Knowledge is Power on suurepärane mäng mida koos pere või sõpradega mängida

0
239

Knowledge is Power on Playlinki mängude hulka kuuluv uus seltskonnamäng, mida saab mängida oma iOS või Android seadmeid kasutades. Pane mäng käima, tõmba oma telefonile Knowledge is Power app alla ja võidki kuni viie sõbraga koos lahedat Trivia mängu alustada.

Valida saab omale mitme erineva tegelase vahel, alates Hotdogi vanamehest kuni astronaudini välja. Tee oma telefoniga väike selfie, mis paigutatakse valitud tegelase näo asemele ning uuri järgi kel on seltskonnas paremad teadmised ja nobedamad näpud. Et mäng liiga lihtne ei tunduks on lisatud ka mõned Power Play asjad, millega teiste mängijate elu keerulisemaks teha.

Teemade valimisel saavad mängijad valida nelja ukse vahel ning küsimus esitatakse teemast mida kõige rohkem valiti. Juhul kui valitud teemade vahel tekib viik, siis valib mäng viiki jäänud teemade vahel ise. Üllatuseks on teemade valik mängus lai ja korduvate küsimuste otsa (probleem mis sedatüüpi Trivia mängudes üsna sagedane on) ei ole ma veel senini sattunud. Järgnevate teemade valik sõltub viimati valitud ja vastatud teemast. Näiteks kui valisid teemaks mängud, siis järgnevalt pakutud teemadeks on miskit sellist nagu videomängud, enim müüdud mängud, mängude ajalugu, jne.

Lisaks tavalistele küsimustele on mängus ka kaks vahepala: ühendamine ja sorteerimine. Esimese puhul tuleb ette antud valikute seast leida õige paariline. Näiteks tuleb panna kokku tegelaskujude nimed ja mis ametit siis vastav tegelane pidas. Sorteerimise puhul tuleb siis oma telefonil ette antud nimesid sorteerida kas vasakule või paremale. Näiteks superkangelased ja kurjamid, ühed vasakule, teised paremale. See kõik muidugi käib aja peale ning enim õigesti vastanu saab kõige rohkem punkte.

Kõige lõpuks jõuavad mängijad püramiidi juurde, kus vastavalt eelneva mängu jooksul kogutud punktide arvule antakse sulle püramiidi treppidel stardikoht. Lõppmäng on sarnane eelnevale mängule, nüüd tuleb ainult püramiidi treppidel tipu poole liikuma hakata. See kes kõige kiiremini õigesti vastab liigub ka kiiremini ülespoole. See kes esimesena lõpuks püramiidi tippu jõuab, ongi võitja.

Antud mäng tekitab minus mitmeid vastakaid tundeid. Ühest küljest on tegemist igati vahva mänguga, mida on põnev koos pere või sõpradega mängida. Teisest küljest jääb seda mängu minu jaoks natuke väheks. Oleks oodanud siiski pikemat mängu sest hetkel jõuab selle lõppmängu juurde natuke liiga kiiresti ning enne kui sa arugi saad ongi juba mäng läbi. Ka küsimused mida mängus küsitakse tunduvad kohati natuke liiga lihtsad või isegi kui satub küsimus mille kohta kindlalt ei tea, siis ette antud vastused reedavad tihti selle õige vastuse ära. Samas laste jaoks aga on need küsimused jälle täpselt sellise paraja raskusastmega ning lõpuks mängib oma rolli ka see kuidas Power Play asju ära kasutatakse. Teadmistest endist võib vähe kasu olla kui sul tuleb oma ekraanil tegeleda vastuste limast puhastamisele, et neid üldse näha või jääd puruks toksida et vastust kirja saada.

Kahjuks puudub mängul ka online mängumood, et mängida onlines sõpradega või suvaliste mängijatega. Sellest on päris palju kahju, sest selline võimalus oleks andnud sellele mängule omakorda päris palju juurde ning koos mingite edetabelitega oleks võinud sellest saada üks lahe Trivia mäng mida onlines teistega koos mängida.

Ära mainiksin siinkohal ka selle, et Knowledge is Power app on hetkel olemas ainult Android ja iOS seadmetele, Windows seadmete omanikele kahjuks appi või muul moel võimalust mänguga liitumiseks ei ole.

Kokkuvõttes on tegemist siiski igati laheda Trivia mänguga ja Knowledge is Power on seni avaldatud Playlinki mängude hulgast minu ja mu laste vaieldamatu lemmik. See mäng on igati ära teeninud oma koha meie pere laupäevasel mänguõhtul. Juhul kui otsid oma seltskonnamängude kogusse ühte lahedat Trivia mängu, mida pere või sõpradega koos mängida, siis Knowledge is Power on just see mäng mille sa ostma peaksid.

Info lapsevanematele:
PEGI süsteemi järgi on tegemist mänguga mis sobib igas vanuses mängijale. Knowledge is Power pakub lõbusat mängukogemust nii noortele kui ka vanematele. Igati sobilik mäng pere mänguõhtule, sünnipäevadele või teistele sarnastele koosistumistele.

PEGI 3
Knowledge is Power
Platvorm(id): PS4
Ilmus: 24. oktoober 2017
Arendaja: Sony Interactive Entertainment
Väljaandja: Sony Interactive Entertainment
Ülevaade tehtud: PS4

Mängu saab osta siit:
osta_playstation
HEA
Hea seltskonnamäng sünnipäevadele ja teistele lõbusatele koosviibimistele
Teemade valik on mitmekülgne
Power Play asjad lisavad mängule vürtsi juurde
HALB
Mängusessioon võiks olla pikem
Windows seadmetele pole appi
Puudub võimalus mängida onlines teistega
4.5