Unmechanical: Extended Edition

0
136

PC mänguritele peaks Unmechanical ilmselt meenuma aastast 2012, mil Teotl Studios mängu PC platvormile tõi. iOS seadmetele jõudis mäng aasta hiljem, 2013 aastal, ning leidis mobiilimängurite hulgas positiivset vastukaja. Ja nüüd otsustas Grip Games mängu tuua ka konsoolidele. Konsooli versioonil on mängule lisatud ka uut sisu.

Tegemist on minimalistliku nuputamismänguga, kus mängija aitab robotil maa alustest käikudest välja pääseda. Mängu visuaalse väljanägemise ja nuputamisülesannete üle nuriseda ei saa. Küll aga jääb mängul kahjuks puudu mänguloost, mis minu jaoks mängude puhul tavaliselt oluline on. Sisuliselt antakse sulle lihtsalt kontroll roboti üle ja selle juures ei anta isegi kõige lihtsamaid selgitusi. Vaata ise kuidas saad ja mõtle ise lugu juurde.

Nagu ma eelpool juba kirjutasin, siis nuputamisülesanded on üsna hästi läbi mõeldud ja teostatud. Mängust leiab nii loogika teste, mälul põhinevaid ülesandeid, kui ka osavust nõudvaid väljakutseid. On nii kergemaid, kui ka raskemaid ülesandeid. Nii mõnelgi korral võib juhtuda, et avastad end olukorrast kus tasub uuesti läbi mõelda mida ja kus valesti tegid või mis sul märkamata on jäänud. Kuigi teatud määral pakub robot sulle ka mingit elementaarset infot kuidas ülesannet lahendada, on siiski kahjuks ka hetki kus sellest abist ei piisa. Ning ülesande lahendamine võib osutuda keerulisemaks kui arvata oskasid. See muidugi ilmselt sõltub omakorda mängijast. Need kes nuputamismänge armastavad ja neid tihti mängivad, nemad ilmselt mõtlevad probleemile kiiremini lahenduse välja.

Üldiselt on tegemist siiski korraliku nuputamismänguga, mis on parajalt pikk, nii et ta tüütuks ei muutu. Kogu mäng, koos lisaga, võtab aega umbes 3-4 tundi. Nii et kui sulle nuputamismängud meeldivad ja sind mänguloo puudumine ei häiri, siis soovitan kindlasti proovida.

Väike robot otsib väljapääsu.
Väike robot otsib väljapääsu.

Info lapsevanematele:
Mäng pakub nii loogilisi kui ka mälu harjutusi, ja õpetab lastele iseseisvalt probleemidele lahendusi otsima. Seetõttu soovitan antud mängu igas vanuses lastele. Nii neile kellele meeldib nuputamine, kui ka neile kes tavaliselt nuputamismänge ei mängi.

Platvorm(id):  PS3, PS4, Xbox One
Ilmus (Xbox One): 30 jaanuar 2015
Ilmus (PS3, PS4): 10 veebruar 2015
Arendaja: Grip Games
Levitaja: Grip Games
Ülevaade tehtud: Xbox One konsoolil

Lugejate hinne2 Votes
8.5
HEA
Paraja pikkusega nuputamismäng.
Erinevad ülesanded.
HALB
Puudub korralik mängulugu.
Abi süsteem jääb liiga tagasihoidlikuks.
7