Youtube muutub mängurisõbralikumaks!

0
79

26. – 28. juunil toimus Californias, Anaheimis iga-aastane VidCon konverents, kus oma tulevikuplaanidest rääkis ka Youtube. Nimelt on maailma populaarseimal videosaidil plaanis juba lähikuudel sisse viia mitu suuremat ja väiksemat uuendust. Oodatuim neist on kindlasti videote 60FPS tugi, mis on eriti hea uudis neile, kes mänguvideosid toodavad.

Huvitavaid plaane on internetihiiul aga veelgi. Siin lühike kokkuvõte plaanitavate uuenduste kohta:

  • YouTube Creator Studio:

Tegemist on appiga, mis annab nutifoniomanikule võimaluse oma videote haldamiseks, statistika jälgimiseks jpm. Rakendus on juba allalaetav Androididele ning lähinädalail saavad sellele käed külge lüüa ka iOS’i kasutajad.

  • Audio Library:

Uuendatud Audio Library hakkab endas sisaldama ~7500 helieffekti, mida on võimalik kerge vaevaga oma videole lisada. Täiendatakse ka muusikakogu.

  • 60 FPS:

Suurepärane uudis mänguritele – Youtube hakkab maha mängima ka 48- ja 60-kaadrisagedusega videoklippe. Gameplay videote pakutav elamus paraneb märgatavalt. Esimesi 60fps klippe on võimalik vaadata artikli lõpust.

  • Doonorlus:

Hetkel saavad Youtuberid rahalist toetust teenida vaid läbi kolmandate kanalite, kuid peatselt on igaühel võimalik oma lemmikule annetada ka otse Youtube’s. Tippida saab maksimaalselt 500 dollariga.

  • Creator Credits:

Video kirjelduses ära tänatud kasutaja muutub klikitavaks tag’iks, mis suunab otse tema kanalile. Autoritele annab uus süsteem omakorda võimaluse otsida potentsiaalseid koostööpartnereid näiteks asukoha või tehtud tööde põhjal.

  • Subtiitrite tõlkimine:

Video autori loodud subtiitrite põhjal saavad vaatajad kogu teksti erinevatesse keeltesse tõlkida.

  • Infokaardid:

Annotatsiooni asetäitjaks saab Infokaart, mis näeb parem välja ning mida on võimalik edastada vaatajaile igal platvormil.

  • Playlistid:

Lisanduvad uued võimalused playlistide koostamiseks – kogu protsess muutub mugavamaks ning listide/videote otsimine ja leidmine saab olema effektiivsem kui kunagi varem.

  • SiriusXM & YouTube:

Raadiokanali SiriusXM ja Youtube koostöös lüüakse käima iganädalane saade “The Youtube 15”, mis hakkab kajastama saidi suurimate muusikanimede ja tõusvate tähtede loomingut. Saatejuhiks Jenna Marbles.

 

Juba lisandunud uuendustest toob mänguritele ja eriti livestreameritele palju kasu Twitch Live Annotations. Piisab vaid oma Twitchi ja Youtube kasutajate linkimisest ning sinu videote vaatajad saavad hetkega teada, et oled LIVE.

twitchliveannotations

 


 

Esimesed 60fps YouTube videod

(60 saab hetkel kätte vaid Chrome ja HTML5 kasutades. Samuti peab video olema vähemalt 720p peal)