Kuidas cross-play ja cross-buy tegelikult töötab

0
113

Koos Windows 10 tulekuga rääkis Microsoft korduvalt Cross-Play ja Cross-Buy funktsioonidest. Kasutajate näod läksid naerule ja nad plaksutasid suurest rõõmust Microsoftile. Lõpuks ometi saavad nad mängida koos sõpradega kes mängivad siis kas Windows 10’l või Xbox One konsoolil. Ja lõpuks ometi keegi kes ei koori sinult mitu nahka ühe ja sama mängu eest, kui sul peaks mõte tulema oma pooleli olevat mängu teasel platvormil jätkata.

Tõsi veidi siiski jahutas tookord kasutajate esiagset rõõmu selgitus, et Cross-Play ja Cross-Buy ei tööta siiski mitte kõikide mängude puhul. Sest mitte kõikide mängude puhul ei ole Cross-Play hea mõte. Lisaks mitte kõik mängud ei ilmu mõlemale platvormile. Näiteks Forza mänguseeria on ja jääb siiski ainult Xbox One platvormile. Küll aga on võimalik kõiki oma Xbox One mänge streamida Windows 10 seadmetele.

Kuid Microsofti uus värske selgitus on kasutajad erinevates kanalites üsna korralikult torisema pannud ja Microsofti vastu üles meelestanud. Nimelt selgitas Microsofti esindaja, et Cross-buy puhul ei mõeldud seda, et kasutajad saavad oma Xbox Live konto alt omale mängu ostes selle alla laadida ja mängida nii Xbox One kui ka Windows 10 peal. Vaid mõeldi lihtsalt seda, et sellistes mängudes nagu “Fable Legends” ja “Gigantic” tehtud mängusisesed ostud ja lisad töötavad nii Windows 10 kui Xbox One konsoolil, kui oma kasutajaga sisse logid.

Microsofti esindaja lisab ka seda, et tuues uusi mänge Windows 10 ja Xbox One konsoolile, kuulavad nad kindlasti ka oma fänne. Ja vastavalt fännide soovidele ning erinevate mängude võimalustele, hindavad nad iga mängu puhul selle ristkasutust ja muid võimalusi eraldi.

Selgitus kuidas Cross-Play ja Cross-Buy töötavad ilmus Kotaku UK’s.