Mida toob Zelda Wii U? Osa 3.

0
90

Nii, nüüd on pikem aeg möödas esimesest ja teisest osast. Kes neid lugenud ei ole siis aidake ennast järje peale – Osa 1 ja Osa 2 . Lubasin rääkida natuke mängu loomisest ja heita pilgu zelda vanematele mängudele. Hakkame siis pihta.
 
Selle aasta E3 raames andis Eiji Aonuma selgelt mõista, et Zelda seeria on liikumas tagasi oma „avatud maailma“ juurte juurde. Nagu kõik Zelda mängud alates Twilight Princess-ist on ka praegune toodetud Nintendo Software Development Group No. 3 poolt mida juhatab Aonuma isiklikult. Kuigi käivad kõlakad, et Metrod Prime looja Retro Studios on seotud uue Zelda loomisega on stuudio esindaja kinnitanud, et neil on hetkel liiga palju tööd, et selles projektis osaleda.
 
2013 aastal kui Aonuma uuest Zeldast rääkis andis ta mõista, et Zelda hakkab minema uute suunda. Zelda ei tohiks enam olla piiratud, vaid rohkem avatud. Koobaste ja templite avastamine peaks olema rohkem mängija keskne ja peegeldama rohkem üksikmängija karakteri ja selle erinevaid omadusi. Kahjuks ei ole ikka veel siiani tulnud kinnitust, kas näeme ka mängu mitmikosa või on see vaid hääbuv kõlakas netiavarustes.
 
Zelda arendus algas juba tegelikult 2011 aastal, mil nägime Tech Demo, mis reaalsuses ei ole isegi sarnane mitte välja tuleva Zelda mänguga. Aonuma väljendas selgelt oma vastuolu tehtud demole ja andis kohe mõista, et see ei ole Zelda mida ta luua tahaks. Pärast seda hakkas totaalne Zelda ümber tegemine. Otsast alustati terve graafilise poolega, meeskond pandi tööle avatud maailma kallale ja hakati keskenduma sellele, et uus Zelda kasutaks võimalikult palju ja hästi ära uue puldi kõiki omadusi. Nagu eelmistes osades, pean ka nüüd tõdema, et ega suurt rohkemat teada ei olegi. Aonuma on küll lubanud hakata mängureid oma tegevusega rohkem kursis hoidma seega rohkem uudiseid peaks hakkama jooksvalt ja tihemini tulema. Loodetavasti.
 
Aga rääkides vanematest Zelda mängudest siis heidame kiire pilgu selle seeria ajaloole.
Mul oli plaanis kirjutada iga mängu kohta pisikene kirjeldus kuid kuna Zelda mänge on omajagu palju siis venitaks see artikli tarbetult pikaks, palju lihtsam on vaadata seda lõbusat videot, kus näha terve Zelda seeria ajalugu alates esimesest mängust 1986 aastal kuniks viimaseni, 2013 aastal ilmunud Zelda Wind Waker HD-ni välja. Nautige!