Lühikokkuvõte Call of Duty: Black Ops III kohta

0
273

Kiire lühikokkuvõte Call of Duty: Black Ops III kohta, neile kes veel pole otsustanud kas osta või mitte ja ootavad meie ülevaadet mängu kohta. Kunamängu läbi mängimine ja mängu erinevate osadega tutvumine võtab aega, siis läheb ka ülevaate ilmumisega veel aega. Siinkohal pakume aga kiire lühivaate mängust ja sellest mida ma asjast hetkel arvan.

Call of Duty: Black Ops 3 puhul on minu silmis tegemist ühe aegade parima Call of Duty mänguga. Seda eelkõige selles osas mis mängu kampaaniat puudutab. Kampaania osa lugu on vahelduseks väga hea ja mäng pakub sulle võimalust seda koos kolme sõbraga mängida. Ning erinevalt Halo 5: Guardians mängust on olemas ka split-ekraani võimalus. Lisaks mänguloole ja co-op variandile on ka mängitavus ja kogu taustsüsteem lihtsalt suurepärane. Minu jaoks on Black Ops 3 puhul tegemist selle aasta lemmikuga tulistamismängude hulgas.

Rääkides aga multiplayer osast, siis ka see osa OLEKS suurepärane, kui Activision oleks kasutusele võtnud dedicated serverite süsteemi. Sest ka mängu multiplayeri välimus, liikumine, sihtimine, uued funktsioonid ja muud lisad, spetsialiseerumine, klassidega majandamine, relvade süsteem ja kõik muu säärane on suurepärane. Lisaks pakub Black Ops 3 suurt valikut erinevaid mängumoode ja erinevaid kaarte kus mängida saab. Siinkohal kui nüüd võrrelda Black Ops 3 pakutavat Halo 5: Guardians multiplayer osas pakutavaga, jääb Halo 5’st mulje kui multiplayer demost. Call of Duty: Black Ops 3 pakutav valik on väga mitmekesine ja sealt leiab iga mängija omale midagi meelepärast.

Call of Duty Black Ops III

Kahjuks rikub kogu selle multiplayer kogemuse nüüd ära Activisioni otsus mitte dedicated serverite süsteemi kasutada ja jääda vanale mängijate põhisele hosting süsteemile truuks. Tulemus on loomulikult kohutav – pidevad mängu katkemised, host migration, ja muu säärane jama paneb mängija mitte ainult vanduma vaid Activisoni järgmiseks sajaks aastaks ära needma. Arvestades kasumit mida Call of Duty seeria on Activisionile tootnud oleks võinud juba ammu dedicated serverite süsteemile üle kolida.

Muidugi võib leiduda ka paremaid õnnelikemaid hetki ja juhuseid kus õnnestub sul kohe päris mitu mängu järjest ilma suuremate probleemideta ära mängida. Suurem osa mängijaid siiski aga komistavad üsna tihti erinevate probleemide otsa. Sellest annavad tunnistust ka erinevad foorumid kus Call of Duty fännid Activisioni maa põhja vannuvad.

Tänu mängijate põhisele hosting süsteemile ei ole harvad ka juhused kus tänu hosti ja sinu vahelisele pingile mäng lihtsalt laagib. Selline olukord ja süsteem pakub hostile ja tema läheduses olevatele sõpradele aga korraliku eelise teiste mängijate ees.

Mängijate põhise hosting süsteemi mõttetusest ja sellest mis eelise see sulle anda võib, seda kogesin ma eile omal nahal ühes mängus. Nimelt mängisin ma eile koos oma noorema pojaga Black Ops 3 multiplayerit. Mingil hetkel otsustas siis süsteem valida mu poja uueks hostiks. Selle mängu lõppedes oli mul kokku korjatud 67 killi ja 18 surma saamist. 60% neist surma saamistest olid tingitud sellest, et vastasega kohtudes olid kõikidel mu kasutuses olevatel relvadel laskemoon otsasaanud, ning ma pidin vastaseid oma paljaste kätega kägistamas käima. Umbes 30% neist surma saamistest olid tingitud oma lauslollusest või hoolimatusest. Teisele kohal olnud mängija suutis kogu mängu peale kokku korjata 20 tapmist. Ehk siis sisuliselt korraldasin ma mängus korraliku tapamaja ja kõik tänu sellele et host masin asus teises toas. See mäng oli heaks näiteks mida host või tema läheduses asuv mängija suudab kaugemal asuvate mängijate korda vastu saata, tänu sellise süsteemi kasutamisele. Ühtlasi sain ma tänu sellele mängule enda kohta eile 3 raportit et ma olen pettur (cheater).

Kui keegi nüüd järsku arvab, et ma olen lihtsalt nii hea mängija, siis soovitan minna mu youtube kanalile ja vaadata erinevate mängude multiplayer videosid. Ja peale paari videoga tutvumisel mõistate peagi et nii see siiski pole. On küll mänge ja mängumoode kus mu keskmine K/D püsib stabiilselt 2,5 juures, üle selle mul eriti ei õnnestu. Ja on mängumoode (neid ma tavaliselt siiski väldin) kus mu keskmine K/D on alla 1 ja pole lootustki et see kunagi paremaks läheks.

Lubasin lühikest kiiret kokkuvõtet ja näe ikka suutsin kokku keerutada pikema jutu kui ma elgselt plaanisin. Lühidalt siis = kui sind huvitab mängu kampaania osa, siis on tegemist hea ostuga. Kui sa oled aga üks neist keda huvitab ainult multiplayer, siis soovitan oma raha ja närve säästa. Soovitan see raha kulutada nendele multiplayer mängudele mis pakuvad sulle täna dedicated serverite süsteemi, tänu millele pakutakse sulle paremat, sujuvamat ja ausamat multiplayer kogemust.

See soovitus on siis PC, PS4 ja Xbox One omanikele. Xbox 360 ja PS3 omanikele aga soovitan KINDLASTI mitte osta, juhul kui selline mõte peaks teile pähe tulema. Kui sind tõepoolest huvitavad uued mängud ja soovid neid mängida, siis siinkohal soovitan Xbox 360 ja PS3 omanikele edasi liikuda, ja omale Xbox One, PlayStation 4 või korralik mänguarvuti osta.

Platvorm(id): PC, PS3, X360, PS4, Xbox One
Ilmus: 6 november 2015
Arendaja: Treyarch
Levitaja: Activision
Ülevaade tehtud: Xbox One
Mängu saab osta siit:
osta_amazon