The Lost Bear – teater tuleb koju kätte

0
138

Kange isu Nukuteatrisse minna, kuid ei viitsi jalga üle ukseläve tõsta? Vastava tehnika olemasolul ei peagi kodust lahkuma, et üks väike etendus ära vaadata ning selles ise ka kaasa teha. The Lost Bear on PlayStationi VR-prille kasutav platformer, kus mängija ise istub virtuaalses teatrisaalis tugitoolis ning juhib tema ees laval toimuvat. Saali kujundus ning efektid muutuvad vastavalt laval toimuvale ning loovad lummava ja nauditava kogemuse.

Mängu lugu räägib väikesest tüdrukust Walnutist, kelle kaaslaseks on ikka ja alati tema armastatud kaisukaru. Ühel päeval juhtub aga nii, et mingi kribu ämblikulaadne robot näppab Walnuti karu ning paneb sellega läbi metsade ja prügilate leekima. Walnut pole aga papist tüdruk. Ta surub ragulka oma tillukesse pihku ning asub seiklema, et oma mõmmik tagasi saada.

Eelnevalt juba mainisin, et tegu on platformeriga, ehk „jookse-hüppa“ stiilis mänguga. Nimetatud tegevused on mugavad ja nauditavalt täpsed, kuid paar kohta tundusid sellistena, et neid ei olegi võimalik kohe esimese korraga läbi teha, vaid peadki paar korda uuesti proovima, et hüpetele pihta saada. Lisaks Walnuti juhtimisele peab mängija teda aitama ka mõistatustega, mis kasutavad ära Dual Shock puldi liikumistundlikkust. Saab keerata kraane, juhtida kangidega kraanat ning otsida taskulambiga pimeduses teed. Lisaks on ka üks mõistatus, kus pead kuulmise järgi oma ragulka abil kellade heli taasesitama.

Graafika ja heli on suurepärased. Hoolega maalitud taustad ning tegelased, õõvastavad kollid ning rahulik akustilise kitarri heli. Pole mitte midagi ette heita. Samas tuleb eraldi ära mainida laval toimuva edasi kandumine saali. Kui laval astub Walnut ähvardavate kaldus mürgisuitsuste torude vahele, on needsamad torud ka kurjakuulutavalt virtuaalsaalis mängija kohal kaldu. Kuldselt särav jaanimardikas lendab sumisedes ringi ümber mängija ning vupsab siis läbi ventilatsiooni lavale. Sellised lisad annavad elamusele tohutult juurde ning näitavad, et ka kahemõõtmelisel plaanil toimuvat mängu saab edukalt virtuaalreaalsuses mängida.

Tundub, et on fantastiline mäng ja elamus, eks? Seda ta ongi. On tore näha, et virtuaalreaalsust kasutavad ära ka muud mängužanrid peale kokpiti-tulistamismängude. Kusjuures, teatriskäiguga võrdlesin ma The Lost Beari täiesti teadlikult. Nimelt on The Lost Bear umbes-täpselt 40 minutit pikk (olenevalt tegelase hukkumiste arvust) ning maksab Soome PSNi poes 9,95€. Seega täpselt hinna ja pikkuse poolest ühe lasteetenduse mõõtu. Teistkordsel läbimisel läheb veel rutem ning midagi uut enam seal näha pole. Seega potentsiaalsed ostjad peavad taaskord enda jaoks selgeks tegema, kas nad tahavad maksta 10 eurot suurepärase virtuaalse mängukogemuse eest. Mina tahaks. The Lost Bear on seda mängukorda väärt.

 

Platvorm(id): PS4 + PSVR
Ilmus: 07. september 2017
Arendaja: Odd Bug Studio
Väljaandja: Fabrik Games Ltd
Ülevaade tehtud: PS4 Pro + PSVR
PEGI12

Mängu saab osta siit:
osta_playstation

KOKKUVÕTE
The Lost Bear
lost-bear-teater-tuleb-koju-katteHEA<br> + väga äge mängukogemus <br> + ilus graafiline stiil <br> <br> HALB<br> - väga lühike <br> <br>