Dragon Ball Xenoverse 2 – kaklusmäng või RPG?

0
224

Dragon Ball… See vist oli see ülitüütu nohikutele mõeldud multikas? Teate küll, see, kus ahvisabaga poisiklutt pilve peal lendas. Nüüd on sellest mingi mäng ka tehtud ja sellest kohe räägimegi… Nali. Dragon Ball on terve omaette universum ja mänge on selle universumi põhjal tehtud juba väga palju. Ilmselt oli Dragon Ball saksa telekanalite pealt päris paljude eestlastest animefännide esimene anime ning väljend „over 9000“, mida omal ajal kasutati peategelase Goku võimete taseme tähistamiseks, on kinnitanud kanda püsiva meemina, kui tahetakse kirjeldada midagi tohutu võimast või suurt.

Dragon Ball Xenoverse 2 on (ilmselgelt) järg samanimelise mängu esimesele osale ja on suures osas ka esimesele sarnane. Internetis räägitakse isegi, et kui esimene osa mängust olemas, ei tasu teist osta, kuid selge on ju see, et kui Dragon Ball vähegi meeldib, ostad sa uusima osa niikuinii.

DRAGON BALL Xenoverse 2

Mängu alguses saad luua oma tegelase viie eri rassi esindajate hulgast: inimesed, saiyanid, namekianid, majinid ja friezad. See määrab ära sinu tegelase eriboonuse ja koha, kust ja kuidas sa oma võimed „üle 9000“ lükata saad. Seejärel valid soo, näo, hääle, kehakuju, juuksevärvi ja muud pisidetailid, otsustad ära, mis tüüpi võitleja sa oled (kaugelt paugutaja või lähivõitleja) ning võidki üpriski suurde ja rahvarohkesse avatud maailma sisse potsatada. Mängija tegelane (minu puhul siis naissoost saiyan Mouse) on ajavalvur, kelle ülesandeks on igasuguseid Dragon Balli ajajoonel tekkivaid anomaaliaid likvideerida. Umbes nagu võimalus Flashile tuutusse sõita, kui ta taas ajas rändama plaanib hakata. Siin pistad sa rinda kõikvõimalike pahalastega läbi terve DB anime ajaloo ja sinu kõrval kaklevad teised sarja suurkujud. Fänni jaoks on see ilmselt parim asi üldse. Kõrvaltegevusena saad osa võtta Parallel Questidest ja lisamissioonidest, kus antakse fännamisele veelgi rohkem hagu. Nendes võib su ülesandeks olla kasvõi võitlemine hoopis pahade poolel või kangemate kaklejate käe all treenimine, et nende supervõimeid ära õppida. Mängu jooksul korjab mängija kogemuspunkte, millega oma võimeid arendada, erilisi ja vähem erilisi riideid ja kulinaid, mis mängija tegelase peal reaalselt ka näha on. Tundub, nagu ma kirjeldaks hoopis RPG, eks? Questid, varustus, tegelase arendamine… Õnneks toimub see kõik selleks, et paremini jalaga tagumikku äsada.

DRAGON BALL Xenoverse 2

Võitlussüsteem kasutab ära kolmemõõtmelist areeni, kus saab energiapalle pilduda, jalaga näkku kütta või kedagi võrkpallina kasutada ja tema näoga kaljuserva ümber kujundada. Heh, kassanäe, seda mängu saab ka algajatele maastikukujundajatele soovitada. Tavaliselt on süsteem lihtne ja kiire (ikkagi 60 sujuvat ja suussulavat kaadrit sekundis) ning oma sihtmärki on hea jälitada ja tümitada. Oma nüansid on teleportimisel, eemale lennutatud vastasele järgi tuiskamisel ja supervõimete kasutamisel. Kõik asjad õpetatakse mängijale sujuvalt selgeks ja lubatakse neid kohemaid kakluses kasutada. Võitlussüsteemi halvad küljed tulevad välja siis, kui sinu eesmärgiks on millegini navigeerida. Kohe on näha, et süsteem on tehtud kaklemiseks, mitte hiiglasliku ahvi sabaotsa jälitamiseks.

DRAGON BALL Xenoverse 2

Lugu tuuakse mängijani kas dialoogina või mängu enda graafikamootorit kasutavate vahelõikudena. Graafika on robustselt öeldes lihtne, kuid ilus. Nägude varjutamine, energiapallid ja miimika on animele väga truuks tehtud. Mingit Uncharted 4 purustavat üllitist siit ei leia, kuid DB fännid peaksid siit saama päris hea visuaalse naudingu. Helitausta kohta seda küll öelda ei saa, sest minu subjektiivse arvamuse koha pealt on ingliskeelne pealelugemine päris kohutav ja muusika suht ruttu närvidele käima hakkav.

Mina ilmselt ei kogenud mängu kõige mainitavamat miinust netis, sest pole Xenoverse esimest osa mänginud. Nimelt virisetakse, et Xenoverse 2 kasutab väga palju esimese mängu asju, kaasa arvatud ülesannete kirjeldusi ja animatsioone. Omal ajal sai päris palju taotud Budokai seeriat ning Budokai Tenkaichi mänge PlayStation 2l ja Wiil, kuid Xenoverse läks minust täitsa mööda. Samas, nagu eespool ütlesin, kui olete Dragon Balli austaja, siis hangite uusima mängu niikuinii, hoolimata minu antud hindest ja teiste arvamusest. Sellele, kes aga pole DB maailmaga varasemalt kokku puutunud on tegu kas A) kõige segasema ja ajulagedama asjaga maa peal või B) kiirkursusega ühte kõige kuulsamasse maailma animete hulgas.

DRAGON BALL Xenoverse 2

Platvorm(id): PC, PS4, Xbox One
Ilmus: 25. oktoober 2016
Arendaja: Dimps
Levitaja: Bandai Namco
Ülevaade tehtud: Xbox One
PEGI12

Mängu saab osta siit:
osta_gamestar

HEA
Meeletu fännidele mee moka peale määrimine
Ägedad supervõimed
HALB
Kõrvu kriipiv helitaust
Navigeerimine lahinguväljal
4
Tugevalt üle keskmise
KOKKUVÕTE
Dragon Ball Xenoverse 2
dragon-ball-xenoverse-2-kaklusmang-voi-rpgHEA<br> + Meeletu fännidele mee moka peale määrimine<br> + Ägedad supervõimed<br> <br> HALB<br> - Kõrvu kriipiv helitaust<br> - Navigeerimine lahinguväljal