony.

Mida uut võiks meile pakkuda Sony? Kindlasti mäletavad kõik sellist mängu nagu “Project Beast” , mille kallal projektiga seotud allikate sõnul on usin töö käimas. Loodetavasti kuuleme sellest rohkem E3 raames. Kindlasti võiksime näha ja kuulda rohkem “Uncharted 4” ja “Order 1886” kohta, mis on hetkel oodatuimad eksklusiivmängud Sony uue põlvkonna konsoolile. Loomulikult ei maksa unustada ka Sony virtuaalseid prille ehk “Project Morpheus”-st, mida meile veel mõni kuu tagasi õhinal tutvustati. Loodetavasti on prototüüp E3 raames kõigile nägemiseks/katsumiseks väljas ja saame natuke lähemat aimu millise aja pärast võiks lõppversiooni oodata. Kui veab siis ehk kuuleme isegi mõnest mängust, mis Morpheuse jaoks loomisel on! Samuti käivad kõlakad uute PS4 ja PS3 mudelite ümber, mis on muidugi vähetõenöolised, kuid Sony hiljutine uute mudelinumbrite registreerimine on siiski mingi küsimärgi õhku jätnud. Rohkem tahaks kuulda ka Playstation Now kohta, mille beta versioon juba aasta algusest PS3 konsoolile saadaval on ja mille PS4 suletud beta hiljuti välja kuulutati. Kes veel ei tea, siis tegemist on Sony mängude striimimise teenusega, millest PS4 väljakuulutamisel kõvasti juttu oli ja mille tulekut siiani pikkisilmi oodatakse.

 

halo_5__guardians__banner_1__by_extra_terrien-d7ik92gMicrosoft on lubanud oma konverentsil keskenduda puhtalt mängudele, mille üle me ei nurise mitte üks raas. Loomulikult loodame me kõik (loe: mina) näha ja kuulda rohkem Halo 5: Guardians kohta, mille “treilerit” me eelmise aasta E3 raames nägime. Samuti on töös Halo seriaal ja midagi filmilaadset. Projektidega on seotud sellised tuntud nimed nagu Steven Spielberg ja Ridley Scott. Samuti teatas Microsoft mõni aeg tagasi mitme uue seriaali tootmisest “Xbox Originals” projekti raames, millest loodetavasti ka rohkem kuuleme. Palju käib juttu ka populaarse Xbox One mängu “Ryse: Son of Rome” teise osa kohta, mida peaksime just järgmisel nädalal näha saama. Sama kõlakas mainib ära veel sellised mängud nagu Forza Horizon 2, Battletoads ja Perfect Dark uusversioonid, samuti peaksime näha saama multiplatvorm mänge nagu Dishonored 2, The Division, Fallout 4, Call of Duty: Advanced Warfare ja uus Crackdown mäng. Loomulikult ei maksa ka unustada selliseid ekslusiivmänge nagu Sunset Overdrive, Quantum Break, Fable Legends ja Gears of War: Lazarus. Tundub, et Microsoft panustab seekord tõesti mängudele. Saame näha.

 

zelda-hd-experienceVanakooli mees Nintendo aga peab end kätte võtma ja rauad tulle viskama. Mario Kart 8 väljatulek küll tõstis Wii U müüki UK-s 660% võrra aga head ei ole siin siiski midagi. See E3 võib tulla Nintendo jaoks väga tähtis, oodatakse just selliste mängude teadaandeid, millest aastaid tagasi esmakordselt kuulsime ja mis peaks mängurid just Wii U poole vaatama pöörama. Esimeste seas siis Zelda Wii U, mida on juba aastaid oodatud ja mis, vaadates “A Link Between Worlds” müügiedu, on rohkem kui võimeline tõstma konsooli müüki. Zelda on Mario kõrval üks vanemaid Nintendo mänguseeriaid ja palavalt armastatud mängurite poolt. Loodetavasti saame seekord mängu näha ja kuuleme täpsemalt väljatuleku aja kohta. Rääkides vanadest mänguseeriatest oleks aeg ka uue Metroidi mängu jaoks. Kui Metroid Other M müüs üle maailma veidi vähem kui 1,3 millionit koopiat ja ei hiilanud oma eduga kuigivõrd, siis just Wii U peaks ka sellele seeriale uue tuule tiibadesse puhuma. Ehk on oodata ka mingit teadaannet selles vallas? Võiks ju küll. Mis veel, mis veel… loodetavasti saame kuulda mingeid uudiseid riistvara vallas, hinnalangused näiteks, või uus soft mis lubab kontot kasutada mitmel konsoolil. Ehk on Nintendol ette näidata ka mõned täiesti uued mängud? Loodame.

Millised on Teie ootused tulevaseks E3-ks? Andke teada meie Facebooki lehel.