Kas peatselt on oodata soodsamat hinda PS4 või Xbox One konsoolidele?

0
280

Sony langetas PlayStation 4 hinda Jaapanis, ja veel mitmes teiseski Aasia riigis. Kas sama on oodata ka Põhja-Ameerikas ja Euroopas?

Sony teemat ei kommenteeri ja infot võimaliku hinna langetamise või mitte langetamise kohta ei anna. Küll aga võib Sony varasemat käitumist analüüsides julgelt arvata, et selle aasta lõpus võib oodata PS4 konsoolile paremat hinda ka Põhja-Ameerikas ja Euroopas. Tõsi Põhja-Ameerikas ilmselt veidi paremat hinda kui Euroopas. Sony on alati olnud veidi kade kui teemaks on tulnud PlayStation konsoolide hinna langetamine Euroopas. Seda hoolimata sellest, et tegemist on täna regiooniga kus Sony PlayStation 4 müüb oluliselt paremini kui konkurentide konsoolid.

Siiski on põhjust arvata, et eurooplased näevad Uncharted Collection PlayStation 4 komplektile soodsamat hinda kui praegune ametlik soovitatav müügihind (RRP) on. Kindlasti on sel aastal oodata ka seda, et Sony langetab lõpuks ka PS4 500GB komplektide hindu umbes €50/£50 võrra. Nii et kui te rahuldute PS4 500GB konsooliga, siis soovitan ostuga veidi oodata, kuniks Sony on soodsama hinnaga lagedale tulnud.

ps4-price-cut-1

Kas ka Eestis võib oodata soodsamat hinda PlayStation 4’le?
Küsimus mis on kindlasti paljude PlayStation fännide meeltel ja huultel. Kahjuks ametlikku infot hinna langetamise kohta Euroopas ei ole, ega ole ilmselt enne novembrit ka oodata. Seetõttu ei oska midagi kindlat ka Eesti müüjad vastuseks anda.

Kui aga turu senist käitumist arvesse võtta, siis mingit suuremat hinna langetamist Eestis loota ei tasu. Küll aga võib enne jõule oodata müügile PlayStation 4 komplekte koos erinevate mängudega, mille peaks saama kätte veidi soodsamalt kui hetkepakkumised on. Ehk siis kordub täpselt sama mis eelmise aasta jõulude eel.

Sellesse, et Sony peatselt ka Põhja-Ameerikas PlayStation 4 hinda langetab, usub ka Xboxi boss Phil Spencer. Ja Spencer’i erinevate kommentaaride põhjal siin ja seal, võib julgelt panuseid teha sellele, et Microsoftil on samuti plaanid Xbox One hinna langetamiseks. Põhja-Ameerikas võib ilmselt uudist Xbox One hinna langetamise kohta oodata novembri lõpus. Pole välistatud et just nimelt sel ajal langetabki oma konsoolide hindu ka Sony. Euroopat aga ilmselt Microsoft taaskord ignoreerib, ning sellistest hindadest nagu novembri lõpus Põhja-Ameerikas näha saab, võime meie eurooplased ainult unistada. Parimal juhul võime ehk loota soodsamaid Rainbow Six Siege ja Hitman Xbox One komplekte.

Kui aga kannatust on, siis võib ilmselt soodsamat pakkumist Xbox One komplektile oodata ka ajavahemikul veebruari algusest kuni aprilli alguseni.