Eestlaste lemmikmängudeks aastal 2017 olid …

0
687

Millised olid siis need eestlaste lemmikmängud aastal 2017? Selle välja selgitamisel tulid meile sel aastal appi 540 inimest, kes küsitluses oma lemmikute poolt hääletamas käisid.

EESTLASTE LEMMIKMÄNGUD AASTAL 2017
Parim action mäng: PlayerUnknown’s Battlegrounds
Parim seiklusmäng: Assassin’s Creed: Origins
Parim RPG: South Park: The Fractured But Whole
Parim kaklusmäng: Tekken 7
Parim õudusmäng: Resident Evil 7: Biohazard
Parim strateegiamäng: The Elder Scrolls: Legends
Parim rallimäng: Dirt 4
Parim spordimäng: FIFA 18
Parim indie mäng: Cuphead
Parim VR mäng: Resident Evil 7: Biohazard
Parim peremäng: Mario Kart 8 Deluxe
Aasta 2017 lemmikmäng: Assassin’s Creed: Origins

 

Lisainfot küsitluse kohta

Kui päris mitmes kategoorias oli eestlaste lemmik juba poole küsitluse ajal üsna selgelt juhtima läinud, siis mõne teise kategooria puhul käis tasavägine võitlus kuni lõpuni välja.

Näiteks action-mängu kategoorias jäi Call of Duty: WWII’l puudu ainult 33 häält, et parima action-mängu tiitel omale saada.

Seiklusmängude kategoorias läks Assassin’s Creed: Origins üsna kiirelt juhtima ja edastas teisele kohale jäänud Horizon Zero Dawn’i lausa 29 protsendiga ja kolmandaks jäänud Zeldat 36 protsendiga.

Rollimängude kategoorias võitlesid omavahel South Park: The Fractured But Whole ja Horizon Zero Dawn.

Parima kaklusmängu puhul aga oli üsna kiirelt selge, et selles kategoorias Tekken 7’le vastast ei ole.

Ka õudusmängude kategoorias oli üsna kiirelt selge, et Resident Evil 7: Biohazard on sel aastal õudusmängude sõprade vaieldamatu lemmik.

Strateegiamängude kategooria oli üks neist vähestest kategooriatest kus käis kuni lõpuni tihe võitlus The Elder Scrolls: Legends, Total War: Warhammer II ja XCom 2: War of The Chosen vahel.

Teine kategooria kus ei olnud lõpuni selge, milline mäng lõpuks selle eestlaste lemmiku tiitli omale saab, oli rallimängude kategooria. Forza Motorsport 7 ja Need for Speed Payback jäid parima mängu tiitli võitnud Dirt 4’st maha ainult ühe häälega.

Parima spordimängu tiitli sai ülekaalukalt omale FIFA 18, mis sai omale üle poolte küsitluses osalenute häältest.

Indie mängude kategoorias kogus Cuphead omale 40% häältest. Kuid ära mainimist tasub kindlasti ka Night in the Woods, mille poolt hääletas 16% kasutajaid ja Old Man’s Journey, mis sai omale 12% häältest.

VR mängude kategoorias oli kasutajate lemmikuks Resident Evil 7: Biohazard aga ära mainimist tasuvad veel Fallout 4 VR, Doom VFR ja Superhot VR.

Parima peremängu tiitli pärast kaklesid omavahel Mario Kart 8 Deluxe, LEGO Marvel Super Heroes 2 ja Super Mario Odyssey.

Küsitluses osalenutest 40% kuulusid vanusegruppi 25-34. Vanusegruppi 18-24 kuulus 28%, nooremaid kui 18 oli vastajate hulgas 20% ning 12% küsitluses osalenutest olid üle 35 eluaasta vanad.

Mänguplatvormide esikolmiku hulgas olid esindatud arvuti, mobiiltelefon ja PlayStation 4.

Küsitlusest selgus veel, et eelmise põlvkonna konsoolid on endiselt tugevalt esindatud. 20% vastajatest omasid kodus PlayStation 3, 19% Xbox 360 ning Nintendo Wii ja Wii U omanikke oli 12%.

Uue põlvkonna konsoolidest oli tugevalt esindatud PlayStation 4, mis oli kodus olemas 35% küsitluses osalenutest. Xbox One omanikke oli 18%, Nintendo Switch oli olemas 7% vastanutest ja PlayStation Vita oli kasutusel kuuel protsendil. PlayStation 4 Pro omanikke oli 14% ja Xbox One X omanikke 4%.

VR seadmete hulgast oli populaarseim PlayStation VR (8%), millele järgnes HTC Vive (4%) ja Oculus Rift (2%).

Eestlaste lemmikmängud aastal 2017 küsitluse korraldamisel olid abiks Videogamers, Puhata ja MängidaPlayStation Eesti, Gamestar, X Game Room, Apollo Kino, Red Bull, Konsoolid, Mänguarvutid, Eesti E-spordi Liit, Forte, Hobbygamer, APT Game Generator ja Ääsmäe Noortekeskus EXIT. Täname kõiki kes küsitluse korraldamisel nõu ja jõuga või kingikoti sisuga abiks olid.

Lisaks täname kõiki kes küsitlusest osa võtsid. Tänutäheks loosime 5. jaanuaril 2018 välja mitmeid auhindu nende vahel kes küsitluses märkisid, et nad soovivad loosis osaleda. Loosi läheb lisaks videomängudele (PlayerUnknown’s Battlegrounds, Assassin’s Creed Origins, South Park: The Fractured but Whole, jt.) veel T-särgid, pastapliiatsid, X Game Room’i piletid, Apollo Kino kinkepiletid, arvutihiired, jne.

Head vana aasta lõppu
ja
ilusat uut aastat!