Steamworld Dig

0
172

Tegu on ühe lihtsa indie mänguga, mis nägi ilmavalgust juba 2013 aasta. Sellest aastast on seda võimalik mängida ka Playstation 4 ja vita peal. Mängu autoriteks on Image & Form.

Mängus oled sa aurujõul töötav robot Rusty, kes sai enda ammu unustatud onult päranduseks kaevanduse. Nüüd sa siis hakkadki uurima mis toimub kauboilikus westernis, Tumbleton linn sügavustes.

Mis on mängu eesmärk?
Eesmärk on kaevandada maa-aluseid koopaid mööda, ennast järjest sügavamale kaevandusse. Kus sul tuleb lahendada erinevaid puslesi ja hoiduda peidetud lõksude eest. Mida sügavamale tegelane jõuab seda võimsamaid tööriistu ta kaevamiseks vajab. Kaevandus peidab endas erinevaid saladusi, mis alatasa külarahva imestama paneb.

Algus

Mis mängus teha saab?
Mängu ülesehitus on väga lihtne, alustad lihtsa kirkaga ja kaevandad ennast järjest sügavamale. Iga natukese aja tagant pead linna tagasi minema, et siis kas päikesevalgust uuesti talletada või kaevandatud vääris metall maha müüa.
Iga teatud vahemaa tagant, umbes siis kui vajad võimsamat kaevamise vahendit, muutub natukene ka kaevanduse kujundus, sellega kaasneb ka uute koletiste ilmumine. Alguses lihtsamad nälkjad hiljem dünamiite viskavad trollid.
Kui tegelane sureb, siis kukutab ta maha kogu enda kaevandatud vara ja peab maksma paranduse eest teatud summa. Hiljem saab laiba juurest kogu varanduse taas ülesse korjata.

Miks seda pikalt mängida?
Mängu juurde toob mind üha tagasi see, et just kui mõtled, et enam ei viitsi, siis mäng annab sulle näiteks tuldlaskvad kindad, või vingema hüppe võime. Seega igakord, kui ära hakkad tüdinema avanevad uued võimalused. Mäng on väga täpselt selle välja arvestanud, sest hetkel olen mängule rohkem tunde raisanud, kui julgeksin tunnistada.

tuleviku-kaevandus

Graafika ja stiil
Graafiliselt on mäng väga visuaalne. Tegelased on omamoodi ja kenasti joonistatud.
Koletised on suurepäraselt animeeritud ja kõikidel uutel liikidel on midagi omamoodi, nagu ka linnaelanikel.

Viited
Ametlik lehekülg: http://steamworldgames.com/dig/

Tegu on väga hea ajaviitega, isegi siis, kui on kulutada ainult 10 minutit mängimiseks. Mäng suudab ennast uuesti mängima meelitada koguaeg ja tegelaskuju areneb paraja tempoga. Mängu puhul on natukene igav see, et tegelikult väga palju ei muutu kunagi. Kaevad ikka alati üleval alla ja koletiste tappimine on väga lihtne. Vahest on mõned keerukamad kohad, aga needki suudab lahendada mõne hetke mõtlemisega.
Lugejate hinne4 Votes
7.4
8