Porsche eksklusiivne leping EA’ga saab lõpuks ometi läbi

0
244

Kui sa oled üks neist rallimängu sõpradest kellele meeldivad Porche autod ja on nendega tahtnud ringi rallitada ka nendes rallimängudes mis EA’le ei kuulu, siis alljärgnev on kahtlemata rõõmus uudis sinu jaoks.

Paistab, et lõpuks ometi saab läbi eksklusiivne leping Porche ja EA vahel, tänu millele on Porche puudunud paljudest rallimängudest. Ning selle asemel saime näha hoopis sakslaste RUF’i mille mudelid põhinevad Porche kerel.

Porche kaubamärgi meelelahutuses kasutuse eest vastutav juht Sebastian Hornung ütles, “Me oleme alati jälginud seda mis toimub mängumaailmas. Litsentsileping EA’ga saab sel aastal läbi sest üheskoos jõudsime me arusaamale, et praegune situatsioon meile enam ei sobi. Suhe teiste mängude arendajatega on muutumas peale 10 aastat mil me oleme paljudest rallimängudest puudunud.”

Kuigi aeg ajalt on leidnud ka mõned erandid ja Porche on mõne lisa kaudu hiljem tee leidnud ka mitte EA’le kuuluvatesse mängudesse, näiteks Forza Motorsport 3 ja Forza Horizon 2, on Need for Speed olnud ainuke võidusõidu seeria kus Porche on järjekindlalt olemas olnud.

2011 aastal teatas Turn 10 juht Dan Greenawalt soovist Porche tuua ka Forza Motorsport 4 mängu, kuid tookord blokeeris EA selle võimaluse täielikult. Vastutasuks otsustas Microsoft blokeerida Ferrari lisamise EA Need for Speed seeria mängudesse.

Tänu sellistele eksklusiivsetele lepingutele on kannatanud rallimängude fännid kes ei ole oma lemmikmängus saanud siis kas Porche või Ferrariga ringi rallitada. Kuid tänu Porche ja EA vahelise lepingu lõppemisele on lõpuks ometi lootust, et fännid saavad edaspidi erinevaid Porche mudeleid näha ka teistes rallimängudes.