Tartus toimus Ludum Dare 36

0
211

Sel nädalavahetusel toimus Tartus, vanas Aparaaditehases, Ludum Dare 36 nimeline üritus. Kohal olid nii väiksemad kui suuremad huvilised kel videomängude arendamise vastu huvi. Seekordse võistluse teemaks oli “Iidne Tehnoloogia” (Ancient Technology).

Ludum Dare 36 on ülemaailmne kiirendatud korras videomängude loomise võistlusüritus, mille asutajaks on Geoff Howland. Esimene Ludum Dare võistlus toimus 2002 aastal ja sellest võttis osa 18 osalejat. Tänaseks on üritus kogunud populaarsust üle maailma, ja seda tänu suuresti Minecrafti loojale Markus Persson’ile, kes on üritusel osalenud seitsmel korral.

Tartus on ürituse eestvedajaks APT GameGenerator, ning Ludum Dare 36 toimus 3D Kasvuhoones (Tartu Kunstikooli 3D ruumides, Aparaaditehases). Kokku sai sel korral kuus meeskonda, kel oli kolm päeva aega ühe huvitava mängu kokku panemiseks, et see siis züriile hindamiseks esitada. Züriisse kuulusid sel korral Lauri AntalainenMartin MetsKait KübarRiho PetersonRene Rebane ja Erik Kiss. Üritust toetasid auhindadega The Institute of Computer Science, ORDI ja Olevus Art.

Pildigalerii leiab aadressilt: http://huntlus.blogspot.ie/2016/08/ludum-dare-36.html

Meeskonnad ja loodud mängud:

WASD’K – Space Drunk (Esimene koht)
http://ludumdare.com/compo/ludum-dare-36/?action=preview&uid=90672

Clockwork – Melancholy (Teine koht)
http://ludumdare.com/compo/ludum-dare-36/?action=preview&uid=87967

Power of 3 – Tic-Tac Dungeon (Kolmas koht)
http://ludumdare.com/compo/ludum-dare-36/?action=preview&uid=16161

Ballmer Peak – Windows Misery: Professional Edition
http://ludumdare.com/compo/ludum-dare-36/?action=preview&uid=113334

TEBE – Uuug (with 2 Most Learned Jammer awards)
http://ludumdare.com/compo/ludum-dare-36/?action=preview&uid=113337

Toltec – Fearsome Frontier
http://ludumdare.com/compo/ludum-dare-36/?action=preview&uid=113330

Meile Meeldib Mängida soovib omalt poolt kõigile üritusel osalenutele jõudu ja jaksu ka edaspidi. Omamoodi huvitavad olid kõik mängud ja kolme päevaga selline suur töö ära teha on märkimist vääriv saavutus omaette. Loodetavasti näeme juba järgmisel üritusel veelgi rohkem osavõtjaid ja palju uusi huvitavaid mänge.

Kui sind huvitab videomängude loomine, otsid uusi huvitavaid tutvusi ja kogemusi, ning soovid järgmisest üritusest osa võtta, siis võta APT GameGeneratoriga ühendust.