“Let’s Play” Sony haardeulatusest lõplikult väljas?

0
128

Mõni aeg tagasi kirjutasime teemal Sony katsest registreerida omale kaubamärk “Let’s Play”. Tookord vastas USA Patendi ja Kaubamärgi Amet (United States Patent and Trademark Office, lühendatult USPTO), et kaubamärki ei saa registreerida kuna on juba olemas kaubamärk “LP LET’Z PLAY”. Ning kaks sarnast kaubamärki võivad kasutajates segadust tekitada.

USPTO andis Sonyle kuus kuud aega, et kaitsta oma esitatud kaubamärgi taotlust ja selgitada milleks kaubamärki kasutama hakatakse.

Paljud kasutajad olid mures Sony häbitu katse üle monopoliseerida üldkasutatavat terminit mida paljud mängurid üle kogu maailma kasutavad oma mänguvideote juures. Seetõttu sekkus protsessi The McArthur Law Firm, mis saatis kõikide mängijate nimel protestikirja USPTO’le, vältimaks Sony katset registreerida laialt levinud terminit “Let’s Play”. Oma kirjas viitasid nad rohkem kui 50’le näitele kuidas “Let’s Play” terminit kasutatakse üldise kirjeldusena videomängude videote juures.

Tänu The McArthur Law Firm saadetud selgitustele “Let’s Play” termini kasutuse kohta otsustas USPTO Sony taotluse mitte rahuldada põhjendades miks ei saa “Let’s Play” terminit kaubamärgina registreerida. Oma põhjenduses viitab USPTO ka Wikipedia Let’s Play leheküljele.

Lets Play

The McArthur Law Firm kirjutab, et nimetatud keeldumine on tõsine tagasilöök Sony katsele registreerida “Let’s Play” terminit kaubamärgina. Ning ettevõte usub, et antud keeldumine on oluliselt selgem ja sisaldab tugevaid tõendeid, mistõttu Sony ei saa kaubamärki omale registreerida. Loodetavasti on nüüd “Let’s Play” termin igavesti üldkasutatav.

FOR THE PLAYERS“, Sony?