Q.U.B.E. Director’s Cut

0
213

Q.U.B.E. Director’s Cut (Quick Understanding of Block Extrusion) on Toxic Games poolt loodud nuputamismäng mis jõudis nüüd lõpuks ka PS3, PS4 ja Xbox One platvormidele. PC versioon mängust tuli välja juba 2014 aasta mais.

Mäng algab sellega, et mängija ärkab üles valgetest kuubikutest koosnevas ruumis. Sinu ainukeseks kontaktiks on astronaut rahvusvahelisest kosmosejaamas, kes selgitab sulle, et sa asud tulnukate kosmoselaeval, mis on kokkupõrke kursil Maaga, ning sinu ülesandeks on see katastroof ära hoida. Q.U.B.E. meenutab veidi mängu nimega Portal, ilma Portal relvata. Nagu Portal’is tuleb ka Q.U.B.E’s sul ruumist ruumi jõudmiseks lahendada erinevaid nuputamisülesandeid. Abiks on sul kõrgtehnoloogilised kindad, millega saad end ümbritsevaid kuubikuid liigutada, ehitada treppe, sildu, keerata seinu, avada uusi käike, eesmärgiks leida viis kosmoselaeva hävitamiseks, et päästa planeet Maa kohutavast hävingust.

Q.U.B.E. Director's Cut
Nagu Portal’is tuleb ka Q.U.B.E’s sul ruumist ruumi jõudmiseks lahendada erinevaid nuputamisülesandeid.

Q.U.B.E. Director’s Cut sisaldab “Against the Qlock” aja peale tasemeid, ning uut lugu ja dialooge kirjanikult Rob Yescombe. Yescombe on mänguloo kirjutamisel abiks olnud ka selliste mängude juures nagu Crysis 2, Alien: Isolation ja aitab lugu kirjutada ka sel aastal ilmuvale The Division’le.

Kahjuks ei ole ma 2012 aastal ilmunud Q.U.B.E. mänginud, ja seetõttu ei oska siinkohal nende kahe versiooni erinevust hinnata. Kuid antud versioon on ilusasti kokku pandud ja pakub mängijale huvitavaid nuputamisülesandeid. Liikumine mängus on lihtne ja mugav, ja kuubikutelt kuubikutele hüppamisel on vahemaadega ilusasti arvestatud, et mängijal mingeid erilisi frustreerivaid hetki ei tekiks kus ta peab kümneid sadu korda mingeid hüppeid harjutama. Asi mida ma olen nii mõneski nuputamismängus vihanud.

Kui sulle meeldis Portal või oled suur nuputamismängude fänn, siis ei ole Q.U.B.E. Director’s Cut puhul võimalik mitte kuidagi eksida. Tegemist on hea nauditava nuputamismänguga ja julgen seda soovitada.

Info lapsevanematele:
Tegemist on lastesõbraliku mänguga, mis pakub erinevaid nuputamisülesandeid neile. Mäng aitab arendada iseseisvat probleemide lahendamise oskust. Mõlemad mu poisid (7 ja 10) on mängu viimased paar päeva nautinud, neile mäng meeldib. Soovitan.

 

Platvorm(id): PC, PS3, PS4, Xbox One
Ilmus: 21 mai 2014 (PC), 21 juuli 2015 (PS3, PS4), 24 juuli 2015 (Xbox One)
Arendaja: Toxic Games
Levitaja: Toxic Games
Ülevaade tehtud: Xbox One konsoolil 

 

 

Lugejate hinne1 Vote
7
HEA
Nauditav nuputamismäng.
Sisaldab ka aja peale ülesandeid.
Sobib lastele.
HALB
Ei ole mängu kohta mitte midagi halba õelda.
9
MEIE HINNE