Guitar Hero Live

0
334

20. oktoobril jõudis meieni uus Guitar Hero sarja osa: Guitar Hero Live. Olin suhteliselt kindel, et pärast viimas Guitar Hero sarja osa, mis tuli mitu-mitu aastat tagasi välja ja mille tootmine on ammu lõpetatud ei tehta enam läbipõrumist kartes uut mängu, kuid ma eksisin. Uues kuues Guitar Hero on mäng, mis on mõeldud kõigile ja erinevate raskusastmeid kasutades saab ka oma taset lihvida. Vanadest sama sarja mängudest on see, aga palju põhjalikum.

Uus kitarr, uued nupud

Üheks suureks muudatuseks ja paljudele ka harjumatuks komistuskiviks on kindlasti uus kitarr. Kui vanasti oli Guitar Hero sarja kitarridel viis järjestikust klahvi, millele pidid õigeaegselt pihta saama, siis nüüd on saanud viiest nupust kuus ning need on viidud ka kahte ritta. Ühesõnaga on kiiret näputööd kõvasti rohkem vaja teha. Erinevaid raskusastmeid valides saad ka ennast mängukiiruses proovile panna. Kitarr ise näeb väga kena välja ning seekordsel mängul pole ühendusadapter suur kolakas vaid tillukene ning meenutab pigem USB pulka. Kitarril on lisaks ka nupp, mis ühendab sind Guitar Hero Live TV-ga, kuid sellest hiljem pikemalt.

2742563-guitar+hero+live_guitar+controller_gray

Guitar Hero Live

Mängu esimeseks osaks on Guitar Hero Live, mis paneb sind tundma nagu oleksid päris rockstaar suurel laval. Vanale ülesehitusele sarnaselt tuleb rohkemate lugude lahtisaamiseks mängida ära ka neid lugusid, mida võib-olla ei ole soovi mängida. Tegelikult on kõik, aga hoopis teist moodi. Sul on oma bänd ja sa lähed lavale ja sa ei näe ennast, aga sa vaatad enda vaatepunktist, hüppad rahvasse ning lööd kitarre puruks. Kõik on justkui päris. Guitar Hero Live viib sind muusikafestivalidele, kus erinevatel lavadel mängides saad koguda tuntust ning su bändil on olemas ka isiklik fotograaf. Kuigi antud mängus Share nupuga ekraanist pilti teha ei saa, teeb mäng seda sinu eest. Äge on ka see, et pidevalt käib sinu ja bändivaheline suhtlus. Laval olles saad erinevaid tuntud hitte mängides näha kuidas fotograaf sinust pilte teeb. Lugude valikust leiab pop, rock ja indie stiilis lugusid. Lugude valikus on panustatud rohkem nüüdisaegsele muusikale ning kontsertitel esinedes ei ole enam nii palju vanakooli rockiklassikat. Üldmulje on siiski Guitar Hero Live-il meeldiv ning näpuharjutusi jätkub kauemaks.

Guitar-Hero-Live_GHLive_006

Guitar Hero Live TV

Guitar Hero Live mängu juures oli minu jaoks kõige ägeam osa Guitar Hero TV. Kitarri peal on üks nupp, mida vajutades ühendub su konsool Guitar Hero TV-ga. Seal ei mängi sa mängu enam mitte mänguna, vaid saad läbi teha enda lemmiklugude muusikavideosid ning lugude valik on tõesti väga suur. Rohkem mängides avaneb sulle ka rohkem lugusid ning saadaval on erinevad raadiojaamad erinevate muusikastiilidega. Kanalite muusikastiilide vahelduvus sõltub kellaajast ja sellest, mis saade antud hetkel eetris on. Samal ajal kui sa mingit lugu mängid näidatakse sulle ka sinu positsiooni edetabelis. Kui keegi mängib sinust paremini, siis sinu positsioon tabelis langeb ja vastupidi. Super äge võimalus näha ja ka ise mängida läbi oma lemmiklugusid. Mida paremini sa lugu tead, seda lihtsam on ju seda mängida.

Guitar-Hero-Live_GHTV_Dream_Theater_019

Guitar Hero Live on Guitar Hero sarjaga teinud kindlasti hüppe tase ülespoole. Uuendused ei pruugi alati teretulnud olla, kuid selles mängus on. Kaherealise nupukombinatsiooniga harjub kiiresti ära ning tänu Guitar Hero Live TV loovalikule ei hakka kordagi igav. Kui Rocksmith on sinu jaoks liiga raske, siis Guitar Hero Live aitab kindlasti veeta mõnusaid õhtuid üksi või sõprade seltsis mängides oma lemmiklugusid. Hea valik kõikidele muusikasõpradele.

Platvorm(id): PS4, XBOX ONE, Xbox 360, PS3, IOS
Ilmus: 20 oktoober 2015
Arendaja: FreeStyle Games
Levitaja: Activision
Ülevaade tehtud: PS4
Mängu saab osta siit:
osta_progames

Lugejate hinne1 Vote
Hea
Lugude valik
Mängitavus
Uus kitarr
Halb
Natuke lühike põhiosa
4.4