Pokemon Go meeletu edu meelitab ligi uusi kasutajaid ja filmimaailma

0
146

Tänu Pokemon Go’le on paljude Pokemon fännide unistus olla Pokemon treeneriks lõpuks ometi tõeks saanud. Ning nii suured kui väikesed Pokemon fännid on omale kas siis Pokemon Go ametliku või piraatversiooni telefoni alla laadinud ja Pokemone jahtima asunud. Kuid Pokemon Go pole mitte ainult pikaaegsetele Pokemon fännidele, see pisik on nakatanud ka paljusid neid kes varem Pokemonidest eriti lugu ei pidanud. Üleöö on saanud Pokemon Go’st üks kõige populaarsemaid mobiilimänge üldse, millel on rohkem aktiivseid kasutajaid kui Tinderil või Twitteril.

Palju see edu aga raha sisse toob? Hetkel on mobiilimäng mikrotehingutega teeninud juba 1 miljon dollarit (900 000 eurot). Arvatakse, et aastaga teenitakse Pokemon Go’ga umbes 1 miljard eurot. Ja kuigi Nintendo ei ole Pokemon Go loojaks, on nende aktsia hind tõusnud üle 60%, mis lisab 9 miljardit eurot Nintento turuväärtusele. Kui suur hulk Pokemon Go arendaja Niantic aktsiatest Nintendole kuulub ei ole kahjuks avalikult teada. Küll aga on teada, et Nintendole kuulub 30% The Pokemon Company aktsiatest, kes on samuti üks Niantic investoritest.

Pokemon Go populaarsus ei ole huvi äratanud mitte ainult uutes mängijates ja investorites, vaid Pokemonide vastu on taaskord huvi tekkinud ka Hollywoodi filmitööstusel. Näiteks Legendary Pictures, kes oli ka hiljuti ekraanidel jooksnud Warcraft filmi taga, soovib saada õigusi Pokemon filmi tootmiseks.

Kuigi ametlikult ei ole veel midagi kokkulepitud arvatakse, et Legendary Pictures on kokkuleppe sõlmimisele üsna lähedal. Kuulujuttude põhjal hakkab Pokemon filmile stsenaariumi kirjutama Max Landis.

Kui soovid teiste eestlastega infot vahetada Pokemon Go teemadel, siis avatud Pokemon Go Eesti grupi facebookis leiab siit.