Malicious Fallen – mulle meeldib/ei meeldi madistada

0
253
MALICIOUS FALLEN™_20170301222444

Teile meeldivad bossivõitlused? Väga hea, olete õiges kohas. Teile meeldivad rasked bossivõitlused? Veel parem. Malicious Fallen on PS3 (Malicious) ja PS Vita (Malicious Rebirth) mängude uusversioon, mis lisab vanadele mängudele paar uut peatükki ja parandab kaadrisagedust. Maksab PSNis 30 eurot, nüüd minge ja ostke.

Te olete ikka veel siin ja tahate teada, mis mänguga ikkagi tegu on? Malicious Fallenit käivitades antakse mängijale teada, et kurjus teeb maailmas pätti ja sind loodi just selleks, et see igaveseks hävitada. Sulle antakse selga muunduv relv, must keep, mis oskab mängu alguses muunduda suurteks rusikateks või … noh, kuulideks. Seejärel saad oma soovi järgi valida, mis järjekorras sa tasemete kallale asud ning mingil hetkel avanevad sulle veel kasutamiseks ka oda ja mõõk. Nelja relva vahel pead jooksu pealt valiku tegema ning neid kasutades pahalased maatasa tegema. Mulle tekitas pisut meelehärmi see, et bossidele ei antud rohkem isikupära. Neid pillutakse mängijale lihtsalt ette, ilma mingi tutvustuse ega taustaloota. Oleks võinud mängu kirjutada kasvõi laadimisekraanidele kirjeldused, kes nad on ja miks ta niiväga kuri on. Kõik asjad on… nimetud.

Mängu tasemed koosnevadki ainult bossivõitlustest. Mängijale näidatakse taseme põhipaha, kuid ometi pole ta üksi. Ümber tema siblivad ringi veel kümned suuremad ja väiksemad kurjamid, keda maha nottides täitub sinu Aura. Aurat kasutades saad kas ennast ravida või oma jõudu suurendada. Igal bossil on oma rünnakud ja kindel stiil, mille sa pead ära õppima ja tema vastu kasutama. Niisama peale tormates kaugele ei jõua, kuna tegu on raske mänguga. Vastased virutavad päris tugevalt, eksimused karistatakse valusalt ära ning mängija tegelane kaotab kas käe või jala. Kui käed-jalad otsas on, on mäng läbi. Seega pead õppima õigel hetkel blokkima, löökide eest põikama, mööda seinu üles hõljuma ja üritama suurele pahale bossile ka paar lööki neerudesse anda. Teine võimalus on kasutada lihtsalt ringi jooksmist ja kaugelt tulistamist. See võtab küll kordades rohkem aega (5-10 minuti asemel 30 minutit), kuid on enamasti efektiivne. Ma ütlen enamasti, kuna on paar bossi, kellele kuulid tavaolukorras viga ei tee.

Graafika teeb oma töö ära, kuid kaameraga kaklesin ma küll usinalt. Sa saad selle küll bossi peale lukustada, kuid ikkagi kipub mingi arhitektuurimälestis su vaatevälja õigel hetkel blokeerima. Lisaks, nagu ma juba mainisin, on mäng parajalt raske. Ta on väga sobiv mänguritele, kellele on meeldinud Devil May Cry seeria või Bayonetta, sest just nende bossivõitlusi mäng mulle meenutabki. Mängitavuse poole pealt ongi tegu nagu Devil May Cry ja Zone of the Endersi ristsugutisega. Esimene siis bosside ja löögikombode koha pealt, teine ringihõljumise ja mitme vastase korraga sihikusse lukustamise koha pealt.

Kui sa ei hooli oma mängudes väga loost ja oled sisemuses kerge enesepiinaja, siis on Malicious Fallen just sinu jaoks. Mäng sulle väga juhtnööre ei paku, näidatakse ainult nupukombinatsioone ja edasi pead juba ise avastama. Saad parajalt nuppe klõbistada ja iga bossi maha löömine annab hea saavutuse tunde, kuid ma ei saa seda mängu soovitada tavamängurile, sest kogenematum mängija frustreerub seda mängides hetkega. Kui sulle meeldivad rasked bossivõitlused ja nende liikumiste lugemine, siis võid lõpuhindele punkti veel otsa panna. Minu jaoks aga on kahjuks tegu unustatava teosega, mis kahjuks teiste hulgast esile ei tõuse.

 

Platvorm(id): PS4
Ilmus: 21. veebruar 2017
Arendaja: Alvion
Levitaja: Sony Interactive Entertainment
Ülevaade tehtud: PS4 Pro
PEGI12

Mängu saab osta siit:
osta_playstation

KOKKUVÕTE
Malicious Fallen
malicious-fallenHEA<br> + erinevad relvad lisavad valikut ja vürtsi <br> + kaadrisagedus ei kuku <br> <br> HALB<br> - taustalugu puudub <br> - kaamera võiks paremini juhitav olla <br> <br>