Runers

0
251

Runers on pealt vaates koopas tulistamise mäng, kus mängija avastab koobaste labürinti samal ajal tappes erinevaid koletisi ja bosse. Mida kauem mängida, seda rohkem saab korjata ruune. Ruunidest saab teha 285 unikaalset loitsu, seega leiab igaüks endale mingi lemmik loitsu.

Mängu on teinud LGK Games, kes arendasid seda mängu rohkem, kui kaks aastat. Nagu paljud teised indie mängud üritas, kas see saada arendusraha kickstarterist, kahjuks neil see ei õnnestunud, aga õnneks on mäng ikkagi väljas!

Mängu oleks võinud vabalt nimetada ka Runner’iks, sest kui jääd kasvõi hetkeks seisma, võid kindel olla, et peagi tabab sind surm. Tegu on väga kiire mänguga, kus vastased sind koheselt ründavad, kui tuppa sisened.

Mis mängus teha saab?

10853986_727091030708449_407305599_oAlguses saad valida väga suure hulga kangelaste hulgast ja lisaks veel valida neile ühe kindla omaduse. Variante on väga palju, nii et mängijad kindlasti leiavad endale selle kõige õigema kangelase. Ise olen jõudnud läbi proovida väga suure osa ja peamiselt meeldisid kangelased, kes pigem taastasid elusid või keskendusid kaitsmise. Kokku on valikus 13 rassi ja 12 klassi, mida saate kombineerida omavahel.

Iga mäng on juhuslikult genereeritud labürindis, ehk pähe ei saa õppida, kuhu minema peab. Samuti on osades ruumides jõuväljad, mis annavad kas vastastele kaitset, kiirust vms juurde. Tasemete peale on jaotatud ka erinevad ülesanded, mis annavad lisaboonuseid, näiteks ei tohi elusid kaotada või vastaseid kindlas järjekorras tappa.
Kokku peate mängu jooksul läbima 10 taset. Kolmandal, kuuendal ja üheksandal levelil on bossid ja kümnendal tasemel on veel ekstra boss.

Kõige tähtsam osa mängust on siis ruunid, nagu ka nimi vihjab. Koletisi tappes kukutavad nad erinevaid ruune. Kui ühte ruuni kasutada, siis saate lihtsa loitsu. Kui kokku panna kaks ruuni ja üks ruuni kombineerimise seadeldis saate võimsama loitsu. Ja sama on ka kui kokku panna kolm ruuni, siis saate veel võimsama. Kokku on mängus peaaegu 300 erinevat loitsu, mida saab teha. Osadel ruunidel on veel lisaks erivõimed, näiteks on kuul suurem või kiirem. Kui olete ühekorra ruunid kokku pannud, saate Runedexist vaadata täpselt, mis loitsu te saate, kui kombineerite ruunid.

10856036_727091040708448_2099474038_o

Kui enam ei viitsi tasemeid läbida ja soovite harjutada, siis on hea proovida väljakutse režiimi, kus peate täitma erinevaid ülesandeid täitma. Näiteks peate teatud hulga laskudega tapma vastaseid ära, või ei või ühtegi lööki neilt pihta saada.

Graafika

Graafiliselt on mäng väga lihtsalt tehtud, samas on väga suures koguses loitse animeeritud, mis on väga positiivne, ei jää tunnet, et kogusid just hunniku ruune ja loits on täpselt samasugune. Samuti on väga suur variatsioon erinevaid koletisi, kuigi nad just kõige ilusamad välja ei näe, on hea, et sellega on vaeva nähtud.

Aga üldiselt on ikkagi mängu graafika harjumuse küsimus, paljud ootavad mängust, et kõik näeks reaalne välja. Isiklikult meeldivad toredad mängud, millega aega veeta rohkem, kui ilusad ja igavad mängud.

Mis mängu vead on?

Kuigi tegu on labürindiga, siis minu arvates, võiks olla siiski kaart, mis annab märku asukohtadest, hetkel on vaheldus natukene vähe, aga inimesed, kes on harjunud grindima, neid see ei sega.

10834551_727091080708444_1908219982_o

Kokkuvõte

Kokkuvõtteks võib öelda, et tegu on väga kaasahaarava mänguga, mida ma väga nautisin. Mõned vead küll mängus on, aga need ei tee sellest kindlasti halba mängu. Seega soovitan kõigil seda proovida.

 

Arendaja: LGK Games
Levitaja: Mastertronic
Platvorm: PC
Zanr: Indie, RPG
Ilmus: 2 Sept, 2014

Lugejate hinne2 Votes
8.2
hea
Väga hea maagia süsteem
halb
Mängus puudub kaart
8
meie hinne