Pure Chess Grandmaster Edition on vaieldamatult parim malemäng Xbox One konsoolil

0
381

Pure Chess Grandmaster Edition on kindlasti üks teretulnud mäng Xbox One konsoolil. Ja seda juba ainuüksi sel lihtsal põhjusel, et tegemist on esimese malemänguga mis lõpuks on tee leidnud ka Xbox One konsoolile. Rääkimata siis sellest, et Pure Chess Grandmaster Edition näeb ilus välja ja seda on hea mugav kasutada.

Pure Chess Grandmaster Edition pakub ühele malesõbrale kõike mida üks korralik malemäng pakkuma peaks. Ole sa siis kas algaja mängija või meister ise. Päris algaja leiab siit ka malemängu õpetused, alates sellest mismoodi mingi vigur käib, kuni avangute ja erinevate taktikateni välja.

Pure Chess

Mängida saab nii lokaalselt kui ka onlines. Lokaalse mängu puhul saab valida kahe võimaluse vahel – kas mängida teise mängija vastu või arvuti vastu. Sõbra või pereliikme vastu mängides tuleb omavahel aga kahjuks mängupulti jagada ja see on üks neist kahest miinusest mis mulle mängu juures silma jäi. Nimelt oleks palju lihtsam ja mugavam kui oleks lisatud ka valik kus mõlemal mängijal on oma pult. Teiseks puuduseks on see, et teine mängija on nimetu külaline, kes ei saa oma nime alt sisse logida ja seetõttu ei arvutata ka tema statistikat. Ripstone on kinnitanud, et tegelikult oli neil esialgu plaanis eelpool nimetatud võimalused mängu siiski lisada, kuid mingitel põhjustel ei lubanud Microsoft kasutada võimalust, kus kaks erinevat kasutajat oleksid samaaegselt mängu sisse logitud. Läbirääkimised Microsoftiga käivad ja Ripstone loodab, et nad saavad tulevikus siiski selle võimaluse mängu lisada.

Nagu eespool mainisin, siis lokaalselt saab mängida ka arvuti vastu. Arvuti astmeid on kümme, alates esimesest pärdiku tasemest kuni suurmeistri tasemeni välja. Nagu ikka esimene tase, see pärdiku oma, on siis väga kerge ja viimane tase siis kõige raskem.

Mängimiseks saab kasutada üheksa erinevat stiili malekujundeid ja kolm erinevat keskkonda. Selle viimase vajalikkus on mulle natuke selgusetuks jäänud, kuna ruumi ennast ju male mängimisel näha pole. Nii et need ruumid oleksid võinud siit rahulikult välja jätta.

Lisaks lokaalsele variandile saab mängida ka onlines teiste mängijate vastu. Olgu selleks siis sõber või hoopis keegi suvaline internetist. Näha on ka viimati mängitud vastased ja võimalus nendega uuesti mängida. Online mängude puhul on kasutusel ka ELO reitingusüsteem.

Olemas on ka väljakutsete osa, mis on jaotatud kahte ossa – Turniirid ja Boonus Mängud. Turniiride all saab valida kolme erineva raskusastmega turniiri vahel – Beginners, Challengers ja Masters. Bonus Games all saab lahendada erinevaid maleülesandeid. Loodetavasti lisatakse tulevikus neid ülesandeid sinna jooksvalt veel juurdegi.

Ripstone on oma Twitch kanalis mängu juba korduvad kasutajatele demonsteerinud ja jätkab streamimist ka sel nädalal. Lisaks oli eelmisel reedel Twitchi kasutajatel võimalik kollektiivselt mängida Briti suurmeistri Simon Williamsi vastu. Tulemuseks jäi 2-1 Simon Williamsi kasuks. Esimesed kaks mängu suutis Simon Williams üsna kergelt võita. Kolmanda mängu puhul võttis Williams mängu algust üsna kergelt ja see sai hiljem talle ka saatuslikuks. Nii et lõpuks suutsid Twitchi kasutajad siiski Williamsi alistada, ning Ripstone Games jagas seepeale kõigile Twitch kasutajatele auhinnaks suvaliselt valitud Ripstone mängu koodi Steamis.

Simon Williams: "One of them is a killer" Allikas: https://www.twitch.tv/ripstonegames/v/88409672
Simon Williams: “One of them is a killer”
Allikas: https://www.twitch.tv/ripstonegames/v/88409672

Kokkuvõttes võin julgelt õelda, et Pure Chess Grandmaster Edition on täna vaieldamatult parim malemäng Xbox One konsoolil. 😉 Tegemist on kindlasti ühe ilusa ja asjaliku malemänguga mida julgen soovitada nii neile kes on malega juba pikemat aega tuttav, kui ka neile kes on huvitatud malemängu õppimisest.

Platvorm(id): PC, Xbox One
Ilmus: 9 september 2016
Arendaja: Ripstone
Levitaja: Ripstone
Ülevaade tehtud: Xbox One
 PEGI3

Mängu saab osta siit:
osta_xbox osta_steam

HEA
Sobib nii algajale kui meistrile
Ilus graafika
Hea muusikavalik
HALB
Lokaalse mängu puhul ei saa kasutada kahte pulti
Teine mängija ei saa Xboxi peal sisse logida oma kasutajaga
4.5
Hea malemäng
KOKKUVÕTE
Pure Chess Grandmaster Edition
pure-chess-grandmaster-edition-on-vaieldamatult-parim-malemang-xbox-one-konsoolilHEA<br> + Sobib nii algajale kui meistrile<br> + Ilus graafika<br> + Hea muusikavalik<br> <br> HALB<br> - Lokaalse mängu puhul ei saa kasutada kahte pulti<br> - Teine mängija ei saa Xboxi peal sisse logida oma kasutajaga