Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds

0
275

Guerrilla Gamesi poolt arendatud ning Sony Interactive Entertainmenti poolt kevadel välja antud avatud maailmaga Horizon Zero Dawni võib siiani pidada üheks parimaks PlayStation 4 konsoolile ilmunud eksklusiivmänguks. Imekaunis graafika, põnev sisu ning salapärane punapäine tütarlaps on võitnud juba sadade tuhandete mängijate südameid. Nüüd on põhjust minna taaskord robotloomi jahtima, sest saabunud on Horizon Zero Dawni esimene lisaosa alapealkirjaga: The Frozen Wilds.

Horizon Zero Dawn: The Frozen Wildsi alustasin ma päris suure põnevusega. Oli juba ette teada, et suurel kaardil avaneb uus maa-ala ning ma saan minna avastama täiest uut regiooni. Seekordne seiklus viis mind põhja, kus olid ees ootamas lumi, tuisk ja külm ning Banuki küla. Banukid osutusid sõbralikuks, kuid omamoodi uhkeks kütirahvaks, kelle eesmärgiks oli hävitada maad üle võttev viiruslik Daemon. Kes või mis see Daemon on, ei teadnud keegi ning muidugi oli neil su abi vaja, et kõik jälle korda saaks. Ja lund sadas edasi.

Lisaks huvitavale põhiloole sisaldab The Frozen Wilds endas ka paari toredat kõrvalmissiooni ning taaskord aja peale tehtavat hunting groundsi. Kellele meeldis põhimängus otsida banuki kujukesi ja metall-lilli, siis seekord saab kokku avastada terve kollektsiooni erinevaid loomakujusid ning kaevata üles värvipigmente, et küla kunstnik saaks teha rohkem imelikke seinamaalinguid.

Juurde tuli ka uusi skille nagu näiteks oma ratsu parandamine ning suurem võimalus leida tavaloomade seest vajalikke materjale. Kindlasti ei tohi märkimata jätta ka ühte uut ülihead relva nimega Stormslinger, millest saab kindlasti iga mängija parim sõber. Parim sõber seetõttu, et juurde on tulnud ka uusi masinkoletisi, kes pole sugugi nii toredad, kui võiksid olla ja nende hävitamine saab olema päris keeruline. Eriti siis kui sind ründab korraga näiteks neli Fireclawd.

Nüüd aga kirjutan paarist asjast, mis mind häirisid ja mille tõttu ei saanud ma mängule ka viite punkti anda, kuigi oleksin tahtnud.

Esiteks. Mulle ei meeldi öökulle tappa. The Frozen Wildsi olid lisatud tavaloomadena ka öökullid ning no muidugi nõudis mõni relvauuendus, et mul on vaja öökulli konte või nahka. Endiselt ei ole ma nõus väikseid öökulle puu otsast alla laskma ning pidin ootama kuni äkki veab ja mõni autasu kast mulle vajaliku materjali annab.

Teiseks. Tehes põhimissiooni selgus poole pealt, et kaks mu kaasas olevat tegelast on äkitselt kadunud ning ma ei saanud edasi mängida ilma nendeta. Kahjuks nõudis see päris pikaldast tagasilaadimist, mis võttis tuju natuke ära.

Kolmandaks. Tegelikult see kolmas pole niiväga määrav asi, aga tahtsin selle välja tuua alljärgneva pildiga, mis kujutab minu teekonda põhimissioonil ning kõiki bossivõitluseid. Kes proovib mängu, saab aru.

Kokkuvõtvalt võin siiski öelda, et tegu on endiselt suurepärase mänguga. Väga ilusa mänguga, mille põnev sisu ning huvitav ülesehitus panevad mõtlema, et ehk oleks aeg proovida ultra hardiga mängida new game + ning kõike uuesti alustada. Kuigi tegemist ei ole väga pika lisaosaga, jagub mängurõõmu siiski päris pikaks ajaks. Jään põnevusega ootama Aloy uusi seikluseid.

Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds
Platvorm(id): PS4
Ilmus: 5. november 2017
Arendaja: Guerilla Games
Väljaandja: Sony Interactive Entertainment
Ülevaade tehtud: PS4

Mängu saab osta siit:
osta_playstation
HEA
Huvitav põhilugu
Kaunis graafika
Lumi
HALB
Kõrvaltegelaste kadumine
4.5