Hand of Fate

1
207

Eelnevalt mängu tutvustusi ja videosid vaadates, ei tekitanud mäng mingeid erilisi emotsioone ega huvi mängu vastu. Kuid mänguga alustades, hakkas Hand of Fate mulle juba esimese 15 minuti jooksul meeldima.

Hand of Fate on segu kaardi- ja action/RPG tüüpi mängust. Vastavalt saadud kaartidele toimub tegevus. Kas abistad kedagi, külastad kaupmeest, uurid aarde- ja vangikoopaid, või kakled bandiitide, rottmeeste ja teistega. Tegevusi on erinevaid. Millist relvastust ja varustust kasutad, sõltub samuti kaartidega. Mistõttu tuleb enne igat uut kaardiringi üle vaadata ja kokku panna oma kaardipakid mängimiseks. Valides oma kaardipakki parima varustuse ja lihtsamad ülesanded. 95% juhtudel on automaatselt kokku pandud pakid täiesti pädevad mängimiseks. Tavaliselt teen mõlemas kaardipakis kokku ainult 2-3 muudatust. Ja ega kõiki kaarte vahetada ei saagi. Mõned kaardid on osa vastavast mänguringist ja need on lukustatud, näiteks valitud mängu lõpukoll.

Kõik mängud jõuavad lõpuks boss-kollini, kellele pead kolki andma. Mõned neist on nõrgemad, teised aga osutuvad päris korralikku vastupanu. Surma saades tuleb valitud kaardiringi otsast peale alustada. Vähemalt jäävad mängu jooksul kogutud märgid sulle siiski alles. Kui aga lõpukollile pasunasse annad, saad auhinnaks uued kaardid ja saad valida uue kolliringi.

Lisaks tasub silma peal hoida oma elul, toidul ja kullal. Elusid saab juurde kas mõne ravitseja juures, või mõne kaardiga. Elusid aitavad taasta ka mõne sinu varustuse spetsiaalsed boonused. Toidul on samuti mängus tähtis roll. Iga käik läheb sulle toitu maksma. Samuti võivad mõned ebaõnnestumised sulle elusid, toitu ja kulda maksma minna. Kui toit otsa saab hakkab iga käik sulle elusid maksma. Seetõttu tasub oma toiduvarudel silma peal hoida ja esimesel võimalusel neid täiendada kui peaks vaja olema. Kulla eest saab loomulikult siis omale varustust, elusid ja süüa osta.

Hand of Fate on segu kaardi- ja action/RPG tüüpi mängust.
Hand of Fate on segu kaardi- ja action/RPG tüüpi mängust.

Iga uue mänguringiga muutub mäng veidi keerukamaks. Kuid siiski ei midagi üle jõu rasket. Kahjuks hakkavad kaardid/vaenlased ja tegevuskohad liiga tihti korduma. Erinevaid huvitavamaid vaenlasi oleks võinud ehk veidi rohkem olla. Samuti oleks võinud lahinguplatsid võib olla veidi suuremad ja huvitavamad olla. Mingil hetkel hakkab kahjuks korduma ka osa kaardijagaja tekstist, millest on tõsiselt kahju. Sisse on sattunud ka paar glitchi. Üks sellistest ei lubanud uut mängu alustada. Mistõttu tuli mäng sulgeda ja uuesti avada. Seejärel selgus, et ma pean eelmist ringi otsast peale alustama. Õnneks on seda ainult ühe korra juhtunud.

Kokkuvõttes on tegemist ühe omapärase ja huvitava mänguga, millele teist sarnast naljalt ei leia. Ja see mängulaud, helid, kaardijagaja tekst, loob omakorda sellise laheda müstilise õhustiku, mida lihtsalt peab ise kogema. Annan Hand of Fate’le tugevad 8 punkti ja soovitan kindlasti seda mängu proovida, võib hakata meeldima.

Kui sa aga endiselt päris kindel pole, siis viska pilk peale Twitchi ja Youtube kanalitele, kus ma Hand of Fate mängin.

Erinevaid huvitavamaid vaenlasi oleks võinud ehk veidi rohkem olla.
Erinevaid huvitavamaid vaenlasi oleks võinud ehk veidi rohkem olla.

Info lapsevanematele:
Mängu reitinguks on määratud PEGI 16, põhjuseks on märgitud, et mäng sisaldab vägivalda. Vägivalda aga on mängus nagu sellistes mõõga ja kilbi mängudes ikka. Tapad ja veristad vastaseid. Ja sedagi vähem kui teistes sellistes mängudes. Siiski lastele ei pruugi see mäng meeldida, sest see võib nende jaoks liiga igav olla.

Platvorm(id): PC, PS4, Xbox One
Ilmus: 18 veebruar 2015
Arendaja: Defiant Development
Levitaja: Defiant Development
Ülevaade tehtud: Xbox One konsoolil

Lugejate hinne1 Vote
8
HEA
Omapärane ja huvitav mäng.
Mänguheli ja kaardilugeja tekst loovad müstilise õhustiku.
Lisatud on ka lõputu ("endless") mängumood.
HALB
Võitluse osa muutub üsna kiirelt igavaks.
Tehnlised glitchid.
8

Comments are closed.