The Last Guardian ehk kuidas taltsutada Tricot

0
323

Pärast pikki aastaid ootamist ja korduvat edasilükkamist jõudis ta lõpuks kohale. Ico ja Shadow of Colossuse tegijate kolmas mäng: The Last Guardian. Mäng, mis kuulutati välja juba 2009. aastal ning oleks ootuspäraselt pidanud meieni jõudma kuus aastat tagasi ja seda üldsegi Playstation 3 konsoolile. Kas plaanipäraselt vanema generatsiooni konsoolile mõeldud mäng saab ka hea välja näha uue peal ning kas pikk ootamine tasus ennast üldse ära?

Kui sa oled lapsepõlvest saadik unistanud hiigelsuurest lemmikloomast, kes sinuga koos seikleks ja sind teiste eest kaitseks, kuid pole suutnud otsustada, mis loom see olla võiks, kuna sulle meeldivad ju kõik loomad, siis The Last Guardian on midagi sulle. Kõrvaltvaatajale võib see mäng tunduda igav ja isegi väga lastepärane. Pean isegi tõdema, et mängu graafika on küll ilus, aga näiteks üks mängu peategelastest – väike ja väga kollane poisslaps näeb suhteliselt kole välja. Õnneks on mängus aga Trico, kes muudab kõik koleda ilusaks ja paneb soovima, et mul oleks päriselt selline koduloom. Tegelikult piisab vist ka mängust, sest kes see ikka jõuaks nii suure loomaga iga päev pargis jalutamas käia ning tema järelt väljaheiteid koristada. Olgu öeldud, et Trico kakab mängu jooksul ka.

Aga kes see Trico siis ikkagi on? Natuke koera ja natuke kassi ja üpriski palju lindu teevad kokku ühe imelise griffini sugemetega eluka. Sinu ülesandeks on see elukas taltsutada ning temast saab lahutamatu kaaslane kogu eluks. Ta jälgib sind, hoiab sind ning sinu teha jääb teda toita ja temaga tegeleda, aeg-ajalt ka kõrva tagant sügada. Usun, et see mäng sobiks neile prooviks, kes soovivad võtta lemmiklooma, kuid pole kindel, kas neil jätkub aega ja viitsimist. Kui sa suudad Trico kodustada nii, et tema on intelligentsem kui sina, siis oled sa hakkama saanud. Muide talle meeldib vees ka püherdada.

Kuigi tegemist ei ole kõige pikema mänguga jagub nuputamist küllaga. Mäng nõuab mõtlemist ning püsivust. Koostöös oma superägeda lemmikloomaga pead sa läbima alguses ilmvõimatuna paistvaid paiku ja aitama üksteisel edasi saada. See mäng sobib absoluutselt kõigile, kellel on natukenegi püsivust ning tahavad seiklusi kogeda koos kõige imelisema lemmikloomaga maailmas. Trico, kas ma saaksin su endale?

Platvorm(id): PS4
Ilmus: 6. detsember 2016
Arendaja: SIE Japan Studio
Levitaja: Sony Interactive Entertainment
Ülevaade tehtud: PS4
PEGI12

Mängu saab osta siit:
osta_playstation

KOKKUVÕTE
The Last Guardian
the-last-guardian-ehk-kuidas-taltsutada-tricotHEA<br> + Trico<br> + Ilus graafika ja mängu olemus<br> + Trico<br> <br> HALB<br> - Igav soundtrack<br> - Mitte nii hea koostöö vanema PS4 mudeliga