The Witcher 3: Hearts of Stone – lugu kivist südamest

0
272

Pärast New Game Plusi väljakuulutamist The Witcher 3: Wild Hunt mängus ning tänu sellele ka mängu korduvat läbitegemist, et oma levelit suurendada, hakkas ilmnema soov, et mäng võiks olla sisuliselt pikem. Olen kuulnud Witcheri sisupikkuse kohta väga vastakaid arvamusi. Osade jaoks on see mäng liiga pikk ning story kipub minema igavaks, minu jaoks aga võiks olla mäng veel pikem ning tänu 13. oktoobril ilmunud lisapakile: Hearts of Stone tahab mäng jälle enda uuesti ja uuesti avastamist, sest valikud on ju erinevad ning iga lõpp võib olla isemoodi.

Hearts of Stonei lisapakk on saadaval nii digitaalsel kujul kui ka võimalik soetada kätega katsutav versioon (kahjuks saavad seda nautida vaid PS4 ja arvuti peal mängijad). Kuigi hinnavahe on suur on füüsiline versioon tunduvalt ägedam. Kui sulle meeldis Wild Huntis mängida Gwenti, siis poest mängu ostes on lisaks lisapaki koodile ja ägedale karbile ka kaasas kaks erinevat kaardipakki Gwenti kaartidega (Scoiateli ja Monsteri komplektid). Isiklikult loodan, et järgmise lisaga tulevad kaasa ka ülejäänud kaks kaardikomplekti. Teadmiseks tasub ka võtta, et Hearts of Stonei lisapakk nõuab põhimängu The Witcher 3: Wild Hunt olemasolu, kuid mitte seda, et mäng oleks läbi tehtud.

the-witcher-3-hearts-of-stone-dlc-out-on-october-13-gets-details-video-screenshots-491195-3

Leping saatanaga

Mängu peategelane Geralt satub tihti jamadesse, kaklustesse, kuid kõigest suudab ta ennast välja võidelda. Mis saab aga siis, kui tapad “kogemata” ära ühe eriti koleda printsi ise teadmata, kes see on ning kaasates sellega ühe rahva viha ja selle, et sind määratakse surma. Appi tuleb ei keegi muu kui… Iga leping kurjaga nõuab aga vastutasu: Kas täidad peeglite isanda soovid või tema saab omale sinu hinge. Saatanal võib olla ka mitu nägu ja hulgaga trikke ning pettuseid varuks. Hearts of Stonei reegel: Ära usalda kedagi, sest ka sinu vaenlane võib olla sinu sõber ja vastupidi. Ja üks kaunis pilt printsist, kes alustas kogu selle jama (konnad pole mulle kunagi sümpatiseerinud):

12185433_10153205827062544_6375497718797249529_o

Surematu mehe kolm soovi

Kui saad ülesandeks täita ühe surematu mehe kolm soovi, siis ei tasu ühtegi soovi võtta kergekäeliselt isegi kui need selliselt võivad kõlada. Iga soov viib sind pikale seiklusterajale ning toob sind oma parajalt raske olemusega välja ka võib olla ka põhimängu poolt tekitatud turvatsoonist. Sa sured, ja sa sured palju. Võib-olla siis mitte, kui sa ei mängi kõige raskema tasemega, aga siis on ju mäng liiga lihtne või mis? Aga lugu ise on puhtalt maagiline võiks öelda, et isegi parem kui punase paruniga alustatud teekond. Olgierd von Everec võib alguses tunduda kui liialt rikas tühikargaja, kuid ka rikastel tühikargajatel on oma lugu ning sa ei tea kunagi, kelle käske ja soove sa tegelikult täidad.

Surnud mehe elu parim päev

Sinu tee täites Olgierdi soove viib sind kokku ühe vana tuttava ravitsejaga. Kaunist punapäisest Shanist võib saada Geraltile järjekordne seiklus. Tasub muidugi mitte unustada naisele lilli tuua ning teda kohelda nagu printsessi. Sellele aitab kaasa ka Olgierdi vend Vlodomir, kes tegelikult on surnud. Aga kuidas teha surnud mehele tema elu parim päev. Eks ikka ärata ta ellu, lase tal oma keha üle võtta ning mine võta osa ühest eriti ägedast pulmapeost, kust ei puudu vein, tants ega ka kohustuslikud pulmamängud. Lisaks elu parimale päevale võid sa ära teenid ka ühe surnud mehe austuse.

12183923_10153205826932544_5427439469064656541_o

Kuidas röövida võimatut

Sinu teiseks ülesandeks on röövida ära üks maja. Kahjuks ei öelda sulle, mis majaga on tegu ja kas see on üldse päris maja. Sinu tee viib sind oksjonile, kus salapärane mees pakub sulle abi. Abi, et röövida seda, mida sul on vaja. Kuid kes on see mees ja miks ta ennast nõnda varjab? Käiku läheb ajaloo suurima röövi plaanimine. Tuleb palgata piisavalt osav meeskond, et sisse saada kohta kuhu mitte keegi sisse ei pääse. Siiski on alati midagi, mis võib minna valesti ning kaaslased, keda pidasid sõpradeks on teiste poolt kergesti äraostetavad. Vahel on kasulik mitte usaldada oma sisetunnet vaid samuti võtta seda, mida pakutakse.

12185131_10153205826757544_3410860404641859689_o

Näota mees ja maailma õnnetuim naine

Nagu ikka saab kolmas ülesanne olema kõige raskem ning ka aeganõudvam. Olgierdi sooviks on, et tooksid talle tema naisele kingitud roosi. Kuid kus on Iris von Everec? Kolmandat ülesannet tegema minnes valmistu kindlasti tugevalt ette, sest nii mõnigi sealne boss on keerulisem kui Imlerith või Eredin. Suuresti aitab hea taktika ära õppida vastaste käitumismuster ning juua ohtralt decoctioneid (teatud sorti tõmmised). Esimesena viib su tee sind kokku Irise hooldajaga, kelleks on nagu selgub näotu mees, kelle tapmisest saab üks paras pähkel. Huvitavaks osutub ka kohtumine kassi ja koeraga, kes on Irise kaaslasteks olnud väga pikka aega. Kuid kas nad on ikka kass ja koer? Loomad ju rääkida ei oska…

Täites kolmandat ülesannet õpid sa tundma nii mõnegi mängu peategelase olemust ning seda milleks nad võimelised on. Kuidas ühest õnnelikust naisest saab kivist südamega mehe tõttu maailma õnnetuim naine ning mehe needus käib temaga kaasas ka pärast surma. Irise suurim hirm võib olla ka selle mängu kõige raskem ülesanne, kuid pärast selle lahendamist võivad nii mõnedki asjad selgeks saada. Ka teiste inimeste soove täites on võimalik neid pette kui inimese soov pole esitatud väga konkreetselt.

11259951_10153205826642544_6671579082879922669_o

Garanteerin, et selle lisapaki ostmist ei kahetse ükski hing, kes on mänginud The Witcher 3:Wild hunti ja kellele see on pakkunud ka naudingut. Seiklused, romantika ning paras ports huumorit ei puudu ka siit ning mängutunde jätkub päris pikaks ajaks. Lugu mis sinuni tuuakse, saab olema nii siiras ja põnev, et paneb sind rohkem ja rohkem seda mängu armastama. Võib-olla ma kõlan nagu mõni fanaatik, aga sellisel juhul on Witcher 3 minust selle teinud. Kõigile, kes tahavad head lugu, tugevaid kakluseid ning natuke ka napsu ja nalja. Jään ootama pikisilmi juba teist lisapakki.

Platvorm(id): PC, PS4, Xbox One
Ilmus: 13 oktoober 2015
Arendaja: CD Project Red
Levitaja: Warner Bros. Interactive Entertainment
Ülevaade tehtud: PS4
Mängu saab osta siit:
osta_amazon osta_progames

Lugejate hinne2 Votes
Hea
Lugu
Väljakutse
Eepiline soundtrack
5