Yahoo News kasutas oma uudise juures Destiny ekraanipilti Saturnist

0
98

Mis juhtub kui reporter jõuab hommikul vara tööle ja pole veel korralikult üles ärganud?

Yahoo teadusuudiste reporter hakkas hommikul kirjutama artiklit elu võimalikkusest Saturni suurimal kuul Titan. Otsides artikli kõrvale pilti Googlest, leidis ajakirjanik Destiny ekraanipildi, mille ta rõõmsalt ka uudisele kohe lisas. Uudise kirjutajat ei häirinud ka keset pilti vastu vaatav kosmoselaev Destiny mängust.

Yahoo News Destiny

Tänu tähelepanelikele lugejatele, kes viga märkasid ja sellest märku andsid, viga siiski hiljem parandati ja pilt asendati seekord õige pildiga Saturnist. Lisaks kirjutas Yahoo News kiirelt ka vabandusartikli selgitades, “Selliseid väikseid vigu ikka juhtub, eriti kui mainstream uudiseid kajastav lehekülg üritab kirjutada reaalteadustest. Siiski, pildi esiplaanil olev kosmoselaev oleks pidanud häirekellad tööle panema artikli publitseerimise ajal.”

Eks tegijatel töö käigus ikka juhtub selliseid asju. Ning see pole esimene kord kui mõni ekraanipilt või logo videomängudest on kogemata oma tee tõsisematesse uudistesse leidnud. Näiteks 2012 aastal kasutas BBC kogemata United Nations Security Council logo asemel hoops United Nations Space Command logo Halo mänguseeriast.