PlayStation sai omale 2-astmelise kontrollsüsteemi

0
83

Kindlasti mäletavad veel paljud meist aastal 2011 aset leidnud suurt PlayStationi häkkimise skandaali, mil 77 miljoni kasutaja andmed lekkisid ja PSN mitmeks nädalaks maas oli. Sonyl võttis tervelt viis aastat aega, et lisada lõpuks ometi PSN kontodele 2-astmeline kontrollsüsteem. Aga parem hilja, kui mitte kunagi.

2-step-verification-secure-layers-two-column-02-us-20jul16PlayStation Network kasutajad saavad nüüd oma kontode juures aktiveerida 2-astmelise kontrollsüsteemi, mis nõuab kasutaja sisse logimisel lisaks ka sinu mobiiltelefonile saadetud kontrollkoodi. Seetõttu on tegemist turvalisema süsteemiga kui seda on lihtsalt kasutajanime ja parooli küsimine.

Uue funktsiooni kasutamine on täielikult vabatahtlik. Kui sa tunned, et su konto on juba piisavalt turvaline ning telefonile koodi ootamine ja selle kasutamine on tüütu, siis sa ei pea seda aktiveerima. Kuid kui sinu kontoga on seotud pangakaardid või teised maksevahendid, siis on siiski hea mõte kasutada oma konto juures 2-astmelist kontrollsüsteemi. See vähendab võimalust, et sinu andmed võiksid tulevikus “jalutama minna”.

Lisainformatsiooni 2-astmelise kontrollsüsteemi kohta leiab PlayStationi lehelt.