Total War : Attila

0
207

Total War : Attila näol on tegu seeria üheksanda mänguga, minujaoks oli kokkupuude eelnimetatud tiitliga esmakordne, seega võib eeldada, et siit nüüd ei ole tulemas süvitsi ülevaadet kui pigem vaadet läbi ühe nuubi silmade.

Strateegide jaoks kindlasti tuntud Total War seeria on üks oma žanri kõvemaid sõnu ja sestap vajab ka kindlasti igat moodi kiitust.

Tõsi ta on, et mäng ise on suurepärase kvaliteediga ja lahingustseenid olid sellised mida minu silmad veel näinud pole – puhast eepilisust kamaluga. Küll aga pean ära mainima, et uue mängijana oli TW üpriski suure õpikõveraga, läks tublil arvul tunde, et üleüldse aru saada kuidas ma midagi tegema peaksin hakkama ja kuskohas mingisugune nupp asetseb.

twa_battle_saxon_axe_1410262960-100454657-orig

Kuna mängus on kokku toodud nii sõjaline kui ka majanduslik ja poliitiline pool, siis raskendab see nn. õpikõverat veel hulgaliselt.

Esimeste käikudega algav tutorial küll aitab algajat mängurit suures osas kuid samas ilma google ja twitchi abita oleksin jäänud üpriski nõutuks mängu puhul, pelgalt juba linnade majanduse ja poliitiliste sätete poole pealt.
Olenemata kogu suurest raskusastmest mängus sees ja lugematutes tundides uurimist kõikidest muudest meediaväljunditest, lisaks veel ka sõpradelt kes mängu Shoguni aegadest saadik mänginud tuli mängust kokku tegelikult ikka üks vägagi kaasahaarav ja mõnus ajaviide. Millepuhul vast ainus miinus pool oleks see, et tohutult röövib ära su aja igapäevasest elust.

Keskeltläbi üks võitlus võib juba kesta tunni jagu kui teha piisavalt taktikat ja paigutada oma mehi strateegilistesse kohtadesse, oodates vaenlase rünnakut mäeahelikus või üritades ise sisse murda linna tagantukse kaudu.

TW_ATTILA_prev_battle
Lahing Total War : Attila’s

Pärast umbes sadat tundi mängu nautimist sai minu rahvuse lõpetavaks faktoriks selline tore rahvus (kust ka Attila isiklikult pärit on) nagu Hunnid, kes mängu käigus väga silma kusagil ei paistnudki ja mina väga neid torkima ka ei läinud, kui ühel hetkel kõik minu maavaldused hunnidest kubisesid ning kõike omale järkjärgult ka haarasid.

Mäng ise on strateegia-gurudele kindlasti teada tuntud, kuid soovitan seda ka algajatele strateegia huvilistele või fännidele, ajakulutamise režiimi keerame nupust maksimumi ja naudime eepilisi lahinguid vanas maailmas.

progames_logo

Ootame ka Sinu arvamust!

Jäta märge kommentaariumisse.

 

Mänguga toetas Progames.ee

Kindel valik igale strateegile, kuid algajale pisut raskevõitu.
Eepilised lahingud
8.5
Graafika
9
Muusika
7.5
Lugejate hinne1 Vote
7
Hea
Kampaaniad
Soundtrack
Lahingud
Halb
Suur õpikõver
Võrdlemisi keeruline
7
Meie Hinne