On aeg tõmmata joon liivale ehk petitsioon Far Cry 5 tühistamiseks

3
461

Eelmisel nädalal näitas Ubisoft oma uue avatud maailma tulistamismängu Far Cry 5 treilerit. Mängu tegevus toimub Ühendriikides, Montana osariigis ja peategelasel tuleb seekord tegemist teha mõrvarliku religioosse sektiga, kes on üle võtnud väljamõeldud Hope maakonna.

Far Cry 5 kurikaelteks on usulised ekstremistid, kes kasutavad sümboolikat mis meenutab segu Saientoloogia ja natsi-Saksamaa sümboolikast. Kurikaelte puhul on siis tegemist valgete ameeriklastega ning üks väike kuid üsna häälekas grupp inimesi ei suhtu sellesse just positiivselt.

Viimasel ajal on juba traditsiooniks saamas, et videomängude loominguline pool suudab siin ja seal ärritada üles mingeid väiksemaid gruppe, kes siis nõuavad mängu tühistamist või ümber tegemist. Enamus meist võtab selliseid asju tavaliselt huumoriga.

Petitsiooni looja, kes peitub nime taha “Gamers United” kirjutab, “Aitab juba Ubisoft. Far Cry 5 on solvang oma fännide, ameeriklaste suunas, kes moodustavad enamuse teie klientidest ja teil oleks viimane aeg seda fakti märgata. Muutke seda või tühistage mäng.”

Lisaks kirjutab petitsiooni autor, et mängijad on viimastel aastatel pidanud taluma palju jama. Alates suunatud ahistamisest peavoolu meedia poolt läbi Gamergate kuni selleni välja, et mängijad kogevad korduvalt tagasilükkamist romantiliste partnerite poolt, kui nood teada saavad sinu hobidest.

“On aeg tõmmata joon liivale. Meie, Ameerika mängurid, kes me moodustame enamuse sinu kasutajatest, nõuame selle mängu tühistamist või selle muutmist vähem solvavaks teie mängude peamistele mängijatele. Sellistel aegadel peate te mõistma, et sellel võivad olla mõned vägivaldsed tagajärjed kui te kavatsete jätkata,” lisab petitsiooni autor.

Petitsiooni lõppu on lisatud mängu muutmiseks mõned soovitused Ubisoftile. Üheks selliseks soovituseks on muuta kurikaelad realistlikumaks, et nad oleksid Islami taustaga. Või lisada kurikaelte hulka ka musti ja mehhiklasi ning miks mitte muuta mängu seadeid erinevate turgude jaoks?

Erinevaid soovitusi Ubisoftile ja kogu petitsiooni saab lugeda siit.

Kohati jätab kogu petitsioon mulje, et tegemist on väikese naljaga. Samas, tänu laialdasele meediakajastusele on petitsioon praeguseks hetkeks kogunud üle 1000 pooldaja.

3 KOMMENTAARID

Comments are closed.