Injustice 2: Madistamine DC universumis

1
450

Kõikide võitlusmängude sõprade jaoks on Warner Brothers andnud välja järjekordse üllitise oma eelneva mängu Injustice: Gods Among Us järjeks. Mäng, mille direktoriks Edward John “Ed” Boon, kelle käe alt on väljunud ka sellised teosed nagu Mortal Kombat 1, 2, 3, 4, X jpt., Injustice: Gods Among Us jne. Boon on lisaks andnud ka oma hääle Scorpioni karakterile filmides nagu Mortal Kombat Annihilation (1997) ja Mortal Kombat (1995). Ta on võitlusmängude žanri vanameistrite hulka kuuluv mänguvõlur, kelle sulest väljunud Injustice 2 toob koomiksisõprade näole naeratuse.

Mängu juhiks ON ei keegi muu kui Ed Boon…

Kuna vanameistri sulest on eelnevalt väljunud terve rodu võitlusmänge, siis võib arvata, et ka mängu touch-feel osakaal jääb sinna Mortal Kombat’i kanti ja nii see ka on. Üleüldises pildis tundus Injustice 2 mängitavuse poolest kui MK, kuid on hulgaliselt parema graafikaga ja huvitavamate niinimetatud Super Move’idega, millest just viimase peale on väga palju rõhku pandud.

Alguses veidi häirivana tunduva mortalkombatilike liikumismanöövrite ja nupukombinatsioonidega harjub kiirelt. Uuenduslikud mõttelaadid karakterite ülestöötamisel ja kohandamisel on vägagi teretulnud nähe.

Iga koomiksifänni unelm …

Mängu lugu on tavapäraselt DC koomiksite tasemel. Kui esimeses Injustice’i osas tegi Jokker Supermani elu põrguks, sundides teda tahtmatult tapma lapseootel armastatut Lois Lane’i, tänu millele Supermanil katus ära sõitis, siis nüüd on Superman trellide taga ja Batman üritab maailmas päästa, mis päästa annab. Ometigi ei anna kurjus headele asu, sest Maa poole hõljub kurjam nimega Brainiac ning Batman peab leidma endale liitlasi, et uuele ohule vastu astuda.

Injustice 2 toob endas kaasa ka uue “gear system’i”, mis on omamoodi uuenduslik lähenemine just selles mänguseerias. Iga loot (Mother box), mille mängija endale võitlustega teenib, saab ta oma karakteritele koheselt rakendada. Varustuse karakterile rakendamine teeb karakteritest tugevamad ja parema väljanägemisega mängutegelased.

Mother box’e on võimalik teenida iga võitluse järel. Eelnimetatud kastidel on erinevad tasemed nagu pronks, hõbe, kuld, plaatina ja teemant. Viimaseid kahte pole võimalik mängusisese raha eest osta, need tuleb välja teenida. Erinevate tasemete vahe on otseloomulikult varustuse väärtuse ja jõu vahe.

Lisaks Batman’ile ka teised staarid …

Mängus on sel korral hulgaliselt tuntuid ja ka veidi vähem tuntumaid karaktereid neile, kes DC universumiga väga kursis ei ole.

Täpsem nimekiri võimalikest karakteritest, keda mängida saab on järgmine (tumedamalt välja toodud uued karakterid mängus): Aquaman, Atrocitus, Bane, Batman, Black Adam, Black Canary, Blue Beetle, Brainiac, Captain Cold, Catwoman, Cheetah, Cyborg, Darkseid, Deadshot, Doctor Fate, Firestorm, Flash, Gorilla Grodd, Green Arrow, Green Lantern, Harley Quinn, Joker, Poison Ivy, Red Hood, Robin/Nightwing, Scarecrow, Starfire, Sub-Zero

Injustice 2: Harley Quinn

Injustice 2 tõi endaga kaasa ka eSpordi sugemed tekitamaks tavapärasest suuremaid võistlusmomente konsoolimängudel. Siinkohal tuleb nentida, et kõigi Xbox One’i fännide jaoks on tegu pigem kurvastava tõsiasjaga, et eSport on selleks korraks tulnud vaid PS4 platvormi peale.

Superkangelased nüüd ka eSpordis …

Kogu eSpordi seeria peale on eraldatud 600 000 dollarit, mille nimel astuvad võitlustulle mängijad erinevatest regioonidest.Lisaks võib interneti avarustest leida ka tutvustava video ehk niinimetatud “path to pro” treileri, mis toodetud Injustice 2 eSpordi manu.

Mäng jättis endast vägagi hea mulje ning nentimata ei saa jätta fakti, et lemmikkangelaseks ei kujunenud ei Batman, Robin, Green Lantern ega keegi teine tuntum sell, vaid hoopis Black Canary.

Kokkuvõtteks võiks julgelt väita, et tegu pole pelgalt DC universumi fännidele mõeldud triple A tiitliga. Injustice 2 toob mänguelamused koju kätte ka neile, kes on leidnud Mortal Kombatis oma flow ja naudingu võitlusmängudest. Iga asjaarmastaja peaks sellest mängust leidma endale just selle “millegi”!

Platvorm(id): iOS, PS4, Xbox One
Ilmus: 19. Mai 2017
Arendaja: NetherRealm Studios
Väljaandja: Warner Bros. Interactive Entertainment
Ülevaade tehtud: Xbox One
PEGI16

Mängu saab osta siit:
osta_xboxosta_playstationosta_progames

KOKKUVÕTE
Injustice 2
injustice-2HEA:<br> + Graafika <br> + Täienenud kangelaste kogu <br> + Suurepärane Multiverse'i lahendamine <br> <br> HALB: <br> - Liigne sarnanemine Mortal Kombatile

1 KOMMENTAAR

Comments are closed.