Enim oodatud videomängud aastal 2017

0
1078

30.  Yooka-Laylee

Platvorm: PS4, Xbox One, PC, Switch   Ilmub: 11. aprill 2017

Kickstarteri kaudu rahastatud platformer on Banjo-Kazooie vaimne järeltulija ja järg Banjo-Tooie mängule. Algselt pidi mäng lisaks PS4, Xbox One ja PC platvormidele ilmuma ka Wii U’le, kuid see tühistati ning nüüd ilmub mäng Wii U asemel hoopis Nintendo uuele konsoolile Switch.

29. Syberia 3

Platvorm: PS4, Xbox One, PC, Switch, iOS, Android   Ilmub: 25. aprill 2017

Syberia seeria fännid on mängu uut järge oodanud juba aastaid. Algselt pidi mäng ilmuma juba 2010 aasta suvel arvutile ja PS3 konsoolile. Kuid seoses probleemidega Sonyga ja rahalise poolega mängu arendamiseni tookord ei jõutudki. Õnneks on need mured tänaseks kaugel selja taga ja Syberia fänne rõõmustatakse juba aprillis uue steampunki sisaldavate elementidega seisklusmängu. Syberia kolmandas osas leiab advokaadist ameeriklanna Kate Walker end seekord keset merd triivimas. Õnneks pääsetetakse ta Youkolite poolt, kes paluvad Kate abi ühe veidra traditsiooni täitmise juures.

28. Marvel Vs. Capcom: Infinite

Platvorm: PS4, Xbox One, PC   Ilmub: 2017 aasta lõpus

Marvel Vs. Capcom: Infinite saavad taaskord kokku Marveli ja Capcomi kangelased. Uus mäng tuleb koos mänguloo, uue power-up mehaanikaga ja pakub paremat taktikalist võitlust. Mäng peaks valmis saama millalgi 2017 aasta lõpus.

27. Sniper Elite 4

Platvorm: PS4, Xbox One, PC   Ilmus: 14. veebruar 2017

Juhul kui oled mänginud Sniper Elite 3 ja see sulle meeldis, siis Sniper Elite 4 on mäng millest ei saa mööda vaadata. Mängu tegevus toimub Teise maailmasõja ajal kaunil Itaalia poolsaarel, alates päikselistest Vahemere ranniku linnadest kuni põlismetsade, mägiorgude ja kolossaalsete natside megastruktuurideni välja. Mängida saab nii üksi kui koos sõbraga ja pakub erinevate mitmikmängu variantide näol tegevust ka peale kampaania osa lõpetamist. Kui sulle meeldivad taktikalised tulistamismängud siis Sniper Elite 4 oma röntgen kill kaameratega on see mäng mis lihtsalt peab olemas olema. Sniper Elite 4 ülevaaatega saab tutvuda siin.

26. Injustice 2

Platvorm: PS4, Xbox One   Ilmub: 16. mai 2017

Kui sulle meeldivad superkangelased ja Mortal Kombat seeria, siis kaklusmäng Injustice 2 on just midagi sulle. NetherRealm Studios toob mängijateni DC universumi superkangelased ja -lurjused kellega teineteise vastu kakelda.

25. Sniper Ghost Warrior 3

Platvorm: PS4, Xbox One, PC  Ilmub: 4. aprill 2017

Sniper Ghost Warrior 3 on teine snaiprimäng mis sel aastal ilmub ja on ilmselt paljude selle zhanri fännide poolt vägagi oodatud. Mängu tegevus leiab aset tänapäevases konfliktses Ida-Euroopasja pakub realistlikku kaasahaaravat keskkonda. Mängu arendaja City Interactive lubab mittelineaarset liivakasti stiilis suurte kaartidega mängu kus mängijal on vabadus valida erinevate missioonide vahel ja soovi korral neid erinevatel viisidel korrata.

24. Cuphead

Platvorm: Xbox One, PC   Ilmub: 2017

Cuphead on klassikaline jookse ja tulista platvormikas, mis pakub 1930’ndate multikatele omast heli ja visuaalset poolt. Lahe mäng kõigile platvormikate fännidele kellele 30’ndate stiilis asjad meelidvad. Mäng pakub võimalust mängida nii üksi kui co-op versiooni.

23. Super Mario Odyssey

Platvorm: Switch   Ilmub: 2017 aasta lõpus

Kes meist ei teaks Super Mariot? Ilmselt pole olemas ühtegi mängijat kes poleks kasvõi kord elus mõnda Super Mario mängu mänginud. Super Mario Odyssey on uus 3D platformer mis ilmub selle aasta lõpus Nintendo uuele konsoolile Switch.

22. Halo Wars 2

Platvorm: Xbox One, PC   Ilmub: 7. märts 2017

Xbox One ja Windows 10 eksklusiivmäng mida Halo Wars fännid on kannatamatult oodanud. Kuid kas uus mäng ikka suudab fännide ootustele vastata? Halo Wars 2 on strateegiamäng mille tegevus toimub Halo maailmas.

21. Nier: Automata

Platvorm: PS4, PC   Ilmub: 10. märts 2017

Nier: Automata on järg kultusklassikale NieR, mida JRPG fännid on kannatamatult oodanud. Tegevus mängus leiab aset aastaid hiljem ja täiesti uute tegelastega, mistõttu sobib see ka uustulnukatele kes pole NieR’i mänginud. Juhul kui sa pole kindel kas see mäng sobib sulle või mitte, siis PlayStation Stores on olemas mängu demo mida proovida saab.

20.  Agents of Mayhem

Platvorm: PS4, Xbox One, PC   Ilmub: 2017

Saints Row seeria arendaja Violition Studios tegeleb uue avatud maailma mänguga, Agents of Mayhem. Mängu kolm “kangelast” kasutavad unikaalseid oskusi “pahade poiste” kõrvaldamiseks. Agents of Mayhem lubab palju põnevat actionit ja on Saints Row seeria fännide poolt väga oodatud mäng.

19. For Honor

Platvorm: PS4, Xbox One, PC   Ilmus: 7. märts 2017

For Honor on mäng mis sai hoolimata probleemidest kriitikute poolt palju kiita. Meile Meeldib Mängida soovitab For Honorit eelkõige kaklusmängude austajatele, sest mängu hästi mängimiseks on vaja tunda kõiki tegelasi. Kelle vastu pareerida, kelle vastu peale lennata, keda eemalt toksida, kelle löökide eest ära põigelda… noh, täpselt nagu päris kaklusmängudes. Ülevaadet mängust loe siit.

18. Crackdown 3

Platvorm: Xbox One, PC   Ilmub: 7. märts 2017

Crackdown 3 on Xboxi eksklusiivmäng mis tekitas 2015 aasta Gamescomil mängijate seas palju elevust. Mäng oli mõnda aega Twitteris ja Facebookis üpris kuum kõneaine, kuid teema kadus üsna varsti ära. Seda suuresti ilmselt seepärast, et peale Gamescomi pole väga palju põhjust sellest mängust enam rääkida olnud. See aga ei tähenda, et Crackdown fännid mängu pikisilmi ei oota, tegemist on vaieldamatult ühe põnevaima mänguga silmapiiril. Üheks põhjuseks on mängu tehniline pool, mis tõstab teda teiste mängude hulgast esile.

17. Star Wars Battlefront 2

Platvorm: PS4, Xbox One, PC   Ilmub: 2017 lõpus

Mäng mille kohta ei ole täna just väga palju teada. EA ja DICE on lubanud, et mäng ilmub kas novembris või detsembris, samal ajaperioodil kui kinodesse peaks jõudma Star Warsi uus film. 2015 aasta lõpus ilmunud Star Wars Battlefront sai Metacriticus kriitikutelt hea keskmise hinde (75/100) ning EA kinnitas korduvalt kui hea mänguga DICE hakkama sai ja et just sellist mängu fännid tahavadki. Sellest hoolimata arvasid aga fännid hoopis vastupidi ja andsid mängule väga madalad hinded. EA ja DICE on lubanud tehtud vigadest õppust võtta ja uus mäng tulevat juba koos mängulooga.

16. South Park: The Fractured But Whole

Platvorm: PS4, Xbox One, PC   Ilmub: Sügis 2017

Kui sulle meeldis South Parki eelmine osa, siis oled ilmselt üks neist kes ootavad pikisilmi South Park: The Fractured But Whole ilmumist. Kahjuks on selle mängu müügile tulekut aga korduvalt edasi lükatud. Uueks ilmumisajaks on hetkel lubatud 2017 aasta lõpp.

15. Uncharted: The Lost Legacy

Platvorm: PS4   Ilmub: 2017

Nathan Drake võib ju olla pensionile läinud, kuid see ei tähenda, et aarete jahtimise seiklused peaksid sellega lõpu leidma. Uncharted: The Lost Legacy on eraldiseisev osa (selle mängimiseks ei ole Uncharted 4 vajalik) mis toob meieni palgasõduri Nadine Ross ja fännide lemmiku Chloe Frazier seiklused.

14. Splatoon 2

Platvorm: Switch   Ilmub: suvel 2017

Kui otsid peresõbralikku tulistamismängu, siis suvel Nintendo Switchile ilmuv Splatoon 2 on just see mäng mida peaksid proovima. Uued relvad, uued areenid ning lokaalne ja online multiplayer peaksid kohale meelitama nii vanad Splatooni fännid kui ka uued mängijad kes varem pole Splatooni proovinud.

13. Divinity: Original Sin 2

Platvorm: PS4, Xbox One, PC   Ilmub: 2017

Divinity: Original Sin teenis kriitikutelt palju kiidusõnu tänu modernsele isomeetrilisele rollimängule, mis pakkus unikaalset lähenemist oma tegelase arendamisel ja tugevat käigupõhist lahingusüsteemi. Divinity: Original Sin 2 pakub kõike seda mis eeelmsies mängus hea oli ning lubab mitmeid uusi uuendusi, sealhulgas co-op võimalust kuni neljale mängijale.

12. Sea of Thieves

Platvorm: Xbox One, PC   Ilmub: 2017

Mitte Crackdown 3 või Halo Wars 2 ei ole kõige enim oodatud Xbox One eksklusiivmänguks, vaid selleks on hoopis Rare poolt loodav avatud maailmaga piraadimäng – Sea of Thieves, mis on tänaseks saanud päris palju positiivset vastukaja. Mäng pakub võimalust koos sõpradega või teiste onlines olevate piraatidega moodustada meeskonna, et siis üheskoos kõikvõimalikke missioone teha või teisi onlines olevaid mängijaid rünnata. Xbox Insider kasutajatel on võimalik mängu juba proovida.

11. Guardians of the Galaxy: The Telltale Series

Platvorm: PS4, Xbox One, PC, iOS, Android   Ilmub: 2017

Kuigi TellTale Games ei ole veel mängule täpset ilmumiskuupäeva andnud võib arvata, et esimene episood mängust võiks ilmuda umbes samal ajal kui Guardians of the Galaxy 2 film kinoekraanidele jõuab. TellTale Games on Tales from the Borderlands, Minecraft: Story Mode ja The Wolf Among Us mängudega tõestanud, et nad suudavad luua väga laheda looga mänge.

10.  Prey

Platvorm: PS4, Xbox One, PC   Ilmub: 5. mai 2017

Esimest korda räägiti Prey’st juba viis aastat tagasi ning alates sellest ajast on fännid pikisilmi mängu oodanud. Õnneks ei tule neil enam kaua oodata, sest Arkane Studios poolt loodav sci-fi FPS ilmub juba selle aasta mais.

9. Middle Earth: Shadow of War

Platvorm: PS4, Xbox One, PC   Ilmub: 25. august 2017

Peale mitmeid kuulujutte Shadow of Mordor järjest, kinnitati mõned päevad tagasi ametlikult, et augustis tuleb välja uus mäng – Middle Earth: Shadow of War. Esimene mäng võeti mängurite poolt positiivselt vastu ning loodetavasti tuleb ka uus mäng vähemalt sama hea kui mitte parem.

8. Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands

Platvorm: PS4, Xbox One, PC   Ilmub: 7. märts 2017

Tom Clancy’s Ghost Recon seeria on lõpuks ometi jõudnud oma arengus järgmise etapini ja Wildlands pakub seekord avatud maailma mängu. Mängijal tuleb koos AI või kuni kolme sõbraga koos hakata Boliivias elimineerima Santa Blanca narkokartelli. Lisaks lubatakse GTA’likku võimalust AI juhitud sõidukeid kaaperdada. Wildlands meenutab Far Cry ja The Division mängude hübriidi. Nii et kui sulle need mängud meeldisid, siis peaksid proovima ka seda.

7. Star Citizen

Platvorm: PC  Ilmub: 2017

Star Citizen on mäng mis kogus Kickstarteri ja teiste ühisrahastuse projektide kaudu peaaegu 100 miljonit dollarit. Summa mis näitab ilmselgelt kui väga mängijad seda mängu ootavad. Star Citizen on mäng kus lubatakse pakkuda nii üksikmängu, koosmängu, FPS, kolmanda isiku vaadet, avatud maailma, kosmose avastamist ja lähivõitlust. Mängu korduvalt edasi lükatud, kuid viimase ametliku info järgi peaks mäng lõpuks sel aastal siiski välja tulema.

6.  Horizon Zero Dawn

Platvorm: PS4  Ilmus: 1. märts 2017

Horizon Zero Dawn on Guerilla Games poolt loodud PlayStation 4 eksklusiivmäng, mida paljud meist on kannatamatult oodanud. Mängu tegevus toimub umbes tuhat aastat edasi tulevikus, kus robotelukad on üle võtnud terve planeedi, kellele mängu naiskangelane Aloy jahti peab. Ülevaadet mängust loe siit.

5. Destiny 2

Platvorm: PS4, Xbox One   Ilmub: Sügisel, 2017

Activision kinnitas veebruaris 2017, et Destiny 2 jõuab fännideni juba sel aastal. Lubatakse meeldejäävaid tegelasi ja suurepärast filmilikku lugu neile kes otsivad rohkem casual (vabamat) tulistamismängu. Mängu kohta on rohkem infot oodata suvel toimuval E3 üritusel.

4. Detroit: Become Human

Platvorm: PS4   Ilmub: 2017

Detroit: Become Human on järgmine PlayStation 4 eksklusiivmäng, mille tegevus leiab aset tulevikus. Mängu arendajateks on Heavy Rain ja Beyond: Two Souls mängude arendaja Quantic Dream. Peale mängu esitlust eelmise aasta oktoobris on sellest mängust saanud PlayStation 4 omanike üks enim oodatuimaid mänge sel aastal. Juhul kui sul veel ei ole kodus PlayStation 4 konsooli, siis Detroit: Become Human on kindlasti see mäng mille pärast tasub omale PS4 soetada.

3. The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild

Platvorm: Switch, Wii U  Ilmus: 3. märts 2017

Milline Nintendo fänn ei teaks või ootaks Zeldat? Olen üsna kindel, et kõik kes on omale tellinud uue Nintendo Switch konsooli on juba tellinud või ostavad omale kindlasti ka uue Zelda mängu. The Legend of Zelda: Breath of the Wild tuli müügile 3 märtsil Nintendo Switch ja Wii U konsoolidele. Pakutakse uut ja paremat mängu koos uue maailma, uue varustuse ja parema mehaanikaga. The Legend of Zelda: Breath of the Wild on sel aastal teeninud kriitikutelt kõige kõrgemad hinded ning on Metacriticus kõigi aegade parimate videomängude tabelis teisel kohal. Kui sul veel ei ole kodus Switchi, siis The Legend of Zelda: Breath of the Wild on just see mäng mille pärast tasub omale Nintendo uus konsool osta.

2. Red Dead Redemption 2

Platvorm: PS4, Xbox One   Ilmub: Sügisel, 2017

Red Dead Redemption 2 kohta on endiselt teada üsna vähe, kuid sellest hoolimata on tegemist ühe enim oodatud mänguga sel aastal. Rockstar Games on kinnitanud, et mäng tuleb 2017 aasta sügisel PS4 ja Xbox One konsoolidele. Loodetavasti saab mängu kohta rohkem infot juunis toimuval E3 üritusel.

1. Mass Effect: Andromeda

Platvorm: PS4, Xbox One, PC   Ilmub: 23. märts 2017

Mass Effect: Andromeda on selle aasta oodatuimate mängude nimekirjas ilmselt suuremal osal mänguritel. Ja seda põhjusega, sest BioWare Mass Effect ja Dragon Age seeriad on alati saanud sooja vastuvõtu osaks. Mass Effect: Andromeda viib mängijad seekord Adromeda galaktikasse, tuues meieni uued kosmoselaevad, uued tulnukad ja loomulikult uusi planeete mida avastada.