Mass Effect Andromeda mitmikmänguosa pole mängu loo juures vajalik

0
172

2012 aasta novembris teatas BioWare Edmonton produtsent Casey Hudson, et ülimenukas mängusari Mass Effect saab omale uue osa. Kuid seekord toimuvat kogu mängu tegevus hoopis teisel ajaperioodil.

Hilisematel E3 ja PAX üritustel jagati fännidega mitmeid ideid mis BioWarel mängu loomisel plaanis on. Üheks peamiseks ideeks millest korduvalt juttu tuli, oli soov keskenduda Mass Effect universumile ja eelmistest osadest tuttavale üksikmängu osa asemel luua mäng kus on võimalik teiste mängijatega kohtuda ja nendega koos mängida.

Mitmed mängijad kartsid seepeale halvimat. Õnneks on BioWare aastate jooksul algsetest ideedest loobunud ja kevadel ilmuv Mass Effect Andromeda pakkuvat sarnases stiilis üksikmänguosa koos looga nagu Mass Effect seeria varasemad mängud.

Muretsema ei pea ka selle üle, et mängu üksikosa on tihedalt seotud mitmikmängu osaga, nagu varasematel aastatel mitmed mängijad on kartnud. Mike Gamble, BioWarest kinnitas Kotaku’le, et kuigi mitmikmäng on tugevalt seotud mängu üldise looga, ei ole mitmikmängu mängimine kohustuslik ja vajalik üksikmängu osa mängimise juures. Kuigi mitmikmäng andvat mängu kogu loole nii mõndagi juurde, on selle mängimine siiski vabatahtlik ja mõjutavat sinu üksikmängu veel vähem kui Mass Effect 3’s.

“Me kutsume mängus olevat süsteemi Strike Team süsteemiks ja põhimõtteliselt võimaldab see mängijal vahetada mängu jooksul üksikmängu ja mitmikmängu osa vahel,” rääkis Gamble. Kuigi erinevate mängumoodide vahel vahetamine ei ole täielikult sujuv, ei ole mängijal siiski vaja oma parajasti käimasolevat mängu lõpetada, et teise mängumoodiga alustada. Kogu lugu keerlevat Heliosel toimuva ümber ning selle loo lõpetamiseks ei ole mitmikmängu missioonide mängimine vajalik, kinnitas Gamble.

Neile kellel aga mitmikmängu vastu midagi ei ole on BioWarel halb uudis, nimelt ei plaani nad mängu juures kasutada dedicated servereid. Gamble lisas, et ka Mass Effect Andromeda ei toeta alguses ka mode, kuid ei välista et see võimalus mängule hiljem siiski lisatakse. See sõltuvat mängijate antud tagasisidest.

Esialgsete plaanide kohaselt peaks Mass Effect Andromeda müügile jõudma 23 märtsil ja Bioware juht Aaryn Flynn kinnitas, et Season Passi mängule ei tule.