“Vote To Play”, PS4 süsteemiuuendus 3.0 ja muud uut PlayStationi teemal

0
189

Mõni aeg tagasi kirjutasime sellest, et Sony plaanib kasutajateni tuua uue teenuse “Vote To Play“, mis lubab kasutajatel ette antud mängude seast valida millist neist mängudest nad soovivad järgmisena Instant Game Collection (tasuta mängude) hulgas näha.

Alates eilsest ongi uus teenus kasutajatele kasutada, ning enim hääli saanud mäng lisatakse hiljem Instant Game Collection hulka. Hääletada saab alates 13 augustist kell 18:30 kuni esmaspäevani 24 augustini kell 18:30. Valida saab kolme mängu vahel: Armello, Grow Home, ja Zombie Vikings. Hääletamiseks vali PlayStation 4 menüüs “What’s New” või “Notifications” aknas “Vote To Play“.

Alljärgnevalt leiad PlayStation Blogi lingid mis peaksid aitama Sul otsustada millise mängu poolt oma hääl anda:

Peatselt on oodata PlayStation 4’le ka uut süsteemiuuendust 3.0, mis peaks tooma PS4 omanikeni mitmeid oodatuid uuendusi.

Neile kes oma mänge onlines streamivad on kindlasti heaks uudiseks, et edaspidi saab oma mänge streamida ka YouTube kaudu. Ja Twitteri kasutajad saavad edaspidi otse oma konsoolilt Twitterisse üles laadida kuni 10 sekundilisi videoklippe.

Uuendatakse ka teisi sotsiaalseid funktsioone. Näiteks “Now Playing” aknas saab nüüd näha millega su sõbrad parajasti tegelevad ja sealt otse sõprade multiplayer‘ga liituda, liituda sõbra party‘ga, või vaadata sõbra mängu. Lihtsamaks on tehtud ka kirjade, sõprade grupeerimise ja party’de loomise osa.

Lõpuks on tagasi toodud ka PlayStation Network sub-account, mis lubab täiskasvanutel luua kontosid oma lastele.

Lisaks eelpool nimetatud uuendustele sisaldab süsteemiuuendus 3.0 hulgi teisigi suuremaid ja väiksemaid uuendusi ja parandusi.

Mitmed neist uuendustest on täna juba konkurendi Xbox One konsoolil olemas. Kuid on ka uuendusi mida konkurendil veel pole. Näiteks YouTube kaudu streamimise võimalus ja loomulikult värske “Vote To Play“. Igaljuhul on hea näha, et Sony on lõpuks kasutajaid kuulda võtnud, ning lisab uuendusi mida PS4 kasutajad on juba pikka aega taga nõudnud. Süsteemiuuenduse 3.0’ga astub Sony tubli sammu kasutajasõbralikuma süsteemi poole.

Hetkel on käimas ka auhinnamäng “Fully Loaded”, kus Sony jagab Euroopas ära üle 14 000 euro väärtuses kraami. Jagamisele läheb kuus PlayStation 4 konsooli, 43″ ja 55″ Sony televiisorid, Xperia Z3 telefon, Xperia Z3 tahvelarvuti, SmartWatch 3 Metal, 12 kuud PlayStation Plus, 48 mängu, ja palju muud.

Kahjuks Eesti kasutajad siiski loosis osaleda ei saa. Aga kui meie lugejate hulgas on neid kes elavad Austraalias, Austrias, Belgias, Tsehhi Vabariigis, Prantsusmaal, Soomes, Taanis, Rootsis, Norras, Shveitsis, Hollandis, Iirimaal, Saksamaal, Poolas, Venemaal, Uus-Meremaal, Portugalis, Hispaanias, või UK’s, siis nemad saavad loosis osaleda. Või juhul kui teil on sõber või tuttav nimetatud riikides, kes võidu korral on nõus oma aadressi teiega jagama ja teile teie võidu saatma.

Kahjuks on seekord lisaks headele uudistele ka halbu uudiseid. Nimelt teatas Sony, et alates 1 septembrist tõstab ta Euroopa kasutajatele PlayStation Plus’i hinda, põhjuseks “tingimused turul”. Hetkel tõstetakse ainult 1 ja 3 kuu hinda, 12 kuu hind jääb samaks. Kuid juhul kui Sonyl õnnestub 1 ja 3 kuu PS Plus’i hinna tõstmine ilma suurema asutajate vastukisata, siis võib juhtuda et peatselt tõstetakse ka 12 kuu PlayStation Plus’i hinda erinevates regioonides. Sama võivad seepeale teha ka teised sarnaste teenuste pakkujad.

2014 detsembri seisuga on üle 7,9 miljoni PlayStation Plus’i kasutaja.

Aga lõpetuseks siiski veel üks hea uudis. Nimelt on lisatud uusi mänge Euroopa PlayStation Store “Summer Sale” mängude nimekirja. Lisaks juba olemasolevatele pakkumistele on nüüd võimalik soodushinnaga omale osta ka The Order 1886, The Crew, Danganronpa 1 ja 2, Assassin’s Creed Unity, Wolfenstein: The New Order, ja teisi mänge. “Summer Sale” toimub kuni 26 augustini.