Proovisime ära: Assassin’s Creed Unity ehk #JeSuisGlitched

2
202

Hei! Pikk aeg möödas, aga sain lõpuks sulepea uuesti kätte võtta ja ammu olen oodanud selle arvamuse kirjutamist.
Assassin’s Creed Unity on juba oma jagu aega väljas olnud ja Ubisoftil on palju aega olnud see glitchidest ja buggidest koosnev mäng mängitavaks muuta.

Kas see glitchidest kubisev, kuiva ja maitsetu stoori ja crashide rikas mängupirukas on/oli meie raha väärt?
Minu vastus, jah.

Kuigi mäng oli ja ikka veel on osaliselt katki ja jätkuvalt igav, ei saa ma jätta andmata kiitust Ubisoftile ühe kõige ilusama settingu eest, mis tänapäeval mängumaailmas ringleb. See mäng on nii lummavalt ilus, Pariis on tohutu ja tõesti, see elab. Ärme ka unusta, et AC unity andis meile ka senisest parima parkour süsteemi. Ronimine mööda kaunist Pariisi oli tohutult lahe ja tihti leidsin ma ennast lihtsalt Arno libedat ja mugavat koreograafiat imetlemast.
Mängu ilu loomulikult ei muutnud tõsiasja, et ma paar korda oleks tahtnud oma dualshock’i läbi teleka ekraani saata ja oma majast bulldozeriga üle sõita, aga tõesti, AC unity on mäng, mille ostu ei peaks keegi kahetsema( Eriti, kui sul on plaan ACU alles nüüd osta, tänaseks on enamus glitchid parandatud).
Me kõik teame, kui ilus ja palju potentsiaali tegelt AC unityl on ja millise edasisammu Ubisoft tegi oma sammuga tagasi AC juurteni ning suure AC seeria fännina olen seda harva ja alati väikses koguses teinud, aga seekord ma end tagasi ei hoia: #JeSuisGlitched – Ubisoft tappis Unity ja CSI: Mkuubis lahkab laipa.

Läbi maapinna kukkumised? Konsooli crashimine ja/või kokkujooksmine? Need on ühed näited sellest, kus mu konsoolil oli tarvis end välja lülitada ja mängu progress poolikuks jätta. AC Unity pakub sellist special feature’t kõigile!
Aga valvurid, kes seisid nagu Michael Jacksoni entusiastid Anti-Gravity Lean’is(vt. smooth criminal)? Jah, ka selliseid isiksusi programmeeriti mängu. Yay…
Mis on aga framerate’ga? Jep, ka see annab veel soovida!

Mind paneb tõesti imestama, kuidas sai Ubisoft selle mängu välja lasta? Nad ju proovivad mängu, enne kui välja lasevad! Kas siis tõesti arvasid, et lasevad nii katkise versiooni välja ja parandavad kõik DAY1 patchiga ära? Pigem, milline oli mäng ilma mingisuguse uuenduseta?
Ja vabanduseks? Saime AC Unity Dead Kings tasuta? Hahaa! See on minu isiklike mängude repertuaarist kõige kehvem DLC, mida üldse tean! Halastust ! Halastust! Jõhker, setting pidigi masendav olema… Aga stoori? Dead kings stoori oli nii kohutav ja nii halb. Ma ausalt öeldes lootsin, et (kuigi sajandid ei klappinud, aga ehk oleks olnud mõni ”Rift’i glitch”) stoori tuleb raudse maski loost või mõni spinoff seal suunas. Aga ei, meil on 10 aastane, kes meile missioone annab. Ubisoft tõesti lihtsalt viskas missioonid ja kõik vastused meile näkku. Kui muidu oled harjunud AC’s mingit huvitavat pöördepunkti nägema, siis dead kingsi huvitavaks pöördepunktiks olid lõputiitrid. Päriselt? Nüüd? Sellega lõppes? Jumal tänatud, et ma selle eest maksma ei pidanud.

Ja AC unity enda stoori? Juba teist tiitlit järjest ei progresseeru ”tänapäeva” lugu üldse. Kas nad on siis tõesti ise ka nii nõutud nagu mina ja ei kujuta ette, kuidas võiks asi jätkuda? Teist korda juba filler AC seerias. Oleks siis, et saaks natukenegi infot sellest, mis edasi toimuma hakkab. Mida teeb Juno? Kehastub sellesse vuntsidega Jaani black flagist? Ja kas hakkabki edaspidi olema nii, et protagonist olen mina ise? Mängus mu tegelane(õigemini, FPMina) ei räägi sõnakestki ja oleksin nagu koomas patsient v animuses olev halvatu kellel pole kas kõnevõimet või skaipi? Või kas tõesti loodab Ubisoft, et tulevikus hakkavad mängijad ise dialoogi teesklema?
1.”Oh no! The Templars are hacking into your session!”
2.Ekraanile ilmub juhend ”Ask what to do”
3.*ole segaduses*
4.Ütle ”What should i do?”
5.*Tunne end idioodina*

Pariisi stoori on ka nii igav, et võinuks olemata olla. Ma olen Bellec’iga mitu kuud vangis ja treenin temaga ja ta kutsub mind ikka veel pisspotiks? Mul on nimi olemas ju! Siin võinuks olla koht, kus saan ise talle hüüdnime vastu panna: Molestache, Snot Mop, Cookie Duster, Upper Lipholstery, Lip Toupée jne. Nimekiri on lõputu.
Aga jah, stoori tõesti, ei vii meid kuskile ega paku huvigi. Sealjuures veel igavad ja rasked missioonid (eriti esimesel läbimängimisel), kus ma lihtsalt soovisin, et missioon läbi saaks ning ma absoluutselt (erinevalt varasematest AC mängudest) ei oodanud järgmist cutscene’i, kus pidanuks toimuma huvitavad dialoogid. Ma teadsin juba ette ära, et tuleb cutscene, mida peab vaatama, et aru saada mis toimuma hakkab aga mida heameelega ei vaataks, sest see on liiga igav, et jälgida ja pühenduda viitsiks.
Ainuke huvitav koht tegelt stooris, oli stooriga ”mitte nii väga otseselt vaid pigem natuke kaudselt mis tegi kuidagi asja siiski otseseks” seonduv easter egg:
See oli siis, kui kuninga kabinetis kohtusid Napoleon Bonaparte’ga. Mõlemad otsisime sealt midagi ja meile anti aimu, mida otsis ja mille leidis Napoleon. Mäletate, kui Arno veel otsis dokumente ja Napoleon leidis laeka, kust paistis kuldne valgus talle näkku? Jep, leidiski Eedeni õuna, mida oli varasemalt mainitud AC2’s.
Glyph_2_2
Stoori on tõesti nii sisutühi, et ei oskagi sellest laialt kirjutada.

Companion App
Ma jubedalt terve mängu vältel tahtsin avada Ezio ja Connori kostüümi. Arvake ära, kuidas see läks? Just nimelt, AC Unity Companion App. Veel tüütumat viisi fänni sundimiseks nende mõttetut äppi proovima ei saa olla. Miks neid ei avatud mängijatele kehva väljalaske eest? See olnuks kõvasti parem lohutusauhind olnud, kui Dead Kings…
Paarkümmend hoonet aeglaselt laadivas äpis ja siis üritad leida logosid hoonete küljes? Ei aitäh! Altairi kostüümi avasin ära, aga Connori oma avamiseks tuli vist lvl 13 vms saavutada… veelkord, ei aitäh.

Skill Point süsteem
Veel üks väga tüütu aspekt, mis Unity’sse lisati. Kuidas kellelegi onju? Mõnele meeldis, mõnele ei meeldinud.
See oli nii totralt tehtud süsteem. Mäletate, varasemalt said stooris kellegi relevantsega tuttavaks ja ta õpetas sulle esimeste peatükkide jooksul vajalikud skillid ära ja olid prii tegema kõike, mida õpetati ja mis meeldis?
Mida teeb aga Unity? Annab sulle kätte tegelase, kes on vehklemise meister aga vajab kogemusi ja eraldi õpet selle kohta, kuidas pikali kukkunud vastast pussitada. Really? Ja mitte ainult seda, double assassination vajab ka õppimist! Nii elementaarsed skillid ei tohiks takistada phantom blade’i õppimist/omandamist. Mõned skillidi tõesti olid targalt paigutatud(pommid, vastupidavus etc), aga mõned teised seevastu tundusid täielikud fillerid.
Ja oleks siis vähemalt kuidagi võimalik kõik skillid ära õppida enne mängu lõppu. Ei, otsustati anda skill point’id peamiselt ainult stoori missioonide läbimise eest. Osaliselt oli võimalik neid saada ka The heist ja coop missioonide eest, mis oli ka totra süsteemi pälvinud selle jaoks. Esmalt tuleb teha ära missioon ( mille eest saad nt ainult 1/4 punktidest) ja teised pead leidma keset missiooni, mis btw on suvalt lihtsalt kuskile peidetud.

Igal juhul, minu arvamus AC Unityst kokkuvõtteks on selline:
Mäng on kindlalt väärt proovimist ja taasmängimise väärtust jagub. Kui sind ei hirmuta lahja stoori ja paar glitchi aga oskad hinnata tõeliselt ilusat ning gigantset Pariisi ja soovid üliägedal viisil mööda selle linna ehitisi ronida, siis Assassin’s Creed Unity on täpselt sinu mäng!

*PS4 konsoolil mängitud*

2 KOMMENTAARID

Comments are closed.