Kalimba, omapärane platvormikas

0
173

Kalimba on Press Play loodud puzzle-platvormikas, Xbox One konsoolile. Teist samasugust mängu nagu Kalimba naljalt ei leia, vähemalt mitte Xbox One konsoolil.

Mis teeb selle mängu teistest erinevaks? Üheks põhjuseks on kindlasti see, et mängija kontrollib korraga kahte tegelast. Ja seda samaaegselt. Ehk siis see mida teeb parajasti üks tegelane, seda teeb ka teine. Kui üks hüppab, hüppab samal ajal ka teine. Mistõttu tuleb mängijal hoolikalt oma tegevust koordineerida kahe tegelaskuju vahel. Ja seda mitte ainult erinevatel tasanditel samal ajal üle augu hüpates. Peatselt tuleb sul juba tegelastel lasta teineteise kukile ronida ja õigel ajahetkel teineteisega kohti vahetada. Õigel hetkel kohtade vahetamine on mängus üks olulisemaid oskusi mida ikka ja jälle vaja on.

Mängija kontrollib korraga kahte tegelast.
Mängija kontrollib korraga kahte tegelast.

Erinevate tasemete vahel tuvustab sulle lugu karu nimega Hoebear, kes muuseas tuletab sulle meelde, et oluline ei ole mitte skoor vaid ikka mäng ise. Hoebear on selline lahe humoorikas tegelane, kes lisab mängule vürtsi.

Press Play on teinud suurepärase töö ära ja toonud kasutajateni uue huvitava mängu. Mäng on omaette üks suur väljakutse, mis nõuab kasutajalt nii osavust kui mõtlemist. Igal tasemel lisatakse mängu midagi uut, see aitab mängu värskena hoida, et mängijal igav ei hakkaks. Kokku on mängus üle 20 erineva taseme mida saab mängida.

Lisaks üksi mängimisele on võimalik ka koos sõbraga mängida samal ekraanil. Ja kui keegi arvab, et see peaks mängu kergemaks tegema, siis eksib ta siinkohal rängalt. Sest tegelasi on nüüd mängus topelt. Ja nüüd on vaja lisaks oma tegelastele oma mängu koordineerida teise mängija tegelastele. Vastasel juhul lihtsalt ei pääse mängus edasi. Kujuta nüüd ette nelja tegelast kes üksteisele kõik kukile ronivad, oma värve kombineerivad ja asukohti vahetama peavad jooksu pealt.

Kui sulle meeldivad platvormikad mis nõuavad osavust ja mõtlemist, siis Kalimba on sulle sobiv väljakutse.
Kui sulle meeldivad platvormikad mis nõuavad osavust ja mõtlemist, siis Kalimba on sulle sobiv väljakutse.

Mängu on toodud ka bossiga kaklemised. Kahjuks ei ole mulle boss-fight mitte kunagi meeldinud ja ei meeldi nad ka siin mängus. Kuna mäng on juba niigi keeruline, teevad bossid mõne taseme lõppedes mängu veelgi keerulisemaks. Hea et neid kogu mängu peale ainult kolm kokku oli.

Lisaks bossidele on peidetud mängu ka mitmeid minimänge. Ja mitmedki neist on peidetud tavaliselt keerukatesse kohtadesse. Nendeni jõudmine on omaette väljakutse. Õnneks, peale minimänguni jõudmist ja selle lahti lukustamist on võimalik neid minimänge edaspidi peamenüüst valida ja mängida. Minimängudel on ka omette edetabel kus saab oma skoori sõprade omaga võrrelda.

Ja juhul kui sa oled väga osav ja nupukas mängija, siis on Press Play lisanud tõelistele meistritele raskemaid mängumoode. Üheks selliseks on näiteks “Old Skool Mode”, mis annab mängijale kasutada ainult 3 elu.

Kalimba on kindlasti üks paremaid puzzle-platvormikaid mida viimase aasta jooksul mänginud olen. Ja kui sulle seda sorti platvormikad meeldivad, mis nõuavad nii nuputamist kui osavust, siis soovitan seda mängu kindlasti.

Info lapsevanematele:
Mängu reitinguks on määratud PEGI 7, aga mäng sobib ka noorematele mänguritele. Kuid võib hilisemates tasemetes veidi liiga keeruliseks osutuda, ja lapsevanema abi vajada. Sobib ilusasti ka lapsega koos mängimiseks.

Platvorm(id): Xbox One
Ilmus: 17 detsember 2014
Arendaja: Press Play
Levitaja: Press Play
Ülevaade tehtud: Xbox One konsoolil

Lugejate hinne1 Vote
9
HEA
Suurepärane puzzle platvormikas.
Nõuab osavust ja mõtlemist.
Humoorikas Hoebear nimeline tegelane.
HALB
Vahel võib mäng osutuda liiga keerukaks.
Boss kaklused.
9