Elu24 küsib, kas noorte iidol HD-Tanel on pervert?

0
5803

Elu24 küsis pühapäeval oma lugejate käest, kas noorte iidol HD-Tanel on pervert?

Nimelt on keegi HD-Taneli fännidest saatnud Elu24 toimetusele vihje selle kohta, et HD-Tanel on pervert*. Ning on lisanud vihjele juurde mobiilirakenduses Snapchat tehtud pildid koos seksuaalset alatooni sisaldavate tekstidega.

Peale vihje laekumist tormas kohusetundlik tundmatu Elu24 toimetaja inimesi perverdi eest hoiatama. Jah justnimelt tundmatu, sest artiklile ei ole lisatud autori nime või aliast, ning autorina on märgitud hoopis Elu24.ee. Ilmselt viitab see sellele, et ka autor ise häbeneb oma tööd / artiklit mille autoriks ta on.

HD-Tanel on vahepeal koos superstaari-Toomase ja modelli-Hendrikuga TV3 ilmatüdrukuks kandideerimas käinud. Foto: Ekraanitõmmis TV3Play videost.

HD-Tanel TV3 ilmatüdrukuks kandideerimas.
Foto: Ekraanitõmmis TV3Play videost.

Põhjused artikli häbenemiseks on ilmselgelt arusaadavad, sest sisuliselt kogu artikkel sisaldabki anonüümset vihjet, et HD-Tanel on pervert. Juurde on siis lisatud unise ilmega aluspesus ringi tatsuvast Tanelist. Ning piltidel on siis seksuaalse alatooniga sõnumid, mis ilmselt on saadetud pildil olevale kenale tütarlapsele. Mehed on juba kord sellised, kes kena tüdruku nägemisel võivad peaga mõtlemise asemel hakata mõtlema hoopis väiksema sõbraga, kes pead tõstab. Nii et selles mõttes ei ole siin uudist eriti näha, kuna see peaks juba enamusele ammu teada olema.

Lisaks saab artiklist veel teada, et seni YouTube vahendusel Eestis populaarsust kogunud HD-Tanel on vahepeal koos mingi superstaari-Toomase ja modelli-Hendrikuga** ka TV3 ilmatüdrukuks*** kandideerimas käinud. Ja see ongi kõik. Või oot, peaaegu oleksin juba unustanud lisamast selle kõige olulisema, et kogu seda üritust reklaamib “mingi loom”**** Swedbank’st.

Elu24 toimetusele saabus vihje, et kuulus YouTuber HD-Tanel on pesuehtne pervert.
Elu24 toimetusele saabus vihje, et kuulus YouTuber HD-Tanel on pesuehtne pervert. Pilt: Ekraanitõmmis Elu24 leheküljelt.

Siinkohal minu avalik pöördumine Elu24 toimetajate poole, kelle tööks on materjali kogumine, vihjete kontrollimine ja artiklite kirjutamine.

Ma mõistan teie rasket ja keerulist elu. See madal konkurentsivõimetu palk mida te täna teenite ei ole üsna tihti vastavuses teile jagatud tööülesannetega. Mistõttu on moraalilangus ja käega löömine kiire tekkima. Rääkimata siis sellest, et sõimata ei saa te mitte ainult lugejate käest, vaid ka ülemuste käest. Küll ei meeldi neile üks ja siis teine asi, ning samal ajal nõutakse kvaliteedi asemel tihti hoopis kvantiteeti.

Olgem ausad, artikleid ei saa siiski kirjutada konveier meetodil. Ühe artikli kirjutamine ei ole üldse nii lihtne töö nagu see kõrvaltvaatajatele paista võib. Ühte korralikku artiklit ei kirjuta 15 minutiga valmis. Ei, sellise vägiteoga ei saa oma parematel päevadel hakkama isegi Eesti tippajakirjanikud nagu Ainar Ruussaar, Mihkel Raud, Kaileen Mägi, või Tuuli Koch. Ei isegi “supermees” Kaur Kender ei ole selleks võimeline. Mistõttu tasub järgmine kord omale rahulikult aega võtta, rohkem uurida, materjali koguda, ja alles seejärel artiklit kirjutama hakata, kui on millest kirjutada. Ja kui peatoimetaja sellest aru ei saa, siis tuleb talle see selgeks teha või omale teine tööandja otsida.

Elu24 toimetusele saadetud vihje on siiski vihje, aga mitte uudis. Vihje kopeerimisega postkastist ja Elu24 portaali postitamisega saab hakkama ka välja õpetatud ahv. Tõsi suure tõenäoususega läheks täna ahvi palkamine selleks tööks Elu24 omanikele rohkem maksma, kui artikli “Noorte arvutimängurite iidol HD-Tanel on pervert?” autori palkamine. Aga on ka odavamaid vahendeid täna – arvuti ja sellel jooksev programm, mis tõstab vihjete postkasti saabunud vihjed otse Elu24 portaali.

Nii et kallis toimetaja kes sa Elu24 nime all postitad, järgmine kord palun näe natuke rohkem vaeva. Kui sa tervet artiklit ei jõua, tee pool, aga tee korralikult.

Ka ajakijanikud on perverdid. Oma ameti tõttu lihtsalt peab lähemalt uurima mis seeliku all tegelikult peidus on. Lihtsalt korraks peale vaatamisest ei piisa.
Ka ajakijanikud on perverdid. Sest oma ameti tõttu lihtsalt tuleb lähemalt uurida mis seeliku all tegelikult peidus on.

Kuigi artiklil puudub igasugune sisu on ajakirjanik suutnud siiski genereerida ühe korraliku klikimagneti. Nimelt on selle artikli kirjutamise hetkeks kogunenud Elu24 avaldatud artikli juures juba üle 160 kommentaari ja Facebookis on artiklit jagatud üle 590 korra. Kui võrrelda teiste postitustega samas keskkonnas, siis võib julgelt pakkuda, et eelpool nimetatud perverdi artikkel on Elu24 toimetuse tipphetk. Sest isegi teine populaarne ja palju vastukaja saanud artikkel “Uskumatu! MMS`i usku on ka Grete Klein ja Nancy! (71)“, ei ole pooltki nii populaarne.

Üldine pilt tänases meedias on kurb. Kas selline siis ongi uue põlvkonna ajakirjandus? Kas selliseid artikleid inimesed tahavadki täna lugeda?

Aga mida siis Elu24 lugejad arvavad, kas HD-Tanel on pervert või ei? Kommentaare on nii- ja naasuguseid. On neid kes arvavad, et pervert mis pervert, ja hea et hoiatati. Ja on ka neid kes usuvad et ajakirjanikul on vist väga igav olnud.

Mõned näited Elu24 leheküljelt:

Kätlin: “Ta on ka minule selliseid pilte saatnud.”

hale toimetus, häbenege: “See on päris haige artikkel isegi sopaajakirjanduse lipulaeva poolt. Sellele Tanelile soovin edu kohtus ja tal pole seal õnne vaja.”

#kadee: “Keegi on lihtsalt kade, et hd tanel on suur konkurent saamaks ilmapoisiks xd”

ma ka pooleldi fänn: “Nojah, selle kohta ole ütlus “vana hobune tahab ka kaera saada” 😀 aga see on eraelu ja ei puutu teistesse … Kui see tüdruk kellele ta snappis on rohkem kui 18 siis why not 😀 teen isegi sarnaseid snappe lähedasematele tüdrukutele aga maisaa aru milleks artikkel :D: D ? Mõtetu kisa teil siin !!!”

DaTruth: “Väga tore, et see teema ikka jõudis kuskile. See kadus taneli lehelt nii ruttu, et ei saanudki aru mis juhtus. Loodetavasti nüüd inimesed saavad aru kellega on tegu. 30-aastane, töötu, laste raha pealt elav lapsi ahistav mees. Hea töö kes iganes elu24 vihje saatis ja inimesi hoiatas.”

8: “lol see uudis aasta aega juba tagasi teada”

Toivo: “Kuulge.. noh.. miks tehakse alati üks osapool süüdlaseks..”

Ka vana hobune tahab kaeru saada. Pilt: Leisure Suit Larry
Ka vana hobune tahab kaeru saada. Pilt: Leisure Suit Larry

Peale Elu24 artikli ilmumist üritasin kommentaare saada ka asjaosalistelt endilt, Tanelilt ja Ethelilt. Mõlemad keeldusid Elu24 artiklit kommenteerimast. Oma facebooki lehel kommenteerib HDTanel siiski nii:

“Nu, kellele veel siis Ethel oma nude saatnud on?
Igasugu muid toredaid lugusi ka temast kuulnud, mulle rääkis vaid, et tal on nii raske elu, tal on vähk ja ei saa väga liikuda kuskile kuid ma meeldin talle jne jne. Oh well, kui meedia tahab midagi kirjutada siis las kirjutab, ei saa ju keelata.

Enivei olen ma seda teemat juba lahanud ligi aasta tagasi ja kokkuvõttes näeb too “tibi” 20+ välja, kena rinnapartiiga veel kusjuures ning niipalju kui ma ise kuulnud olen siis tehti lihtsalt kokkumängu. “

Kas HDTanel siis on pervert või mitte, jätan ma siinkohal asjaosaliste endi otsustada. Minul kui kolmandal osapoolel kes juures ei olnud, puudub igasugune informatsioon mis, kus ja kuidas asjad arenesid. Kuid kui tegemist oli tõepoolest alaealise ahistamisega, siis on tütarlapsel õigus sellest ametivõimudele teatada. Ning alaealistel on tavaliselt olemas ka vanemad, kes peaksid/võiksid last sellises olukorras abistada. Kui tõepoolest pandi toime õigusrikkumine, siis tuleks sellest mitte ajakirjandust teavitada, vaid hoopis ametivõime, kelle kohustuseks on algatada uurimine, mille käigus siis üksikasjad välja selgitatakse.

Lapsevanematele kelle lapsed kasutavad Snapchati aga soovitan lugeda inglise keelset juhendit lapsevanematele, mille leiab siit.

 


* Isik kelle seksuualset käitumist peetakse ebanormaalseks ja vastuvõetamatuks.
** Artikli kirjutajal pole kahjuks või õnneks õrna aimugi kes on superstaari-Toomas või modelli-Hendrik, nii et vabandame.
*** Vabandust, seda ametit kutsutakse täna vist ilmateadustajaks, vältimaks diskrimineerimist ja andes sellega võimaluse ka meessoost isikutele.
**** Facebookist uurides mis loomaga tegu, sain vastuseid nagu nirk, kärp, kährik, siil, nii et “mingi loom” sobib siia ideaalselt.