Kas Furi tekitab viha?

0
224

Võtsin Furi ette sellise vaba suhtumisega, et vaatan mis saab ja annan mängule võimaluse. Ütlen kohe ette ära, et sellises stiilis mänge pole ma varem mänginud ning seetõttu ei osanud ma väga midagi oodata. Tutvustava video järgi tundus mäng iseenesest põnev ja mängule antud hinnangud olid samuti head.

Mis mänguga on siis tegu?

Tegu on siis shoot-em-up stiilis mänguga, kus kogu tegevus toimub järjest bossidele ära tegemises. Ehk muud tegevust peale bossidega võitluse selles mängus polegi.

Mängu lugu keerleb selle ümber, et sind on pandud vangi luku taha ja nüüd pead järjest kätte maksma hakkama oma valvuritele. Selleks liigud järjest ühe valvuri juurest teise juurde kuniks kõik nad on maha võetud ja saad vangist välja.

Mängu lugu ei suutnud mind kohe mitte kuidagi inspireerida ega pannud mind tahtma teada seda mis järgmiseks tuleb. Sest kõrval olev tegelane lihtsalt räägib sulle, et see tegelane on süüdi et sa vangis oled. Järgmise bossi kohta ütleb ta põhimõtteliselt täpselt sama asja. Ei tundnud kordagi, et keegi veaks mind mingist põnevat loost edasi, vaid lihtsalt korrati jälle samu lauseid.

Furi

Muusika

Mängu positiivsematest külgedest aga pean mainima, et mängus on sobiliku stiiliga muusika ja enamasti sellist tüüpi mängud just sellistele asjadele rõhuvadki. Kahjuks tasemete vahelistel aladel aga väga palju sellele muusikale rõhku ei pandud. Õnneks on vähemalt bossilahingute taustaks väga hea muusika.

Kõige paremini võib olla kasutati ära muusikat ja visuaalseid efekte siis kui mäng oli lõpuks läbi ja sai vabal alal ringi liikuma hakata.

Furi muusikat saab kuulata ja plaati saab osta siit: https://furi.bandcamp.com/

Graafika

Üldiselt võib öelda, et graafika ei jätnud just kõige paremat muljet. Kuigi tasemete vahelised alad olid väga ilusasti tehtud ja kunstilised, siis tegelaste graafika jättis küll nõrga mulje. Samas võis see tahtlikult nii tehtud olla ning ma lihtsalt ei mõistnud selle eesmärki.

Tasemetel vahel olevates jalutuskäikudes tegelase juuksed ja keep natukene lehvivad, aga see on ka suuresti kõik, mis peale selle ilusa ümbruse muutus. Kui nendel tasemete vahelistel hetkedel poleks liikumine nii vaevaline olnud, siis võiks isegi paari kohta nautida, aga sellest lähemalt juba allpool.

Furi

Mängitavus

Kuna tegu on mänguga mis keskendub ainult bossilahingutele, siis väga pikalt ei pea kannatama, et näpud soojaks saada. Peale kiiret sissejuhatavat videot ja paari sammu algab juba esimene lahing.

Kiituseks võib öelda, et enamus bosside lahingud erinevad eelmistest. Kuid mingid kindlad trikid neil siiski korduvad. Et vastane unikaalne siiski tunduks on alati mingi teistsugune trikk juurde lisatud.

Küll aga on vastaste puhul imelik see, et kuigi tegelane liigub mängus edasi ja teoorias peaksin saama aina osavamaks, ei saaks öelda, et vastased aja jooksul tugevamaks muutuksid. Endale tundus, et mängu viimane boss oli see kõige lihtsam. Olin ma siis mängu lõpuks tõesti nii palju osavam? Igaljuhul sellist tunnet mul küll ei tekkinud, et ma oleksin mängu käigus nüüd nii palju osavamaks muutunud.

Nagu eespool juba mainitud sai, siis kõige hullemad kohad mängus on vastaste vahelised alad. Sest kohati venivad need ikka väga pikaks. Enne viimast vastast oli reaalselt tunne, et kas see koridor kunagi otsa ka saab?

Kuna vahepeal mäng liigutas tegelast sinu eest ja järgmisel hetkel ta seda jälle ei teinud, siis see tegi asja ainult hullemaks. Kunagi polnud võimalik aru saada, et mis põhjustel otsustas mäng su tegelast sinu eest liigutada nüüd. Tegelasega ise liikudes aga läks üsna tihti liikumine sassi peale seda kui kaamerat vahetati, seda viimast kahjuks juhtus mängus üsna tihti. Nendel vastaste vahelistel alades sai vahepeal üsna palju siia sinna ringi põrgatud enne kui uue vastaseni jõudsin.

Kokkuvõte

Isiklikult ei soovitaks ma seda mängu kellelegi. Kuid kindlasti on palju neid kellele võiks Furi meelida. Näiteks kui sulle meeldivad muusika rütmis mängud kus saad boss kolle tappa, siis võib see mäng olla just sulle. Kahjuks on need bosside vahelised jalutuskäigud metsikult pikad ja selle eesmärgist ma ei saa lihtsalt aru.

Nii mõnedki asjad selle mängu juures on väga lihtsad parandada, kahjuks ma aga väga ei usu, et ma seda siis rohkem naudiksin. Kindlasti ei ole mäng seda hinda väärt mida selle eest hetkel küsitakse, üle 5 euro väga ei annaks selle mängu eest. Mängu nautimise asemel tekitas Furi minus hoopis viha.

Platvorm(id): PC, PS4, Xbox One
Ilmus: 5 juuli 2016 (PC, PS4), 2 detsember 2016 (Xbox One)
Arendaja: The Game Bakers
Levitaja: The Game Bakers
Ülevaade tehtud: Xbox One
PEGI16

Mängu saab osta siit:
osta_xbox osta_playstation osta_steam

HEA
Muusika
Mõned bossid
HALB
Halb lugu
Tegelaste graafika
Bosside vahelised hetked
1.5
Ei soovita
KOKKUVÕTE
Furi
kas-furi-tekitab-vihaHEA<br> + Muusika<br> + Mõned bossid<br> <br> HALB<br> - Halb lugu<br> - Tegelaste graafika<br> - Bosside vahelised hetked