E3 2016 Microsofti pressikonverentsi lühikokkuvõte

1
181

Microsofti pressikonverentsid on viimasel ajal olnud tihti stiilis, kus teavitatakse üht, kasutajad saavad asjast aru teist moodi, hilisemates intervjuudes aga selgitatakse asja veel hoopis kolmandat ja neljandat moodi, ning lõpuks võib välja tulla hoopis midagi muud.

E3 2016 Microsofti pressikoneverents sai seekord kindlasti positiivse vastuvõtu osaliseks. Kuid kui kaua võtab seekord aega, et järgnevate teineteisele vastu rääkivate intervjuude jooksul suudetakse kasutajad taaskord enda vastu negatiivselt üles häälestada? Või veel hullem tehaksegi taaskord järgmine kannapööre ja otsustatakse asju jälle uut moodi teha.

Mida fännid ootasid arvasid E3 2016 Micorosfti pressikonverentsilt? Fännid ootasid kindlasti Halo Wars 2 ja Crackdown 3 kohta infot. Ja loomulikult loodeti infot kahe uue Xbox konsooli kohta.

Esimese asjana teataski Microsoft kohe uuest väiksemast Xbox One S mudeli tulekust. Võrreldes vanema mudeliga on Xbox One S 40% väiksem, sisaldab IR porti, 2TB HDD, toetab 4K videosid, ja ei sisalda enam välist toiteplokki. Lisaks tuleb uue mudeliga kaasa uus valge pult. Xbox One S tuleb müügile augustis ja hakkab Ameerikas maksma 299 dollarit. Hiljem tulevad müügile ka 500GB ja 1TB kõvakettaga variandid.

Xbox Play Anywhere lubab mängida oma mängu nii Xbox One konsoolil kui ka Windows 10 arvutil. Ostes mängu digitaalse versiooni ühele platvormile, saad ligipääsu mängule ka teisel platvormil. Ja tänu Xbox Live teenusele saad soovi korral näiteks oma Xbox One konsoolil pooleli jäänud mängu Windows 10 arvutil edasi mängida, või vastupidi.

Esimese mänguna mis seda toetab, demonstreeriti Gears of War 4. Ühtlasi toetab Gear of War 4 ka cross-platform mängimist. Kõiki co-op versioone, kaasa arvatud kampaania ja Horde osa saavad Xbox One ja Windows 10 kasutajad omavahel koos mängida. Mäng jõuab müügile 11’ndal oktoobril 2016.

Näidati ka lahedat Gears of War Xbox One Elite pulti, mis nägi päris kena välja. Kuna tegemist on Elite puldiga ja spetsiaalse Gears of War versiooniga, siis küsitakse antud puldi eest loomulikult ka päris palju raha.

Killer Instinct on samuti Xbox Play Anywhere mäng. Lisaks teavitati uuest tegelasest mängust.

Järgmisena ilmusid ekraanile kängurud, sportautod – Forza Horizon 3. Mäng näeb päris kena välja ja seekord toimub tegevus Austraalias. Ja loomulikult on tegemist Xbox play Anywhere mänguga. Forza Horizon 3 sisaldab seekord co-op kampaania osa mida Xbox One ja Windows 10 omanikud saavad koos mängida. Tegemist on vaieldamatult kõige sotsiaalsema Forza mänguga läbi aegade. Mäng tuleb müügile 27’ndal septembril.

ReCore trailer tutvustab meile erinevaid robot-kaaslasi mängus. Tundub selline hüppamise mäng olevat, kus tuleb sooritada keerukaid hüppeid. Ja kui see peaks ebaõnnestuma, siis hakkame kogu teelõiku otsast peale. Ei aitäh, isiklikult ei meeldi mulle sellised masohhistliku alatooniga mängud. Aga kui kellegile meeldib, siis mäng tuleb välja 13’ndal septembril.

Näidatakse Final Fantasy XV demo. Mäng ei näe üldse kutsuv välja ja selle demo ajal hakkab üsna igav. Müügile tuleb mäng 30 september 2016.

Seejärel näidati The Divisioni uut lisa, Underground. Lubatakse suvaliselt genereeritud missioone maa-alustes tunnelites. Xbox One omanikud saavad Undergroundi mängima hakata 28’ndal juunil.

Ja taaskord näidatakse Battlefield 1 mängu. Mäng tuleb müügile 21’sel oktoobril, kuid Xbox One ja EA Access omanikud saavad mängima hakata juba 13’ndal oktoobril.

Lõpuks astub lavale Mike Ybarra, kes hakkab rääkima uutest süsteemiuuendustest Xbox One’le. Lubatakse suurendada Xbox Live serverite hulka, et pakkuda kiiremat ja stabiilsemat teenust. Lisatakse Background Music, võimalus valida keelt regioonist sõltumata, ja mitmeid muid uuendusi. Tutvustati ka Xbox Clubs teenust ja võimalust gruppidega liituda. Lisaks espordi jaoks loodud Arena. FIFA, Smite ja World of Tanks mängud on esimesed kes Arena‘ga liituvad.

Minecraftile lubatakse mitmeid uuendusi. Realms funktsioon lubab mängijatel teiste kasutajate loodud maailmates mängida, isegi siis kui neid ennast onlines parajasti pole. Uuendus on saadaval Windows 10, iOS, Kindle Fire ja Android seadmetele. Xbox One ja PS4 versioonidele uuendust ei ole.

Xbox Design Lab lubab sul luua omanäolise puldi koos tekstiga. Kuid taaskord on tegemist teenusega mida Euroopas ei pakuta. Microsoftil on pahatihti kombeks oma Xbox teenuste puhul Euroopa ära unustada.

ID@Xbox trailer mitmete indie mängudega mis tulekul – Cuphead, Outlast, Deliver Us the Moon, Flint Hook, Far, Slime Rancher, Shady Tactics, Figment, The Culling, For the King, Beacon, Stardew Valley, Hand of Fate 2, Below, Raiders, Bloodstained, Yooka-Laylee, Everspace ja loomulikult We Happy Few, mis tuleb Xbox Preview‘sse 26’ndal juulil.

Ja The Witcher 3 kaardimäng GWENT, mis samuti toetab cross-network mängu Windows 10 ja Xbox One omanike vahel. Beeta proovimiseks registreeri ennast siin. Lähemalt saad Gwenti kohta lugeda siit.

Veel üks kaklusmäng, milleks on Tekken 7 ja mis tuleb seekord koos mängulooga. Xbox Live Gold omanikud saavad Tekken Tag Tournament 2 hetkel tasuta alla laadida.

Zombied… Dead Rising 4. Et nende zombie mänguseeriate vorpimisest juba ära ei tüdineta. Tahaks vaheldust zombiedele juba.

Scalebound, mäng mille olemasolu olin ma vahepeal täielikult ära unustanud. Loomulikult on Scalebound samuti Xbox Play Anywhere mäng. Näidatakse co-op varianti suure kolli tapmisest. Igav. Mäng tuleb välja järgmisel aastal.

Rare näitas Sea of Thieves mängu. Piraadid, lõpuks ometi midagi muud zombiede asemel. Tegemist on millegi originaalsega ja mängul on kahtlemata tubli potentsiaal olemas. Xbox Play Anywhere mäng.

State of Decay 2 trailer.

Ja seejärel tuligi lõpuks Halo fännide oodatud Halo Wars 2 trailer. Mäng tuleb müügile 21’sel veebruaril 2017. Beetat saab proovida kuni selle nädala lõpuni. Xbox Play Anywhere mäng.

Seejärel tuli lavale Phil Spencer kes kogu asja kokku võttis ja teatas Xbox Scorpio konsoolist, mis tuleb järgmisel aastal. Lubatakse võimast masinat, mis lubab 4K mänge 60fps’ga ja VR’i. Juhul kui oled üks neist keda huvitavad masina võimsad numbrid, siis see masin on sulle.

Spencer lubab, et kedagi ei jäeta maha ja kõik mängud hakkavad jooksma ka tulevikus nii XboX One, Xbox One S ja Scorpio masinatel. Kahjuks peale E3 pressikoneverentsi toimunud intervjuus on Spencer hakanud juba eelnevalt antud lubadusest taganema ja räägib, et see sõltub siiski mängude arendajatest, kas nende mängud jooksevad ainult Scorpiol või töötavad need ka Xbox One konsoolil.

Microsofti E3 2016 pressikonverentsi saab näha siit:

 

 

 

 

Comments are closed.