Xbox Ultimate Game Sale on alanud, kuid kas sealt leiab ka midagi huvitavat?

0
80

Xbox Ultimate Game Sale on alanud ja kestab kuni 11 juulini. Kuid kas sealt leiab ka midagi huvitavat seekord või on taaskord tegemist tüüpilise soodusmüügiga, kus müügil enamasti vanad mängud ja nendegi soodushinnad kallimad kui sama mäng näiteks amazonist või mõnest poest füüsilisel plaadil ostes? Sellele küsimusele otsimegi alljärgnevalt vastust.

Esimese asjana hakkab kohe kiirelt silma vanad Call of Duty seeria mängud ja loomulikult tüüpilised mängusiseste virtuaalrahade “sooduspakkumised” – Call of Duty punktid, Grand Theft Auto V Shark Card komplektid, Halo 5: Guardians REQ pakid, DC Universe Online komplektid, Happy Wars piletid, Neverwinteri zen’id, Warframe, World of Tanks ja nii edasi. Selline aktiivne õhumüük paneb lihtsalt ohkama. Oleks siis “õhule” seekord veidigi mõistlikum hind määratud, aga kus sa sellega. Mille kuradi pärast peaksin ma tahtma 10 000 (boonus +3000 lisaks) ühiku “õhu” eest maksta €69.99 (tavahind €99.99)? Kas tõesti on inimesi kellel on seda raha niipalju, et neil pole mitte midagi muud paremat sellega peale hakata? Kuna minu tutvusringkonnas selliseid inimesi ei leidu ja ise samuti nende hulka ei kuulu, siis viskan need pakkumised sealsamas üle parda ja järgmiseks viskan kiire pilgu peale mängudele mida mul mingil põhjusel endal pole, kuid mis võiks mingil hetkel siiski huvi pakkuda.

Esimeseks selliseks mänguks on DOOM, millele on tehtud 30% allahindlust ja maksab nüüd €48.99. Hmm… tegemist on mänguga, mille müüginumbrid on olnud oodatust tublisti viletsamad. Näiteks konsoolidele (PS4 ja Xbox One) kokku on seda mängu müüdud veidi üle 1 miljoni koopia. Ilmselt sel põhjusel on seda mängu juba mitmel pool soodusmüükides korduvalt näha saanud, ning mitmel pool müüakse DOOM (Xbox One) umbes 40 euroga. Amazon.co.uk müüb DOOMi Xbox One versiooni hetkel 35 euro eest.

Järgmisena hakkab silma Far Cry Primal, mille soodushinnaks on 42 eurot. Seekord on tegemist tõepoolest mõistliku konkurentsivõimelise hinnaga, sest nii amazon kui teised online poed müüvad seda mängu kallimalt. Paaril korral on sellele mängul siin ja seal poes silma jäänud mõni sooduspakkumine, kuid alla 45 euro pakkumist ei ole enne märganud. Nii et Far Cry Primali eest saab seekord Xbox Ultimate Game Sale plussi kirja.

Silma hakkab ka Gears of War: Ultimate Edition, mida on vahepeal mitmel pool 7-15 euroga müüdud. Huvitav kas Microsoft on otsustanud oma soodushinna pakkumist samale tasemele langetada? Lähemal uurimisel sSelgub, et mitte – nende soodushinnaks on endiselt 20 eurot nagu ka eelmisel korral.

Rise of the Tomb Raider soodushinnaks on seekord Xbox Lives 42 eurot. Samal ajal müüb isegi kallis mängupood nagu GameStop seda mängu alates 35’st eurost, teistest poodidest ei hakka rääkimagi. Amazon.co.uk online poest näiteks saab Rise of the Tomb Raider Xbox One versiooni omale osta ainult 23 euro eest.

DIRT Rally soodushinnaks on €48.99. Mis oleks võinud küll soodsam olla, kuid võrreldes hetkel teiste aktiivsete pakkumistega vahemikus 45-55 eurot, on tegemist konkurentsivõimelise soodushinnaga.

Positiivse üllatuse pakub aga Unraveli sooduspakkumine. Hetkel küsitakse selle mängu eest kõigest 10 eurot, mis on selle mängu eest hea hind, ning sellest paremat pakkumist ei ole veel seni mujal märganud.

Ka Gemini: Heroes Reborn eest küsitud 10 eurot on seda mängu igati väärt, soovitan.

Lisaks eelpool nimetatud mängudele millele kiire pilgu peale viskasin, leiab Xbox Ultimate Game Sale pakkumiste hulgast teisigi huvitavaid mänge nagu Dark Souls 3, Fallout 4, Mirror’s Edge Catalyst, Quantum Break, Battleborn, Halo 5: Guardians, Assassin’s Creed seeria, Just Cause 3 ja palju muud. Kuigi suuremal osal neist mängudest on kahjuks soodushinnaks märgitud hind kõrgem kui samal ajal mõnes teises online poes tavahind, siis mõne mängu puhul leiab ka paar erandit – näiteks Mirror’s Edge Catalyst, The Evil Within, Dragon Age: Inquisition – Game of the Year Edition ja veel mõned.

Kokkuvõtteks on minu jaoks Xbox Ultimate Game Sale taaskord üks suur pettumus. Need mängud mille ostmine on kindlalt plaanis, neid mänge sellelt soodusmüügilt ei leidnud ja teiste mängude (mille muretsemisele olen mõelnud) soodushind ei olnud piisav, et mind ostma meelitada.