Mario + Rabbids Kingdom Battle – Mis juhtub kui segased jänesed Mushroom Kingdom’i satuvad

0
260

Nintendo on sel aastal Switchi omanikke rõõmustanud mitmete suurepäraste mängudega ning Ubisofti loodud Mario + Rabbids Kingdom Battle ei ole siinkohal erand, tegemist on ühe vapustavalt hea mänguga ja minu selle aasta lemmikuga.

Tegemist on siis käigupõhise taktikalise mänguga Nintendo Switchile, mille loojaks ja avaldajaks on Ubisoft. Nagu pealkirjast juba võib välja lugeda, siis selles maailmas saavad õnnetu juhuse tõttu kokku Nintendo Mario ja Ubisofti segased jänesed (Rabbids). Nagu me mitmete teiste videomängude ja TV sarja puhul oleme juba näinud, siis ükskõik kuhu need Rabbids’id ka ei satuks, järgneb sellele alati üks suuremat sorti kaos. Seekord satuvad Rabbidsid ühe noore andeka leiutaja ja suure Mario fänni keldrituppa, kus ta koos oma abilise AI Beep-O’ga on lõpetamas oma viimast leiutist – SupaMerge kiivrit, mis suudab ühendada kaks erinevat objekti üheks, lootes selle kiivri abiga lahendada energiakriisi. Üks uudishimulikest Rabbidsitest loomulikult peab seda kiivrit proovima ja järgnenud segaduse käigus satuvad nad oma pesumasina-ajamasinaga Mushroom Kingdom’i ning tulemuseks on üks tõsisemat sorti segadus.

Üksikmängu osas saab mängija kasutada kolmest liikmest koosnevat meeskonda, mille eesotsas on Mario. Kuigi esialgu on Mariole abiks ainult Rabbid Peach ja Rabbid Luigi, siis mängu arenedes tulevad appi ka teised tuntud tegelased nagu Luigi, printsess Peach isiklikult, Rabbid Mario, Rabbid Yoshi ja Yoshi ise, kelle vahel on siis võimalik valida. Kõigil neil tegelastel on omad oskused, mida mängija vastavalt soovile siis lahti lukustada ja arendada saab. Abiks on ka Beep-O nimeline AI kes koos Rabbidsitega Mushroom Kingdom’i sattus, aga tema lahingutes ise ei osale.

Eesmärgiks on siis loomulikult selle kaose likvideerimine, mida Rabbidsid Mushroom Kingdom’is on korda saatnud. Selleks tuleb aga enne üles leida ja kinni püüda see õnnetu ehmunud Spawny Rabbid, kes omale suurest uudishimust SupaMerge kiivri pähe pistis ja kogu selle segaduse põhjustajaks on. Selle käigus tuleb maha pidada lahinguid “pahade” Rabbidsitega ja nad uuesti nn “headeks” Rabbidsiteks muuta, et nood saaksid siis Mushroom Kingdom’i taastamisel abiks olla.

Kokku on mängus neli erinevat maailma, kus saab vaheldumisi nuputamisülesannetega maha pidada lahinguid erinevat tüüpi Rabbidsitega. Kõigil neil on oma stiil ja oskused ning mõned neist võivad üsna tüütud olla. Mulle isiklikult näiteks ei meeldinud surnuaias ringi teleporteeruvad kummitus-Rabbidsid. Aeg ajalt armastas mõni neist heaks otse mu selja taha teleporteeruda, mulle paugu kirja panna ja siis jälle uttu tõmmata. Eks sa katsu kakelda siis selliste segaste jänestega.

Nuputamisülesanded on üsna loogilised ja kergelt lahendatavad, üle 3 minuti ei tohiks neist ükski võtta. Juhul kui satub ette mõni ülesanne, mis tundub keeruline ja võtab rohkem aega, siis ilmselgelt mõtled sa seda oma jaoks keerulisemaks kui see on. Sel puhul tasub appi kutsuda oma noorem õde/vend või oma laps, nende jaoks peaksid kõik need ülesanded käkitegu olema.

Kui sa oled suur käigupõhiste lahingute sõber ja sulle tundub, et olemasolevatest jääb väheks, siis peale maailma lõpetamist on igas maailmas ära peidetud ka üks salajane osa, kus saab samuti lahinguid maha pidada. Lisaks saab peale iga maailma lõpetamist oma oskusi proovile panna erinevate väljakutsetega. Kui nüüd ka sellest peaks väheks jääma, siis lisaks üksikmängu osale on olemas ka co-op mängumood, kus saavad mängida kaks mängijat, kes saavad omale juhtimiseks valida kaheliikmelise meeskonna. Seal on valida paras ports erinevaid lahinguid erinevate raskusastmetega, mida on hea lõbus koos oma laste, sõprade või elukaaslasega koos mängida. Soovitan kindlasti proovida.

Mängulugu on “segaselt” hea ja originaalne. Mängumaailm, kus ringi seigelda näeb välja ilus ja on väga hästi üles ehitatud, seal on lausa lust ringi kooserdada. Ka muusika valik on hästi õnnestunud, nii mõnigi lugu sobib suurepäraselt pingsatesse lahingutesse segaste jänestega. Lahingud ja kõik muu jookseb/töötab sujuvalt ilma igasuguste probleemideta ning mängule on raske midagi ette heita. Tegemist on ühe hea peresõbraliku teosega, mida saab nautida nii üksi kui kahekesi koos ja selle mänguga igav ei hakka.

Mario + Rabbids Kingdom Battle on minu selle aasta suur lemmik, midagi nii head ei ole ma juba mõnda aega mänginud. Kahjuks on aga selle mängu juures siiski ka paar pisikest asja mis mind häiris.

Nimelt mängu esmakordsel mängimisel satud sa nuputamisülesannete otsa, mida tol hetkel lahendada ei ole võimalik, sest vajalik oskus selle jaoks lukustatakse lahti alles siis, kui sa oled mängu lõpetanud – “tule siis tagasi, kui mäng läbi saab”. Siinkohal ei räägi ma mitte nendest salajastest osadest, millele saab ligi peale iga maailma lõpetamist, see lahendus on loogiline ja arusaadav. Häirivad hoopis sellised kohad, kus nuputamisülesande taha on paigutatud mingit relva, muusikat või miskit muud sisaldav kast ja selle kasti kätte saamiseks on sul vaja terve mäng läbi mängida. Peale seda tule palun tagasi ja käi kõik maailmad uuesti otsast lõpuni läbi, et need kastid siis kätte saada. Nagu ma tõesti viitsiksin seda teha?

Teiseks puuduseks, mis mind aeg ajalt häiris, oli see, et kui mõni Rabbidsitest kusagil mõne lõhkeainete, tindi, vedrude, mee või mille iganes muu kasti taha peitus või asus see kast näiteks nende vahetus läheduses, siis polnud mul võimalik seda tulistamiseks valida. Ainukesed võimalused sellise kasti katki tulistamiseks oli see, kui mõni Rabbid selle kasti taha peitu puges nii, et sa teda ei näinud või siis kasutasid mingit suuremal alal kahju tekitavat relva. Heameelega aga oleks siiski soovinud võimalust oma sihtmärki ise valida.

Pikalt mõtlesin ma, kas nendele kahele pisikesele puudusele läbi sõrmede vaadata või mitte, lõpuks otsustasin hindamisel selle kasuks, et kuna tegemist oli minu silmis puudustega, siis ei ole mäng siiski maksimumpunkte ära teeninud.

Kokkuvõttes on tegemist siiski väga hea mänguga, mille peaks omale iga Switchi omanik hankima. Juhul kui sa ikka veel ei ole Switchi omanik, siis ma tõesti ei saa aru, mida sa ikka veel ootad, marss sammud poodi, et omale Nintendo Switch osta koos Mario + Rabbids Kingdom Battle mänguga. Kui sulle meeldivad käigupõhiste lahingutega mängud, siis Mario + Rabbids Kingdom Battle on mäng, mida tasub proovida. Kui sulle aga meeldivad sellele lisaks veel ka Mario ja Rabbidsid, siis pakub see mäng lausa mitmekordset rõõmu.

Info lapsevanematele:
PEGI on märkinud selle mängu sobivaks alates 7ndast eluaastast. Umbes sellisest vanusest tasubki seda mängu proovida. Samas on lahingute juures võimalus kasutada ka lihtsamat versiooni, seetõttu võib seda vabalt proovida ka mõni noorem Mario ja Rabbidsite sõber. Mõlemale mu poisile (9 ja 12) meeldis antud mäng väga, eriti nooremale. Tegemist on peresõbraliku mänguga, mis pakub ka võimalust koos mängimiseks.

Platvorm(id): Switch
Ilmus: 29. august 2017
Arendaja: Ubisoft Paris, Ubisoft Milan
Väljaandja: Ubisoft
Ülevaade tehtud: Switch
PEGI7

Mängu saab osta siit:
osta_gamestar

KOKKUVÕTE
Mario + Rabbids Kingdom Battle
mario-rabbids-kingdom-battle-mis-juhtub-kui-segased-janesed-mushroom-kingdomi-satuvadHEA:<br> + Lastesõbralik mäng<br> + Originaalne lugu<br> + Käigupõhine lahingute süsteem<br> + Phantom oli vapustavalt lahe tegelaskuju<br> <br> HALB:<br> - Pole võimalik otse kastide pihta tulistada<br> - Mõnedele kastidele saab ligi alles peale mängu lõpetamist