Rocket League (Xbox One), mäng mis end kiirelt ammendab

0
358

Kui Mkuubis tegi eelmise aasta septembris ülevaate Rocket League’st arvutil, siis tookord andsime mängule hindeks 4 tärni ehk “Hea mäng”. Ning arvasime mängust nii:

“Kuna mäng koosnebki vaid online matšidest või üksikmängu hooajast, mis näevad kõik üsna sarnased välja, siis võib see kõik kiiresti tüütavaks muutuda. Kui sõpru, kellega koos split-screenis või online’s mängida pole, siis võib mängust üsna ruttu ära tüdineda. Vahetuvad vaid mänguplatsid ja vastased, kelle peale ikka ja jälle vihastada. Kahtlemata on aga tegu ühe aasta parima mitmikmänguga, mida näeb ehk tulevikus paljudel e-spordi üritustel ja mida on alati hea mängida, kui sõbrad külla tulevad.”

Rocket League

Nüüd kui Rocket League jõudis Xbox One konsoolile, siis peale selle mängimist pean tunnistama, et massihüsteeria mis selle mängu ümber käib, jääb mulle veidi arusaamatuks. Lohutada võin end siinkohal vaid mõttega, et ma ei ole siiski ainuke. Nimelt Psyonix’i asepresident Jeremy Dunham on samuti tunnistanud, et mängu edu tuli täieliku üllatusena kogu Psyonixi meeskonnale. Eriti arvestades, et esimene versioon mängust, Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars mis ilmus 2008 aastal, ei suutnud kasutajate hulgas mingit positiivset vastukaja tekitada.

Rocket League Xbox One versioon sisaldab siis samu asju mida PC ja PS4 versioonid, pluss varem välja tulnud kolm lisapakki, ning loomulikult Halo ja Gears of War sõidukid, ja muid Xboxi mängude teemalisi kosmeetilisi vidinaid. Et kui asud esimest korda Rocket Leaguet mängima, siis on see alustuseks hea versioon. Kui sind aga peaks huvitama cross-play võimalus sõpradega kes mängivad arvuti peal, siis erinevalt PS4 versioonist, Xbox One versioonil selline võimalus puudub.

Tegemist on siis auto-jalgpalliga kus saab valida 1v1 kuni 4v4 meeskondade vahel. Eesmärgiks on siis loomulikult võimalikult palju väravaid teenida. Ja nii järgneb mäng mängule, kuni tüdimus peale peaks tulema. Ning kuna Rocket League on mõeldud multiplayer mänguga, siis üksikmängu osale eriti panustatud ei ole. Üksikmängu osas olev kampaania on samuti üsna üksluine ja kuiv, ning õnneks saab kiirelt läbi.

Enamus suvaliselt matchmakingu poolt kokku klopsitud meeskondadega mängude puhul tormavad kõik vile kõlades palli suunas. Vahet siis pole kes asub lähemal, kes kaugemal, kõik panevad kohe palli poole ajama nagu mudilaste jalgpallis. Harva on mõnel, kes asub värava all, niipalju oidu peas, et jääb väravat kaitsma kui teised palli suunas ajama panevad. Tavaliselt need meeskonnad ka võidavad kus mõni mängijatest ka värava kaitsmisele mõtlevad. Suures plaanis on tegemist kaosega. Mida rohkem mängijaid seda rohkem on palli tahtjaid ja seda rohkem kokkupõrkeid nii vastaste kui oma meeskonna vahel. Võimalik, et see lihtne segadus platsil ongi see mis paneb inimesi ikka ja jälle seda mängu mängima.

Küsimusele miks Rocket League, aga mitte mõni teine jalgpalli mäng, selgitavad mitmed Rocket League fännidest tuttavad mulle, et FIFA on nende jaoks täna liiga keeruliseks ära läinud ning nad tahavad lihtsat arcade jalgpalli. Ja siinkohal on neil kindlasti õigus. Kui FIFA on muutunud üha rohkem ja rohkem keerulisemaks ja professionaalsemaks, ning amatööridel pole ilmselt online mängudes midagi teha, siis Rocket Leagues saab olla igaüks staar. Mängu kestvus on parajalt pikk, väljak paraja suurusega ja mäng sisaldab piisavalt kaost, et varem või hiljem saab igaüks pallile pihta ja palli väravasse ajada.

Kuna Rocket League on rohkem mõeldud lastele, kuigi täiskasvanud paistavad seda taaskord rohkem mängivat ja nautivat kui lapsed, siis uurisin ka oma poistelt mida nad mängust arvavad. Suurem teatab kohe, et tegemist on igava mänguga. Pisem ütleb küll, et mäng on lahe ja lõbus, kuid eelistab siiski mänge nagu Spelunky, Minecraft, Roblox, ja teised.

Kuigi kokkuvõtteks on minu arvates tegemist mänguga, mis end juba paari õhtuga kiirelt ammendab, siis teisest küljest on tegemist ideaalse mänguga mida sõpradega koos ajaviiteks vahel mängida. Näiteks kui sõbrad külla tulevad ja sa otsid mängu mida koos split-screenis mängida, siis Rocket League on ilmselt üks esimesi mänge mis kohe pähe kargab. Kui nüüd ainult see split-screenis mängu kokku jooksmise probleem lõpuks ära parandataks.