Toy Soldiers: War Chest

0
192

Toy Soldiers: War ChestToy Soldiers: War Chest on mäng mis on paljude kriitikute poolt päris korralikult maha tehtud. Selle ülevaate kirjutamise hetkel on Metacriticus kriitikute keskmiseks hindeks mängule 60-64 punkti sajast. Kasutajate poolsed hinnangud mängule on siiski märgatavalt paremad, 7,4 – 8,1 punkti.

Miks siis on mäng kriitikute poolt saanud sellise hukkamõistu osaliseks? Kahjuks jääbki see mulle lõpuni selgusetuks. Tõsi eks nuriseda võib ju siin ja seal nii mõnegi detaili üle, aga üldises plaanis on tegemist siiski korraliku mänguga. Ja kui madala hinde põhjuseks on see, et tegemist ei ole uue põlvkonna graafikaga, siis andke andeks aga Minecrafti sugustel mängudel ei tohiks küll olla sellised suurepärased hinded nagu need täna on.

Mulle on alati meeldinud Toy Soldiers mängud. Põhjuseks olgu siis kasvõi see, et tegemist on omanäolise mänguga, mis teistest erineb. Tegemist on laheda “tower defense” stiilis mänguga, mida on huvitav ja lõbus mängida. Ja seetõttu ei saanud ma loomulikult jätta mängimata ka mänguseeria uut mängu, Toy Soldiers: War Chest.

Mida Toy Soldiers: War Chest siis endast kujutab? Juhul kui sa pole selle mänguseeria varasemate mängudega tuttav, siis tegemist on “tower defense” mänguga. Ja nagu “tower defense” mängudes ikka, siis vastaste tapmine annab sulle raha, mille eest saad oma lahingutorne remontida ja paremaks muuta. Enamus selle zhanri mängude puhul vaatad sa pilti pealtvaates ja uuendad oma torne. Kuid Toy Soldiers lubab sind otse lahingumõllu keskele suunduda. Soovi korral võid sa muidugi ka selles mängus rahulikult pealtvaates oma torne uuendada ja uueks vaenlaste rünnakulaineiks valmistuda. Kuid palju huvitavam on lahingupesa üle võtta ja ise vaenlasi kõmmutada. Või siis tank või lennumasin üle võtta ja sellega vastaste ridu harvendamas käia. Teatud boonused annavad sulle võimaluse ka lahinguplatsile oma kangelane komandör tuua, sõjamasinaga lammutama minna või siis vastaseid hoopis pommirahega kostitada. Ning raskemates levelites on kõik need kolm võimalikku boonust väga abiks.

Toy Soldiers: War Chest
Toy Soldiers: War Chest lubab sul otse lahingumõllu keskele suunduda.

Seekord on mängus võimalik valida mitmete erinevate armeede vahel. Osa neist pakutakse eraldi DLC’ga. Mistõttu soovitan osta mängust terve komplekt koos DLC’dega. Iga armee puhul arvestatakse kogutud XP’i eraldi. Ehk siis mängides ühe armeega kogud sa ainult valitud armeele uusi tasemeid ja lukustad võimalikke uuendusi lahti. Soovides teise armee jaoks XP’i koguda, tuleb sul teise armeega samu tasemeid mängida. Üldiselt tulevad tasemed ja uuendused üsna kergelt. Nii et juba paari esimese mängu ja nädala valjakutsete mängimise järel peaksid suutma oma armee maksimaalsed uuendused kätte saama. Juhul kui sa aga mingil põhjusel aga ei viitsi oodata, siis on mängu lisatud ka mikromaksed, mille kaudu saad päris raha eest omale uuendusteks vajalikke pakke osta. Nagu ma juba kirjutasin, siis levelid, XP ja igatsorti uuendused on kerged tulema. Mistõttu ei suutnud mina küll näha ühtegi põhjust mikrotehinguid kasutada. Vastasel juhul saaks see mäng minu käest ka üsna korralikult võtta. Niikaua kui neid mikrotehinguid mulle vägisi ei topida, võivad nad minu poolest olla. Varem otsisid laisad inimesed, kes mängu normaalsel tasemel ei suutnud või ei viitsinud mängida, internetist petukoode (cheat codes), nüüd saavad laisad inimesed veelgi lihtsamalt läbi – ostavad omale otse mängust. Kui tahad seda teha, siis palun sinu raha mida kulutad.

Toy Soldiers: War Chest
Toy Soldiers: War Chest mängus saab seekord valida erinevate armeede vahel millega mängida.

Kokku on mängus kaheksa erinevat armeed. Neli neist tulevad tavalise odavama versiooniga mängust kaasa. Ülejäänud saad omale DLC kaudu juurde osta. Või siis saad osta Hall of Fame variandi, mis sisaldab neid kõiki. Miks Krome Studios ja Ubisoft on mängu niimoodi poolitanud jääb veidi arusaamatuks. Võikski olla ju ainult üks versioon koos kõikide armeedega. Igal juhul mängisin mina siis Hall of Fame versiooni, kus mul oli võimalus proovida kõiki armeesid. Iga armee on täiesti unikaalne oma lahingutornide, kangelaste, sõjamasinate ja relvadega. Ning loomulikult on igal armeel siis ka omad plussid ja miinused. Eriti abiks on co-op’s mängida mitme erineva armeega, kattes niimoodi erinevate armeede miinused.

Lisaks üksikmängule on lisatud ka multiplayer võimalus. Neid samu üksikmängu missioone on võimalik ka koos sõbraga mängida, või siis hoopis sõpradega omavahel lahinguplatsil suurepäraseid lahinguid maha pidada. Lisatud on ka nädala missioonid mida iga nädal esmaspäevast kuni reedeni mängida saab.

Kui sulle on meeldinud Toy Soldiers seeria eelmised mängud, siis meeldib sulle ilma igasuguse kahtluseta ka Toy Soldiers: War Chest. Tegemist on suurepärase mänguga, mida julgen igale Toy Soldiers mängude fännile soovitada. Ja kui olete märganud, et vingutakse eelmise põlvkonna graafika üle, siis ärge tehke välja. Ütlen otse, et ma ei oodanudki sealt miskit värvilist hüpersuper uue põlvkonna graafikat. Ei tulnud selle pealegi. Minu meelest on pilt täiesti normaalne ja mäng ise suurepärane.

Info lapsevanematele:
Toy Soldiers: War Chest on väga lahe mäng mis lastele kindlasti huvi pakub. Kellele siis ei ole lapsepõlves mängusõduritega mängida meeldinud? Ning lokaalne co-op pakub võimalust lapsega või kahel lapsel koos mängida. Kahjuks on ka üks oluline asi mille kallal taaskord Ubisofti kallal vinguda saab. Ja see on ei miski muu kui Uplay. Täpsemalt siis nõue, et onlines mängimiseks on vajalik Uplay konto. Kuid Uplay konto tegemiseks pead sa olema üle 13 aasta vana.

Mõlemad mu poisid on täna kahjuks alla 13 veel (7 ja 10), ning mõlemad olid üsna nukrad et nad ei saa mängu onlines koos sõpradega mängida. Selle vältimiseks on lapsevanematel võimalik kontode tegemisel oma laste vanust valetada. Kuid seda tehes kaob sul ka kontroll ja ülevaade oma laste tegemistest. Miks Ubisoft sellise nõude on lisanud Toy Soldiers: War Chest mängule, mis sobib ideaalselt igas vanuses lapsele, jääb mulle täielikuks mõistatuseks siinkohal. Ubisoft on täna veel ainuke kes sellist nõuet kasutab. EA ja Activision näiteks on juba ammu loobunud sellisest nõudest. Ning isegi Ubisofti Assassin’s Creed Unity ei nõudnud onlines mängimiseks Uplay kontot. Nii et miks seda nõutakse Toy Soldiers: War Chest puhul on minu jaoks arusaamatu. Ubisoft võiks astuda sammu arengu suunas edasi ja kas loobuda Uplay konto nõudmisest onlines mängimisel, või siis anda lapsevanematele võimalus luua lastekontod Uplay’sse mida lapsevanemad kontrollida saavad ja mille eest nad vastutavad.

Platvorm(id): PC, PS4, Xbox One
Ilmus: 11 august 2015
Arendaja: Krome Studios
Levitaja: Ubisoft
Ülevaade tehtud: Xbox One konsoolil
Mängu saab osta siit:
osta_uplay osta_amazon osta_xbox

Lugejate hinne1 Vote
HEA
Lõbus ja lihtne mäng
Lokaalne co-op võimalus
Erinevad armeed ja kangelased
HALB
Onlines mängimiseks nõutakse UPlay kontot
3.5
Hea mäng