Ghost Recon: Wildlandsi ümber on tekkimas diplomaatiline skandaal

0
242

Boliivia valitsus esitas ametliku kaebuse Prantsuse saatkonnale teemal, et nad ei nõustu sellega kuidas Ghost Recon: Wildlands mängus on kujutatud Boliiviat.

Reuters teatas, et Boliivia valitsus on häiritud sellest, et nende riiki on kujutatud narkokaubitsejate sõlmpunktina. Boliivia siseminister Carlos Romero kinnitas, et valitsus on palunud Prantsuse ametivõimudel sekkuda.

Romero lisas, “Meil on täielik õigus alustada kohtumenetlusega, kuid esmajärjekorras eelistame me minna diplomaatiliste läbirääkimiste teed.”

Mängu ametlikus tutvustuses on kirjas: “Saadetud vaenlase tagalasse, eliitüksusel tuleb halvata Santa Blanca kartelli toimimine, purustades liidud narkoparonite ja korrumpeerunud valitsuse vahel, et päästa Boliivia elanikkond Santa Blanca halastamatu juhi El Sueño julmast haardest.”

Ubisoft vastas Reutersi päringule, et nimetatud mängu puhul tegemist väljamõeldud teosega ja Boliivia on valitud selle suurepäraste maastike ja rikka kultuuri pärast. Kuigi mängus toimuv erineb reaalsusest täna, siis Ubisoft loodab et mängu maailm on tulnud tõepärane kujutamaks selle riigi imekaunist topograafiat.

Ghost Recon Wildlands tuleb müügile järgmisel nädalal, 7ndal märtsil. Seda muidugi juhul kui ametivõimud vahepeal ei sekku ja ei peata mängu müügile tulekut seniks kuni tekkinud diplomaatilisele olukorrale lahendus leitakse.