The Walking Dead: Michonne – Episode 1: In Too Deep

0
195

TellTale uue The Walking Dead miniseeria peakangelaseks on ei keegi muu kui Michonne, kes liitub Pete ja tema meeskonnaga purjelaeval The Companion. Ning kui kinni püütakse hädakutsung, avastatakse end peatselt keset kohutavat veresauna. Kes aga on selle kohutava veresauna taga? Ning taaskord satub mängija olukorda kus tuleb otsustada, kes räägib tõtt, kes valetab, keda võib usaldada ja keda mitte.

The Walking Dead: Michonne esimene episood toob mängijateni veelgi julmema kui seda oli The Walking Dead seeria esimene hooaeg. Lisatud on ka Tales from the Borderlands’ist tuttavad QTE stiilis kaklusmomendid, tõsi veidi pehmemal kujul siiski. Kas see nüüd mängule ka mingit lisaväärtust pakub, jääb mängija otsustada.

Kuigi paaril korral pakutakse mängijale ka sisukamaid ja pingelisemaid dialooge, on dialoogide osa siiski nõrk ja ei paku mänguloole piisavalt tuge. Kuid kuna tegemist on kiire lühikese sissejuhatusega mängu, siis võib selle mingil määral esimesele episoodile ka andeks anda. Ning eelvaatega tutvudes tõotab järgmine episood tulla juba palju intensiivsem.

Kahjuks jäävad mängus mõned kohad ka veidi arusaamatuks. Näiteks mõned sellised hetked kus sulle antakse märku, et see või see tegelane jättis selle või tolle meelde, nagu sellest oleneks hiljem midagi. Sest juba mõni hetk hiljem selgub, et nende tegelaste arvamus ei mängi tulevastes episoodides mitte mingit rolli. Jääb mulje nagu oli algselt plaan kogu lugu hoopis teisiti jutustada, kuid siis otsustati looga hoopis teistmoodi edasi minna ja unustati sellised “pisiasjad” ära parandada.

Antud episoodi põhjal on vara veel mingeid konkreetseid soovitusi või hinnangut kogu seeriale anda. Tegemist on lihtsa ja kiire sissejuhatusega mängu. Kas ja mida mäng tegelikult pakkuda suudab, selgub alles järgmistes episoodides.

Üldiselt on aga tegemist siis taaskord järgmise looga inimestest ja nende käitumisest zombiede poolt vallutatud maailmas. Teema mida on tänaseks juba sajal erineval moel igatpidi ära leierdatud. Nii et kui sa oled üks neist keda zombied on ära tüüdanud ja tahaks juba piraate või midagi muud huvitavat, siis nagu mängu pealkirjast juba järeldada võisid, pole see mäng sinu jaoks. Kui sa aga ikka veel pole zombiedest tüdinenud, sulle meeldivad Telltale mängud, ja Michonne on ka sinu lemmiktegelane The Walking Dead seeriatest, siis tasub see mäng omale osta.

Info lapsevanematele:
The Walking Dead: Michonne on märgistatud PEGI 18+ reitinguga, mis viitab siis sellele, et mäng ei ole soovitatav alla 18 aastastele. Kuigi mängus on selliseid jõhkramaid momente kui tavaliselt, usun ma siiski et umbes 14 eluaastast võib seda mängida küll. Aitab pilgu peale visata erinevatele inimloomustele mis kriisiolukordades hästi esile kerkivad.

Platvorm(id): iOS, An, PC, PS3, PS4, X360, XONE
PEGI: 18+
Ilmus: 23 veebruar 2016
Arendaja: Skybound LLC
Levitaja: Telltale Games
Ülevaade tehtud: Xbox One
Mängu saab osta siit:
osta_xbox osta_playstation osta_steam

Lugejate hinne3 Votes
HEA
Michonne on TV ja koomiksisarja fännide suur lemmik
Hea muusika on valitud
HALB
Loo algus on nõrk
Juba mitmeid kordi ära leierdatud taustalugu
3
Keskpärane